Vůně čaje
Jana Arcimovičová , Pavel Valíček
Kniha je věnována všem těm, kterým učaroval čaj. Druhy čajů, příprava, skladování, historie, přiblíží léčebné účinky čaje,...Na závěr jsou připojeny recepty na výrobu nápojů a některých jídel z čaje. Jedná se o 2. doplněné vydání.
Přidat komentář
Zajímavé povídání o čaji se spoustou informací, které jdou až překvapivě do hloubky. Autorka se ve všech svých knihách snaží o fundované zpracování daného tématu.
Poměrně kvalitní příručka spíše pro začínající čajovníky. Zaujme krátkými kapitolami, ve kterých nejdříve popisuje historii čaje a čajování ve světě a následně vysvětluje účinky nápoje a způsoby přípravy.
Kniha, co se jmenuje Vůně čaje, ale o jeho aromatu zde nepadne ani slovo. Valterova bible pro čajomily je lepší , ale tady se dozvíte hodně o pěstování, historii a samotné rostlině.