Vyhrajte boj o štíhlé tělo
Jillian Michaels
Jste zmateni ze složitých nebo matoucích informací o hubnutí? Máte obavu, že jste odsouzeni k nekonečné dietě sestávající z kuřete a brokolice, abyste zhubli a už nepřibrali? Už ne. V této knize se s vámi odbornice na stravu a fitness Jillian Michaels dělí o svá vlastní tajemství, tipy a triky, jak jednoduše, rychle a trvale transformovat tělo. Nabízí snadno proveditelné strategie k úpravě stravy, pohybu a životního stylu podle vašich potřeb.... celý text
Tato kniha pomůže roztřídit důležité a nedůležité informace týkající se hubnutí a zdravého životního stylu. Určitě pomůže začátečníkům, kteří tápou ve velkém množství internetových článků. Nejvíc se mi na knize líbí, že Vás do ničeho nenutí. Nediktuje přesný jídelníček kolik a čeho. Dává prostor si vyčlenit, co je pro každého důležitější... za mě bez pochyby pět hvězdiček!
Velmi užitečná kniha. Díky ní jsem se naučila mnoho nových věcí. Tuhle knihu bych doporučila všem, kteří se sebou chtějí něco udělat.
Zajímavá kniha. V přehledných bodech je zde shrnuto to, co bychom měli dodržovat, abychom vypadali štíhle. Jillian nemluví pouze o hubenosti, ale o pohybu a jaký pozitivní dopad má nejen na naše tělo, ale na naše zdraví celkově. Navíc jsou body ohodnoceny čísly od 3 do 1, přičemž trojka by pro nás měla být nejdůležitější a měli bychom jí za každou cenu dodržovat. Těším se, až se dostanu k některé její další knize.
2013 | Ovládněte svůj metabolismus |
2012 | Bez hranic – Jak si vybudovat výjimečný život |
2013 | Vyhrajte boj o štíhlé tělo |
2014 | Udělejte radikální řez |
2017 | Hurá, miminko! |
Jakkoliv mi Jillian Michaels a její BODY SHRED videa na youtube pomohla ke zhubnutí (od června cvičím minimálně obden a zhubla jsem 12 kilo), tahle knížka byla vlastně spíš ztráta času. Jillian mi neřekla nic moc nového, což není asi její chyba, protože o zásadách zdravého životního stylu toho vím hodně už několik let, jen jsem si na to prostě zvykla až v posledním půlroce. Ale to by nevadilo, chápu, že spoustě lidem mohly ty informace pomoci. Ale štve mě Jillianino peskování, její honba za kaloriemi, příjmem a výdejem, za shazováním kil a bytím sexy. To je fakt hloupost a špatný přístup. Slibuje vám, že bez bolesti a přemáhání zhubnete klidně i kilo týdně. Jo, možná na začátku. Ale pak už to není o kilech. Ani o centimetrech. Je to o tom, jak se cítíte. A nejdřív se možná budete cítit mizerně, že si nemůžete (respektive nechcete) dát ten chlebíček, dortíček, já nevím co. Ale je to o tom, přijmout ty zásady, udělat si z nich radosti. Je to o tom, vybrat si, jestli si dám mísu salátu nebo řádek čokolády. Rozhodně nemusíte jíst jenom celozrnné a bio věci a já nevím co všechno speciálního, abyste zhubli. A rozhodně byste se neměli motivovat jen tím pitomým číslem na váze, která navíc může být rozbitá. A proboha, být hubený neznamená být sexy. Sexy a přitažliví budete, když budete sebevědomí a budete si vážit sebe sama. To jsem už stihla pochopit. Jo a taky by to chtělo zapracovat na úpravě pro českého čtenáře, protože tohle je fakt knížka pro typického Američana - Češi mají zase jiné potíže, nemáme ani tak fastfoody a XXL porce, ale zase tradiční tučnou kuchyni a spoustu piva a jiného alkoholu (což není můj problém, ale měla jsem jiné závislosti). A fakt je mi k ničemu, že vím, jaké značky si můžu koupit v USA, kam chodit do restaurace v New Yorku a jaká fitka mají v LA. Jo a uvádění cen v dolarech je taky vtipný.
No nevadí, aspoň jsem konečně přesvědčená o tom, že tuhle knížku doma nepotřebuji a že ji mohu poslat dál, třeba někomu něco dá a pomůže mu nastartovat cestu za lepším já.