Výsek
Emil Hakl (p)
Výběr fejetonů, které vznikaly pro rubriku Pavlač magazínu Čilichili v letech 2005–2016 Jedenáct let vycházely pravidelně v časopise Čilichili sloupky Pavlač Emila Hakla. Zveřejnit všechny by nejspíš bylo čtenářsky neúnosné, a tak jsme se vydali osvědčenou cestou autorského výběru. Výbor z Pavlače Emila Hakla obsahuje nejvýraznější kousky z autorovy sloupkařské dekády.... celý text
Emil Hakl nezklamal ani tentokrát. Potěšil mě, pobavil mě, rozesmál a přinutil k zamyšlení.
Emil Hakl... Další z českých spisovatelů, které stojí za to číst.
Jeho fejetony jsou celkem příjemné a vtipné čtení a tak jsem rád, že vyšly takhle po hromadě.
Hakl umírněnější, pokornější, přitom mi připadá jazykově lepší než v povídkách a románech.
Má bývalá žena by vám potvrdila, že nejsem zrovna velký smíšek. Rozesmát mě umí jen pár věcí či lidí. A má bývalá žena by vám potvrdila, že časopis Čilichili je jednou z těch mála věcí, u kterých se směji nahlas. Čtu ho od prvního čísla a čtu ho pravidelně. A tvrdím, že je to jeden z nejlepších časopisů na našem trhu. Přestože se jedná o reklamní tiskovinu. A právě proto je k sehnání zcela zdarma.
Společnost, která stojí za vydáváním časopisu, nechává redakci poměrně volnou ruku. A protože se vesměs jedná o mladé lidi, co se nebojí jít na hranu, je v každém čísle co číst. Navíc každé číslo vychrlí záplavu vtípků a vtipů. A také třeba sloupek Emila Hakla.
Četl jsem je všechny, protože časopis skutečně čtu od jeho prvního čísla a nikdy jsem žádné nevynechal. Takže kniha Výsek byla pro mě takovou vzpomínkovou jízdou. Na některé sloupky jsem si vzpomněl, na některé už ne. U některých jsem se smál, u některých už ne. Inu – takový osud novinové sloupky mají. Některé dokážou být nadčasové, některým po letech chybí kontext oné doby.
Výborné - jako každý Hakl. Zábavné, ale realistické, stojí nohama na zemi a pozoruje svět kolem.
Příjemně strávený čas v dobré společnosti. Starší fejetony mě oslovily více, ty novější někdy ztrácely svou lehkost. Ale díky Výseku jsem si připomněla, že si chci od Hakla přečíst další kus.
Asi nelze čekat, že by sbírka fejetonů od Emila Hakla byla nějak hlubokomyslnou knihou, co Vás usadí a bude čapkovsky nutit k zamyšlení. Je v ní ale tolik pravdivých poznatků (nejen) o současnosti, že v každém případě potěší. A hlavně upřímně pobaví - a to je vzácné...
2001 | Konec světa |
2008 | O rodičích a dětech |
2013 | Skutečná událost |
2016 | Umina verze |
2014 | Hovězí kostky |
Cetl jsem celkem 2x, poprve, kdyz fejetony vysly, podruhe ted za jednoho leniveho vanocniho odpoledne, a udelal jsem dobre. Hakl je bez diskuze v top 3 ceskych spisovatelu soucasnosti. Fejetony davaji nahlednout do autorova soukromi a zasveceni ctenari vi, ze je to fakt bizar.:)