Vulva není vagína
Kamila Žižková
Víte, jaký je rozdíl mezi vulvou a vagínou? Co jsou to kapičky lásky a co nikdy nedávat do pochvy? Pokud ne, nezoufejte – držíte v rukou průvodce pro ženy každého věku, ale i pro zvídavé muže, které zajímají témata jako menstruace, menopauza, různé druhy sexu a jejich nástrahy. Gynekoložka Kamila Žižková vás provede různými tématy nejen z oboru gynekologie, ale také z běžného života a sexu. S lehkostí a humorem, tak aby tomu každý rozuměl.... celý text
Paní gynekoložku jsem nejprve našla na Instagramu, kde mě oslovil její humor a témata, která se nebála otevírat a vzdělávat o nich. Proto když jsem narazila na knížku, bylo jasné, že si ji přečtu. A jsem ráda. Jasně, přehledně, uceleně podané informace o tématu, které je ještě pořád pro mnohé tabu. Jen je škoda, že autorka tam nedala více vtipných poznámek a historek. Jinak hodnotím velmi kladně.
M2 kniha bohužel zklamala. Asi má lepší reklamu než obsah. Tím, že znám všechny díly podcastu, tak pro mě vlastně v knize nebylo nic moc nového. Spíše mi teď přijde, že podcasty jsou "recyklovaná" knížka.
Na knihu jsem narazila náhodou na netu, možná tady na databázi. Kniha je sympaticky krátká, je v ní hodně informací o tématu, ze kterého se mi vždy dělalo divně a nejvíce se mi líbily ilustrace. Jsou vtipné.
Je to pár týdnů zpátky, co jsem narazila na podcast Pindy z gyndy a totálně se do něj zamilovala. Gynekoložka Kamila Žižková společně s porodní asistentkou Klárou Sedmerovou otevírají témata, o kterých se v běžném životě bojíme mluvit. Holky to ale podávají s takovou grácií a humorem, že se budete smát i dlouho po doposlechnutí podcastu.
A jelikož jsem zjistila, že Kamila Žižková napsala i knihu, musela jsem ji mít! V knížce jsou, stejně jako v podcastu, řešeny důležité pojmy a témata. Každopádně jsou podána velmi nevšedně a zajímavě.
Já knihu stihla přečíst během jízdy autobusem domů a nejednou jsem se zasmála nahlas (omlouvám se spolucestujícím). Můžou za to historky, které Kamile zasílající její sledující na instagramu. Různé faily a přešlapy.
Pokud se tedy chcete trochu vzdělat v této oblasti, ale nechcete usínat nad poučkami, tak rozhodně zkuste tuto knihu! Já jsem nadšená a dávám palec hore!
Jsem ráda za tuto publikaci, která poměrně dost zábavnou formou může informovat společnost o světě ženského a mužského pohlavního ústrojí s přesahem do sexuologie.
Každopádně kniha je spíše brožurkou a není pro náročného čtenáře. Na můj vkus je kniha napsána opravdu velmi volně.
Určitě stojí za přečtení a je vhodná pro všechny věkové kategorie.
Příručka o pohlavních orgánech a vše kolem nich psaná s humorem, ale zasvěceně.... super.
Knížka, kterou by si měl přečíst každý, bez ohledu na věk. Věřím, že tahle kniha je obrovský krok k tomu, abychom se nebáli mluvit o věcech, které do teď byly tabu.
Povinně rozdávat na základních školách chlapcům i děvčatům. Pěkně napsané, stručné, spousta zajímavých věcí. A vtipné obrázky.
Co bych dala za tenhle titul (nebo nějaký podobný) v době, kdy jsem byla malá a máma mi nedokázala intimní témata vysvětlit tak, abych je pochopila. Na druhou stranu, pokud jste alespoň trochu dávali pozor v biologii na základce nebo na střední, asi těžko v knize najdete něco, co by vás mohlo překvapit. Ale i přes to cením autorku za osvětu.