Všichni Esperanzini svatí
María Amparo Escandón
Esperanza hledá svou zmizelou holčičku Blanku a vydává se na bolestnou, magickou, zábavnou i poučnou pouť. Originálně napsaný příběh chytne za srdce mnohého čtenáře. Esperanza se mění v průběhu děje z naivní ženy na ženu nezávislou, samostatnou a milující.
Literatura světová Romány
Vydáno: 1999 , Columbus (ČR)Originální název:
Esparanza, 1998
Naprosto úžasná kniha ve stylu magického realismu, od které jsem se nedokázala odtrhnout. Viděla jsem, jak ji zastrčila do police nádražní knihovničky jedna holandská turistka a hned jsem si ji tam vzala. Knížku v angličtině jsem během cesty tam a zpátky doslova "zhltla". Pak jsem ji vrátila do knihovničky... Uplynul nějaký čas a já si na ni vzpomněla a říkala jsem si, že bych si ji ráda někdy přečetla znovu... a hle, našla jsem ji (tentokrát v češtině) ve stejné nádražní knihovničce... taky kus magického realismu! Vřele doporučuji k přečtení... :-)
Zpočátku se děj může zdát být morbidní až hororový, dál se pomalu a plynule rozvíjí do své pravé podoby, chvílemi vážný, chvílemi humorný, ale plný odhodlání hlavní hrdinky, citu, víry a naděje… Román je psán ve stylu mistra magického realismu Gabriela Garcíi Márqueza !
Kniha o bolesti, smutku a naději. Ztráty, lásky. Vše v této naprosto úžasné knize je. Rozhodně doporučuji si přečít.