Vstupenka na smrt
Frank Fairlane
Bob je odstřelovač a Vin specialista na trhaviny, boj zblízka a zbraně. Po několika letech se jejich cesty rozcházejí. Bob pracuje jako poskok ve službách zábavního průmyslu, zatímco Vin je stále aktivní žoldák. Vojensko-průmyslový komplex se chystá využít převratné novinky ve způsobu boje s nepřítelem – holografie. Bob se dostane čirou náhodou do soukolí mocné počítačové firmy, stojící právě za využitím holografie. V souvislosti s koncertem zjistí informace a nic netušíc se svěří svému nadřízenému. Od této chvíle mu jde o život.... celý text
No, kniha byla pro mne náhodným výběrem, který čas od času udělám. Většinou hledám literaturu dle aktuálního focusu, doporučení, či hodnocení. Kniha je taková free oddechovka, nereálná, s nadsázkou... Ale na druhou stranu si na nic nehraje a i proto se četla vcelku dobře, byť žádnou vysokou úroveň stylistiky a literatury v ní nehledejte. Ale pro mne to určitě není kniha, kterou bych si chtěl číst znovu a doporučit dále.
Knihu jsem si vybrala jako levný akční thriller, ale technologie už překonané, vojenské prostředí v kombinaci se zábavním průmyslem pro mne nezajímavé, rozvojové země, náctiletí, armádní týpci, styl a jazyk nic moc, odloženo.
Navíc nemám ráda, když neexistuje informace o autorovi - podle všeho je to v tomhle případě pseudonym českého autora.
Zato korektorka je uvedená v tiráži plným jménem a titulem, ale hned v úvodu tedy příšerně ujela: _vytYpovaná banka_?!