Vynález jménem Bitcoin
Yan Pritzker
V knize je v devítí kapitolách krok za krokem vysvětleno, co je Bitcoin, jak funguje a proč by mohl být právě Bitcoin nejlepším vynálezem dnešní doby. Kniha je určena pro čtenáře bez jakýkoli předchozích znalostí o této unikátní technologii. Zájemce neutrálním a objektivním tónem seznámí o principu fungování decentralizovaného systému, přičemž posouzení závěrů o užitečnosti této technologie nechává na samotném čtenáři. Pro kohokoliv, kdo se rozhodne investovat do Bitcoinu, je stěžejní nejprve pochopit jeho technologické základy a kniha Yana Pritzekra je k tomu víc než vhodná.... celý text
Ekonomie a obchod Filozofie PC literatura
Vydáno: 2020 , Braiins PublishingOriginální název:
Inventing Bitcoin, 2019
Krátká jednoduše vysvětlující kniha. Pro základní pochopení bitcoinu úplně super. Prostě taková moc fajn příručka.
Čekal jsem leccos… jen asi ne, že to bude jednoduché, snadno pochopitelné a docela i zábavné.
Tuto knihu mohu doporučit opravdu každému, protože díky ní pochopí fungování Bitcoinu 14letý kluk, se kterým právě tříská puberta, stejně tak i bývalý svářeč, který ve svých šedesáti dělá nočního hlídače.
Pěkně vysvětlené fungování Bitcoinu pro laiky. Neuškodilo by ale více zdůraznit, co je blockchain.
Krátká jednoduchá a výstižná kniha o této neskutečně zajímavé technologii, jakou Bitcoin bezesporu je.
Kniha na pár stránkách v co nejjednodušším podání popisuje Bitcoin tak, aby to měli šanci pochopit hlavně lidé neznalí Bitcoinu a kryptoměn obecně, protože pro zainteresované, zde není moc novinek, nicméně je zde pár zajímavostí i pro tyto znalé.
Knize není co vytknout a proto hodnotím 10/10
Super vysvětlené fungování Bitcoinu. Teď už mi jen zbývá si koupit hardware a začít těžit.