Vraždění stínů
Val McDermid
Oběti sériového vraha ze Skotské vysočiny se liší jeden od druhého téměř vším, což hrdince, psycholožce Cameronové, znemožňuje s případem hnout. Společné mají jen to, že píší kriminální romány, v nichž si předpověděli způsob smrti. Doktorka Cameronová to bere za jeden z běžných případů, dokud si neuvědomí, že i její snoubenec píše thrillery a mohl by být na řadě...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2003 , BB artOriginální název:
Killing the Shadows, 2000
Nemohu říci, že jsem všechno z knihy akceptoval bez výhrad, ale detektivka je to čtivá a času s ní strávený nelituji. Romány McDermidové jsou vždy dobře propracované a napínavé, zde je navíc prostředí plné spisovatelů, které autorka moc dobře zná. Trochu je znát, hlavně při popisu práce s compy, že doba nezadržitelně cválá tryskem k neznámým dálavám. Přečti a zavzpomínej!
Začátek pomalejší,ale pak se to četlo výborně.Zajímavý kriminální román s výbornou zápletkou. Mé první setkání s touto autorkou a určitě né poslední.
Každý spisovatel má svůj více či méně typický styl. Nikoli Val Mc Dermid. Její knihy jsou každá úplně jiná. Každopádně, i když jsou každá jiná, jsou vynikající. U této knihy je vynikající námět - šílenec vraždící spisovatele dle jejích vlastních knih s brutalitou ze které mrazí i ze stránek knihy. Možná lehce předvídatelné, nicméně o nic míň napínavé. Doporučuju :-)
Jako všechny knihy této autorky se i Vraždění stínů čte výborně. Ale na rozdíl od série s Tonym Hillem a Carol Jordan nebo jiných jejích samostatných knih mi přišlo strašně předvídatelné.
2002 | Zpěv Sirény |
2004 | Vzdálená ozvěna |
2002 | Popraviště |
2003 | Drát v srdci |
2009 | Temné struny |
80%
Velmi slušný thriller. Vyšetřují se zde vraždy ve španělském Toledu, vražda matky s dvojčaty a asi nejvíc času věnuje autorka vraždám slavných spisovatelů kriminálních thrillerů. Kriminální psycholožka doktorka Cameronová pomáhá u všech těchto případů. U toho posledního si uvědomuje, že v nebezpečí může být i její přítel, také známý spisovatel thrillerů. Konec je hodně napínavý.
Tuto knížku myslím mohu doporučit.