Mrtvá v Temži
Neil Richards , Matthew J. Costello
Vraždy v Cherringhamu série
1. díl >
Cherringham je klidné městečko, kde čas plyne pomalu a nic zvláštního se neděje. Dokud se jednoho dne neobjeví v řece nad jezem tělo mrtvé ženy. Sarah nevydrží nečinně přihlížet bezradné policii, které se nedaří vypátrat vraha její přítelkyně. Spolu s bývalým policistou Jackem, který bydlí na hausbótu nedaleko místa tragédie, se vrhá do případu, kde každý z podezřelých má co skrývat.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2020 , AlpressOriginální název:
Murder on Thames, 2013
Nenáročné čtení z anglického venkova přivádí nabídku nové vyšetřovací dvojice náhodou sestavenou, ale patrně na několik dalších knih připravenou, místní policii, aby se domnělou sebevraždou zabývala jako vraždou. Útlou knížečku nehodnotím jako aspirantku na nejvyšší ocenění, ale jako uvolňující četbu.
Tahle detektivní série se mi líbí, prostě mám slabost pro anglickou detektivku a sympatická je i dvojice Jack a Sarah, užila jsem si příběh a doporučuji všem, kteří mají rádi rádoby poklidný anglický venkov
(SPOILER)
2,5 hvězdičky
Pokud dám něčemu 2,5 hvězdičky, tak to obyčejně znamená, že kniha není špatná, ale příliš mě neoslovila a nedotkla se mě...což přesně tahle kniha splnuje. Věřím, že své spokojené čtenáře si najde, ale já už v sérii pokračovat nebudu.
Hlavní vyšetřovatelská dvojice je fajn, ale jinak mě přiliš neoslovila. Jejich vyšetřování přijde zničehonic a není příliš záživné. Negraduje, celkově má kniha takovou poklidnou vesnickou atmosféru, skoro až uspávací. Čtivé to sice bylo, ale příběh nebyl příliš záživný, měla jsem tendenci přeskakovat. Detektivní linka tu nepůsobila tolik uvěřitelně jako v jiných odlehčenějších detektivkách.
Příjemná, poklidná detektivka z anglického venkova. Myslím, že mám další oblíbenou sérii.
Utlá, poklidná, příjemná knižní detektivka. Na jeden večer nebo odpoledne ke kávě nebo dobrého čaje. To mám ráda. Vyšetřování vraždy něco ve stylu seriálu "To je vražda, napsala", ale s jinými aktéry. Žádný krvák. To mám ráda.
Velmi čtivá a příjemná detektivka. Prima dvojice, Sarah a Jack. Kniha neměla hluchá místa a děj pěkně odsýpal. Vraha jsem tušila správně.
Moc hezká obálka. Určitě si přečtu pokračování.
Něco mezi 3 a 4 hvězdami. Vzala jsem si na dovolenou čtečku a tuto knihu v papíru. Čtečka hned druhý den přestala fungovat, nezbývalo, než si přečíst toto.
Velmi rychlá detektivní oddechovka. Nebylo to zlé, ale ani nic překvapivého. Vraha jsem tušila hned jak se v knize postava objevila...
Knihu jsem zanechala v hotelové knihovničce na Krétě.
(SPOILER)
Cherringham je poklidné městečko, dokud se v Temži jednoho dne nenajde mrtvá žena. Policie případ klasifikuje jako nehodu. Jenže to by nesměl být v okolí vysloužilý detektiv, který si myslí něco jiného. Společně se Sarah, kamarádkou oběti se pouští do řešení zapeklitého případu. A opravdu každý má co skrývat.
Milé, oddechové čtivo s detektivní zápletkou. Ono na těch 139 stránkách není moc co vymýšlet, ale i tak Vás to vtáhne do děje a vy chcete vědět, kdo je tedy vrah.
Ideální kniha na dovolenou. Líbila se mi Sarah, která se jako jediná snažila rozlousknout pravdu. A pak potkala Jacka, vysloužilého policistu. A společně rozplétali tuhle záhadu.
Jack byl jedinečný v jedné noční akci (nebudu konkretizovat) a tak se mi líbila scéna s otravnými babičkami (Bucklandovy vrány) v budce.
A moje detektivní já lehce zklamalo, protože jsem si celou dobu myslela, že to udělal úplně někdo jiný.
Knížka mi dala přesně to, co jsem od ní chtěla a jako odpočinkové čtivo rozhodně doporučuji.
Hodnocení: 3,5/5
Detektivní jednohubka se sympatickou dvojkou vyšetřovatelů. Všechny knihy série na mě působí spíš jako povídky, mají kolem 130 stran, a vůbec bych se nezlobila, kdyby vycházely ve svazcích třeba po třech nebo čtyřech. Vzhledem k tomu, že jich je napsáno už přes 40, byla by to i tak slušná řádka. Nicméně nakladatelům by se to tolik nevyplatilo - a koneckonců my čtenáři bychom přišli o ty krásné obálky.
Ve vyšetřování hlavním hrdinům hodně pomohla náhoda, na co vsadili, to jim vyšlo. Ale ono v tom malém formátu není moc prostor na chybné kroky.
Pohodové a poklidné detektivky z anglického venkova. Nic světoborného to není, ale na nic světoborného si to ani nemá tendenci hrát, takže jsem spokojená. Naordinovala jsem si první tři díly po čtení jedné náročné knihy a svůj účel splnily.
Jednoduchá a pěkná detektivka není třeba moc přemýšlet a jen číst. Čte se to rychlé a mohlo by to byl i delší o nakou tu kapitolu..
Noc zvláštního. Děj nejde do hloubky, dialogy neslané nemastné. Výhodou je, že je knížka krátká a čte se celkem dobře. Záležitost na odpoledne, snadno zapomenutelná.
Knížka pro podzimní odpoledne - nic převratného, ale milá detektivka. Dalším dílům dám určitě šanci při příštím podzimním odpoledni.
Děsná nuda, přiblblé dialogy, neschopná policie a hrdina proti své vůli s krásnou asistentkou. Kromě krásných obálek série není nic, co by člověka potěšilo při čtení. Možná jako epizodka v telce by to bylo lepší, kde by svoji roli splnilo prostředí, atmosféra venkova, louky, řeka, psíci, kostelíček, kavárničky… jako kniha je to prostě ploché.
Zaujala mě obálka a perex, tak jsem to zkusila. A jsem ráda. :) Vůbec to nebylo špatné, byť nijak objevné. Ale já jsem spokojená a další díl si určitě přečtu. :)
Poměrně krátký, příjemně plynoucí, klidný, odpočinkový detektivní příběh se zajímavou zápletkou a sympatickými vyšetřovateli - americkým policistou ve výslužbě, který je v malém anglickém městě tak trochu outsider, a rozvedenou mámou od dvou dětí, která místní i zdejší poměry zná, ale přece jen z koloritu "našince" stihla během života také trochu vypadnout a až teď má příležitost si to pořádně uvědomit. Po další knížce ze série určitě sáhnu.
Příjemná detektivní jednohubka, když se člověku nechce moc přemýšlet.