Vykoupená
Jill Jones
Alexe fascinoval tragický život spisovatelky Emily Brontëové. Jaká tajemství si s sebou odnesla do hrobu? Byla to skutečně stará panna, jak se o ní tvrdí, nebo šlo o vášnivou ženu, která své soukromí úzkostlivě střežila? Alexovo soustředěné bádání po skrytých pravdách náhle naruší krásná mladá žena, cikánská malířka Selena. Svěří se mu s tím, jak ji beznadějně sužuje stará rodová kletba, a Alex vytuší, že právě Selena by mohla do dosud neproniknutelného tajemství konečně vnést světlo.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2002 , AlpressOriginální název:
Emily´s secret, 1995
Dočetla jsem knihu vypůjčenou z nemocniční knihovny. Nikdy jsem od této autorky žádnou knihu nečetla, ale rozhodně nelituji. Díky výbornému překladu Hany Černé, jsem se přenesla na divoké Yorkshirské vřesoviště, kam se odebral americký literární badatel Alex Hightower, aby pátral o skutečné smrti spisovatelky Emily Brönteové. V jedné z londýnských výstavní síni se setká s přímo magickými díly cikánské malířky Seleny, kde na každém z jejích obrazůje umístěn jeden útržek rukopisu s pár slovy. To jej vede k závěru, že útržky patří nějak k sobě a že je v nich ukryto Emilino tajemství. Po osobním setkání se Selenou, vzplane mezi nimi láska, Selena se jí ovšem brání, až její stará babička vnese do příběhu konečné rozuzlení. Příběh sester Brönteových a hlavně utajované lásky Emiliny se uzavře, i Alex zvítězí nad Seleninou odmítavostí. Kniha se mi nadobyčej líbila a pět hvězdiček si rozhodně zaslouží.
Líbí se mi Emily Jane Bronteová a v téhle knize jsem si ji zamilovala.... Knížka byla nápaditá a skvěle se četla. Těším se na další přečtené knihy od této autorky.
2002 | Dračí ukolébavka |
2002 | Vykoupená |
2002 | Seance |
2000 | Kořeny prokletí |
1999 | Zakázané touhy |
Tajemný a napínavý příběh, kde se prolíná minulost s přítomnosti. Dobře napsaný román, kde nechybí dokonalý hrdina a krásná tajemná dívka. Dobrý konec, tak jak má být.