Vražedná pomsta

Vražedná pomsta
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486744/bmid_vrazedna-pomsta-jTX-486744.jpg 5 5452 5452

Hunger games slaví deset let! My slavíme také, speciálním vydáním s novými obálkami. Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Katniss s Peetou očekávají pomstu mocných... Překvapivé výsledky zápasu v drsné reality show však povzbudily obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí nebo se plamínek vzpoury rozhoří naplno? Druhý díl světového knižního bestselleru.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)

Catching Fire, 2009

MonisPop
25.03.2014 5 z 5

Druhý díl je velmi podobný dílu prvnímu, i přesto ale dokáže zaujmout a překvapit. Nejdůležitější asi pro mě bylo, jak dopadne Peeta. Tahle postava mi neuvěřitelně přirostla k srdci. Celá trilogie je prostě skvělá, ale nejvíce se mi stejně líbil díl první a až poté díl druhý.

Skawin
24.03.2014 5 z 5

Jako většina čtenářů této knihy jsem četla jedním dechem a ač plně zaměstnaná matka tří dětí jsem ji přečetla za jeden den. Není to jen skvěle napsaná kniha, ale můžeme příběh vzít jako varování, jak by s námi mohli mocní světa zatočit, kdybychom se nechali a nebyli svobodní..

kerr.cani
19.03.2014 5 z 5

Příběh jsem přečetla jedním dechem... Nemohla jsem se odtrhnout, člověk říká "Dočtu kapitolu a nechám toho!", ale pak přijde něco nového, zajímavého a prostě to musí dočíst. Jen těžko jsem jí pokládala zpět do poličky. Rozhodně lepší díl, než první, více propracovaný, i přesto se kniha četla lehce.

lovehungergames
15.03.2014 5 z 5

Miluju ten díl:))) Asi nejlepší ze všech:) Byla jsem v kině a pak ho viděla asi ještě 3x :D určitě přečíst!!! :)

CHB-SPQR
11.03.2014 5 z 5

mě se tahle knížka moc líbila ať si říká kdo chce co chce!!!

pkr
09.03.2014 3 z 5

To takhle autorka otevřela soubor s Hunger Games 1, celý ho označila, dala ctrl+c, otevřela nový prázdný soubor a dala ctrl+v. Poté změnila jen pár jmen a máme tu téměř stejný příběh jako jednička. SPOILER: Zase aréna a zase z toho záhadně vyklouznou. 3/5

claryssa
28.02.2014 5 z 5

Měla jsem to přečtené za ani ne 24 hodin! Tahal jsem to všude.. Strávila jsem s ní hodinu na záchodě! Prostě se od toho nejde odtrhnout..!:333 Víc jsem si zamilovala Peetu, víc začala nenávidět Katniss (:DDD) a ostatní bylo prostě mega.. Johana! Ta výtahová scéna! Bože, takový výbuch sem dostala!xDDDD A ve filmu to dostalo naprosto geniální podobu! Smekám!:333 :DDDD

Alex.Barunka
25.02.2014 4 z 5

Po přečtení první knihy jsem si nedokázala představit, co bude následovat. Po druhé knize jsem tedy sáhla s jistým očekáváním a nebyla jsem zklamaná. Autorce knihy se povedlo uvedení do pokračování a tím teď myslím vesnici vítězů a vztah mezi Katniss a Peetou. Myšlenka Turné vítězů se taky povedla a myslím, že si Katniss poprvé uvědomila důsledky svého činu v aréně a věci nabrali na obrátkách, což dodalo knize na zajímavosti.

Jistého zklamání z knihy jsem se však dočkala poměrně brzo. Bylo to v okamžiku, kdy jsem zjistila, že lidé ve 13. kraji prý možná žijí pod zemí. Tato myšlenka mi do příběhu absolutně nezapadla a já jsem si tak nějak přála, aby to nebyla pravda.

Dostal mě fakt, že se všichni výherci her budou muset vrátit do arény. Čekala jsem, že se bude opakovat celý děj z prvního příběhu - body splátců, mnohá líčení, připravování na rozhovory. Prostě všechny nudné pasáže, které jsem přetrpěla v prvním příběhu. Nebylo tomu však tak. Vše bylo zkrácené a "okořeněné" ostatními výherci hladových her.

Palec nahoru dávám konci příběhu, který jasně upozorňuje na strhující pokračování.

koki.veru
24.02.2014 5 z 5

Úžasná knížka, ale asi o stupínek slabší než 1.díl. I přesto jsem to přečetla během pár dnů. Čtete, čtete a prostě nemůžete přestat.

Peťulka3
20.02.2014 5 z 5

Zhltla jsem to na jeden zátah...to mluví za vše :)

Radzha
17.02.2014 4 z 5

Dá se říct, že kniha nedává nic navíc oproti prvnímu dílu, ale rozhodně také nic míň. Kniha je čtivá jako málokteré a rozhodně děj plyne závratnou rychlostí. Člověk si neuvědomí a už přečetl 50 stránek ani neví jak.
Ze začátku se mi zdál rozjezd nezvykle pomalý, ale všechno mělo důvod a rozhodně je děj dokonale promyšlený. Po přečtení recenzí souhlasím jen s jednou věcí, a to, že je to úvod pro třetí díl. Ale u jaké série to tak není a málokterá kniha má takhle luxusní úvod.
Rozhodně nelituji, že jsem knihu přečetl. Lituji jen toho, že jsem ji přečetl tak rychle.

akneellll
17.02.2014 5 z 5

Druhý díl opět skvělý :). Dokonce mi přijde o trochu lepší než první část. ;)

eLeR
17.02.2014 3 z 5

Druhá časť série ma bavila trochu menej ako jednotka. Stále sa tam všetko opakovalo ... boj o život, prežitie, veriť, či neveriť protivníkovi ... stále to isté, ale aj tak to bolo v pohode čítanie.

Bunburistka
15.02.2014 5 z 5

Druhý díl opět skvělý ! Nemohla jsem oči odlepit od řádků. Stránky mi téměř protékaly pod rukama. Přála jsem si, aby se více projevil vztah mezi Katniss a Peetou, což se moc nestalo, ale Peetu jsem si opravdu moc zamilovala. A ten konec? Vyrazil mi dech ! Doporučuji :)

Mergirus
15.02.2014 3 z 5

Sice je tato kniha stejně čtivá jako první díl, ale co se týče zápletky, značně pokulhává. Hlavní hrdinka se zná s Hurikánem celou dlouhou dobu, ale teprve poté, co "předstírá" lásku k Peetovi, tak se projeví i její láska k Hurikánovi? To je trochu slabé.

JohnCZ
15.02.2014 5 z 5

Jedním slovem výborné. Dvojka je srovnatelná s jedničkou, ale dostavilo se přesně to, co jsem si přál při čtení prvního dílu. Více napětí, vyspělejší podání a větší psychologický nátlak. Knížka se pomalu rozjíždí, předchozí události v postavách stále rezonují a mají na ně určitý dopad, díky čemuž charaktery (Katniss zejména) působí mnohem uvěřitelněji. Potom zafunguje drsný dějový twist a nová výzva, která táhne děj rychlostí blesku až do strhujícího finiše, kde je jasné, že už není cesty zpět a já jsem zvědav, jak se Suzanne Collins rozhodla svou trilogii zakončit.

Culinka
12.02.2014 4 z 5

Spíš tak 4,5. Děj mě zase posadil do křesla a nemohla jsem se zvednout. Ale chvílema jsem se trochu ztrácela. Už se nemůžu dočkat, až začnu číst trojku, protože ten konec je hroznej :-)

Nemesis Moriko
10.02.2014 5 z 5

druhý díl je hrozně napínavý a ta myšlenka s hodinami v aréně byla dokonalá! A taky Finnick a Johanna a další postavy.. bylo to neskutečně dobře napsané..:)

reccal
10.02.2014 5 z 5

Druhý díl je o něco složitější, než první, ale stejně skvělý. Děj se dost motá kolem systému Panemu a narozdíl od jedničky také kolem vedlejších postav. Místo skupiny vyděšených dětí zde máme profi zabijáky, kteří žel bohu nemají zase tak velký prostor. Úžasné je ovšem vylíčení arény a jejich smrtonosných nástrah, musím se však přiznat, že raději, než opět "lesní" arénu, bych raději nějakou z popisovaných Haymitchem. Konec velmi nečekaný, ale nenásilný.

Adele02
07.02.2014 4 z 5

Úžasné. Tak takhle mě ještě nikdo nevypekl. (Chtěla jsem tě nenávidět, Johanno!)