Všechny naše životy

Všechny naše životy
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535333/bmid_vsechny-nase-zivoty-66075b99de478.jpg 4 12 12

Pětadvacetiletá Camille žije dvojí život–jeden pro rodiče, jeden pro sebe. Jenže každá lež nabaluje další. Marguerite je dáma v letech a nabízí k prodeji svůj pařížský byt, ale prodat ho nechce. Třicetiletý Thomas je realitní makléř a víc než o peníze mu jde o spokojenost klientů. Jejich setkání je jako rozcestník: který ze svých životů si vyberou?... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

La somme de nos vies , 2020


více info...

Přidat komentář

michaelakoc
03.06.2024 3 z 5

Tuto knihu bych definovala jako takovou sezónní pařížskou oddechovku. Hodnotila bych výše, kdyby tam autorka zakomponovala trochu více té pařížské atmosféry. A úplně se to nabízelo - květinářství, trhy, kavárny, promenády.

Líbí se mi i srovnání s Amélií z Montmartru, kde to tam doopravdy vidím. Hlavní hrdinka Camille je taková současnější Amélie.

Je to doopravdy nenáročné dílo, kde nečekejte žádné velké emoce, ale četba krásně plyne, to ano. Postavy jsou příjemné a uvěřitelné - obyčejní lidé, kteří se snaží žít své životy.

Máme zde i trochu toho zdravého stalkingu a voyeurismu aneb jak pozorovat lidi a seznamovat se s nimi. Jde zde i taková lehká romantická linka, ale nedostane tolik prostoru.

A teď k příběhu. Máme zde tři postavy Camille, Marguerite a Thomase. Camille je květinářka, která před svými rodiči předstírá, že studuje práva. Marguerite je přes osmdesát let stará paní, které umřela nejlepší kamarádka, a nyní ji obklopila samota. A Thomas, realitní makléř, který bude oběma dámám s jejich situací pomáhat. Sám ale nese těžké břemeno. Jsou tam i nějaké vedlejší postavy, ale toto je zdravé jádro.

Poselství knihy bych viděla v tom, jak být spokojený s vlastním životem a dokázat ho docenit takového, jaký je. Možná i cesta za svými sny u Camille a Thomase a se smíření se s minulostí u Marguerite.

Jane2016
20.04.2024 4 z 5

Musím se přiznat, že obálka téhle knihy mě zaujala na první pohled. A s ní i věta: „Někdy je snazší ponořit se do života druhých než žít ten svůj.“

Hned co mi kniha dorazila domů, všimla jsem si označení „pro milovníky filmu Amélie z Montmartru“. Tento film mám ráda a opětovně se k němu vracím, každopádně jsem byla trochu skeptická, jestli tomu opravdu tak bude.

Kniha je pohodová, nikam nespěchá, donutí Vás číst pomalu a rozvážně. Já během pár stránek nasála celkovou atmosféru a chvilkami jsem v knize opravdu nacházela prvky společné s Amélií.

Pokud hledáte pohodovou knihu, která je o hledání sebe sama, tak Vám „Všechny naše životy“ moc doporučuju. Já si u knihy krásně odpočinula a zapomněla na svět kolem sebe.


PetraN17
07.04.2024 5 z 5

Kouzelná knížka o tom, jak se naučit žít především sám se sebou :))

Štítky knihy

stáří francouzská literatura květiny romantika mladí lidé

Autorovy knížky

Sophie Astrabie
francouzská
2024  82%Všechny naše životy