Záhada panství Mogdon
Neil Richards , Matthew J. Costello
Vraždy v Cherringhamu série
Majitel panství Mogdon umírá v plamenech za velmi podezřelých okolností. Sarah s bývalým policistou Jackem nevěří, že by šlo o pouhou nehodu a že oheň vzplál sám od sebe. V přilehlé ospalé vesnici totiž žijí tři potomci mrtvého muže, kteří pravděpodobně zdědí po otci obrovské jmění. Co když mu ale někdo z nich na onen svět dopomohl?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: 2021 , AlpressOriginální název:
Mystery at the Manor, 2014
Povídka na dobou noc. Neklade si velké cíle, skromná zápletka, v závěru objasněná. Asi venkovské čtení pro dámy či slečny v pokročilém věku v Británii. Nenudil jsem se.
Tváří se to jako knížka, ale je to jen povídka, a nijak zvlášť nápaditá. Pouhých 131 stran a dobrá polovina jich je tam navíc, jen prázdná vata.
I druhý díl byl velmi příjemný, poklidný a přesto zajímavý. V sérii budu určitě pokračovat.
Jak se říká: "Ať si říká, kdo chce co chce",.... mě se tyto krátké detektivní příběhy líbí. I tato byla čtivá, lehce tajemně zahalená. Jack a Sarah mi opět zpříjemnili odpoledne.
Opět velmi čtivá oddychová detektivka s oblíbenou dvojicí. Tentokrát trochu slabší, než začátek série. Jednohubka k odpočinkovému odpoledni.
Přidala jsem hvězdičku za to, že se četla hladce, bez rušivých překlepů a chyb. I to se cení. Jinak jednoduchoučký příběh, s žádnou z postav jsem se ani nestihla pořádně seznámit a byl konec. Na předchozím dílu se mi líbilo prostředí, z textu na mě působilo něco milého, tady není nic. Jen slova, která dohromady dávají smysl, ale nic víc.
Sympatická dvojice amatérských vyšetřovatelů se vrací a pátrání si náležitě užívá. Starý rozpadající se anglický dům nabízí přesně tolik záhad, tajemství a překvapivých odhalení, kolik se jich od takových domů většinou čeká. Příběh starého pána byl moc milý, pohladil po duši. To rozuzlení pro mě bylo určitým zadostiučiněním vzhledem k dříve vyobrazeným okolnostem.
Tento díl jsem tak nějak přeskočila a dostala jsem se k němu až po přečtení dvou následujících dílů. Naštěstí to vůbec nevadí , tyto knížky se dají číst na přeskáčku, což je velký bonus.
Za mě je to opět velice povedený díl, neuvěřitelně jsem si čtení užívala a byla jsem napnutá až do úplného konce. jsem ráda, že i na poměrně málo stránkách nás autoři dovedli do uzavřeného a šokujícího konce po všech stánkách.
Druhý příběh byl o něco slabší než první, ale i tak jsem po přečtení měla chuť sáhnout hned po dalším dílu. Konec byl překvapivý.
Pohodové a poklidné detektivky z anglického venkova. Nic světoborného to není, ale na nic světoborného si to ani nemá tendenci hrát, takže jsem spokojená. Naordinovala jsem si první tři díly po čtení jedné náročné knihy a svůj účel splnily.
"Úlovek" z antikvariátní police "vše za 10,- Kč", kdy jsem se nechal nalákat vydařenou obálkou, ale obsah je jedna velká nuda, takže kniha skončila jako krmivo pro místní nádražní knihobudku.
Opět krásná obálka a poutavý název, to je vše, co může kniha nabídnout.
Nejvíce to připomíná
počin důchodkyně v kurzu tvůrčího psaní, ne moc zdařilý. Anglická verze přiběhů ze Signalu nebo Magnetu, Stalo se…
Opět taková jednohubka na "zabití" času :-) Nic náročného, celou dobu vlastně jen čekáte, jak to dopadne a kdo za to může.
Druhý díl pokračuje ve stejných kolejích jako díl první. Jedná se anglickou detektivní jednohubku. Přečteno za chviličku. Další díly na mě už doma čekají.
Nebylo to vůbec špatné, málo postav, nic složitého, krátké, žádné dlouhé prodlužování, připomíná to kratší detektivku Agathy Christie. Určitě si po čase přečtu další.