Vražedná pomsta
Suzanne Collins
Hunger Games / Hry o život série
Hunger games slaví deset let! My slavíme také, speciálním vydáním s novými obálkami. Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Katniss s Peetou očekávají pomstu mocných... Překvapivé výsledky zápasu v drsné reality show však povzbudily obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí nebo se plamínek vzpoury rozhoří naplno? Druhý díl světového knižního bestselleru.... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2022 , Fragment (ČR)Originální název:
Catching Fire, 2009
Druhý díl mě bavil o něco méně než ten 1., ale pořád je natolik dobrý, aby si zasloužil 5 hvězdiček :) Prvních 100 stran mě moc nebavilo. Pak, když přišlo to oznámení, jsem si říkala: Znova? Nebylo to tu už? A byla jsem vůči tomu nápadu dost skeptická, ale pak mě to bavilo. Jen škoda některých postav :( A těším se na poslední díl :)
Kniha je super, napínavá, poutavá. Škoda pár postav, měla jsem je ráda, ale tak to chodí. Hned jdu na poslední díl :)
I druhý díl jsem přečetla jedním dechem, ale přece jen to nebylo tak napínavé, jako první díl. V aréně se odehrávalo mnohem méně z děje, ale zase závěr příjemně překvapil.
Druhý díl jsem přečetla také jedním dechem, všechno to šlo tak rychle, že jsem se ani nenadála a byla jsem na konci :) Zápletka byla napínavá a stále jsem čekala, co se z toho vyvrbí, měla jsem spoustu možných nápadů, jak by to vše mohlo dopadnout, ale nakonec mě dění knihy stejně překvapilo :)
Úžasná kniha a další legendární pokračování Hunger Games. Myslím si, že speciálně v tomto dílu bylo obzvlášť hodně překvapení a zvratů. Snad se tím autorka snažila o to, aby knížka zapůsobila i přes velkolepí první díl.. No musím říct podařilo se. :)
2.díl je ze začátku o dost klidnější než 1. Do pořádné akce se dostane až po polovině, ale i tak se mi líbila ''chvilková'' pohoda ve 12.kraji. A z nových postav jsem si oblíbila Finnicka (ty zelené oči (_)) , Mags (zase mě mrzí, že tam o ní více nebylo ), Annie (a to tam ani nebyla pořádně ukázaná, ale byla mi sympatická z vyprávění), Maysilee a Dratkie. Líbily se mi moc flashbacky a také jsem zuřila nad nespravedlivostí Kapitolu. Tento díl se mi líbil asi o trošičku méně než 1., ale i tak jsem natěšená na ten poslední, protože to vypadá veelmi zajímavě, ten konec byl naprosto epický. Také jsem ráda za více scének s Hurikánem, kterého jsem si zde mohla konečně oblíbit. ;)
Podle prvního dílu jsou ty somotné hry trochu krátké a míň napínavé, ale závěr mě přěkvapil a hned jsem si zamluvil třetí díl.
První polovina knížky mi přišla trochu o ničem, ale pak se to docela rozjelo a já se začetla tak, že jsem nevnímala okolí :-) akorát ten konec mě trochu překvapil, musím se co nejdřív pustit do posledního dílu :-)
Druhý díl byl stejně dokonalý jako první, musela jsem číst pořád dál a dál. Když musela Katniss jít znovu do arény, málem mě to rozbrečelo a rozčilovala mě ta bezmoc vůči Kapitolu! Co nejdřív si přečtu i třetí díl :-)
Myslím, že jsem tak nějak tušila, co se ve dvojce stane, ale i tak jsem byla svým způsobem překvapená. Dvojka neztrácí tempo, nápad ani originalitu a ani kouzlo jedničky, ale přeci jenom první díl je nepřekonaný. (Uvidíme, jak si filmaři poradí s tímhle - je to už přeci jenom trochu náročnější na zfilmování)
Druhý díl se mi zdál slabší oproti prvnímu dílu. Všechno se tam skoro opakuje a až na konci knihy se tam opravdu něco nového děje... Trochu jsem byl zklamaný.
Zkrátka a dobře - kdo přečte první díl, musí se podle mě nutně dopracovat až ke třetímu. Přečetla jsem všechny tři jedním dechem, a to mi bude za pár let 40 :-D
Kniha je úžasná....Sama jsem ji přečetla asi za čtyři nebo pět dní... Užasný příběh,propracované postavy,skvělý děj... No prostě super... :)
Když jsem začala číst druhý díl této trilogie, vůbec by mě nenapadlo, co se doopravdy stane! ( ano nějaké nápady jsem měla, ale S.Collins mě teda překvapila! - a to hodně). U prvního dílu jsem věděla děj ( nejdříve shlédnut film, potom přečtena kniha) a tak mě nečekala žádná " nepříjemná" překvapení. Zato u druhého dílu jsem prožívala plno emocí. Chvíli se budete smát a chvíli plakat a stránky vám budou ubíhat rychle před očima. Moje hodnocení je tedy jasné: 5. hvězd zcela zasloužených PS: Hlavně nečtěte dopředu poslední větu, vyrazí vám dech :D
Taak, dočteno a už sahám po dalším díle. Je pravdou, že jsem u četby nezažívala tak silné pocity sounáležitosti s hlavními postavami jako v díle minulém, ale stále je to napínavé a zajímavé.
Oproti prvnímu to nebylo až tak napínavé a přišlo mi, že kdyby byla obsahově kratší, mohla být stejně kvalitní jako první díl....ae líbilo se mi, jak autorka dokázala vystihnout Katnissinu psychiku, takže se člověk mohl více vžít do děje ;)
antiutopie, dystopie, kakotopie láska boj o přežití zfilmováno revoluce reality show pro dospívající mládež (young adult)
2010 | Aréna smrti |
2012 | Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru |
2011 | Síla vzdoru |
2020 | Balada o ptácích a hadech |
2010 | Vražedná pomsta |
O dost lepší než první díl :) Musím říct, že tady přesně byla ta krutost, kterou jsem čekala už v Aréně smrti. Kniha je dospělejší, příběh napínavý, nastalo i pár překvapivých zvratů, které člověku téměř nedovolily přestat číst, moc se mi líbila ta rebelie, to, že lidé našli odvahu bouřit se proti Kapitolu, i když je za to čekal krutý trest...nemůžu se dočkat, jak to dopadne, takže hurá na trojku :)