Všetečný vánoční andělíček a jiné příběhy
Margot Meusel
![Všetečný vánoční andělíček a jiné příběhy Všetečný vánoční andělíček a jiné příběhy](https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72176/vsetecny-vanocni-and-72176.jpg?v=1328429900)
Příběh, o malém všetečném andělíčkovi.
![valda valda](https://www.databazeknih.cz/img/users/73_/7361/valda-N8w.jpg?v=1540854486)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Krátká knížečka pro děti s několika vánočními příběhy. Je v ní spousta obrázků a všechny příběhy i obrázky jsou takové to pohlazení na duši, stejně jako když si večer zalezete pod peřinu a upíjíte horké kakao. :-)
![Ruxandra Ruxandra](https://www.databazeknih.cz/img/users/41_/41900/ruxandra-fdx.jpg?v=1575665160)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Když jsem byla malá, tato vánoční knížka byla má oblíbená, především jsem si oblíbila krásné ilustrace. Teď jí čtu další generaci a opět má úspěch.
![Znedla Znedla](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/160626/m_znedla-DUI.jpg?v=1629264705)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tři Vánoční pohádky plné andílků, zvířátek, dárečků a spokojených dětí doplněné milými ilustracemi - jen v tom druhém příběhu mi Ježíšek přišel trochu "šmrncnutý" Dědou Mrázem a Santou :-).
Knížečku jsem vzala dětem do čekárny na ORL a přečetli jsme jí celou - já si alespoň splnila další Výzvu 2018 - Kniha s Vánoční tematikou :-).
![Lucissia Lucissia](https://www.databazeknih.cz/img/users/11_/116517/m_lucissia-ltx.jpg?v=1540840706)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Krásná, milá knížka, která nám zpestřila dnešní večer. Pěkné povídání o andělíčcích a musím vyzdvihnout půvabné ilustrace, které mě vrátily do dětství. A tak, jako se kdysi líbila mně, líbila se i synovi. :-)
![Temný snílek Temný snílek](https://www.databazeknih.cz/img/users/93_/9347/temny-snilek-sfl.jpg?v=1601376381)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Jednotlivé pohádky nám ukazují jiný příběh o tom, kdo nám nosí dárky pod stromeček. V prvním naděluje svatý Mikuláš a andělíčci mu pomáhají s balením, pečením cukroví a zlacením ořechů. V druhém je to Ježíšek, který však až příliš nápadně připomíná Dědu Mráze nebo Santa Clause. A ve třetím to jsou samotní andělíčkové, kteří nejen že vše připravují, ale k tomu je svatý Petr posílá roznášet dárky do rodin s dětmi.
„Všetečný vánoční andělíček a jiné příběhy“ je nádherná knížečka pro malé děti, která se také hodí k předčítání před spaním. Rozhodně doporučuji, protože z jejích stránek na vás dýchne kouzlo vánoční atmosféry.
1991 | ![]() |
1991 | ![]() |
Vánoční mini knížečka s naprosto nádhernými ilustracemi. Souhlasím, že pohladí po duši.