Vyšívané pohádky
Vendula Chalánková
Vendula Chalánková, nápaditá výtvarná umělkyně, zábavná performerka a nepřehlédnutelná ilustrátorka, držitelka ocenění Zlatá stuha 2009 za knihu O Červené karkulce, tentokrát pro začínající čtenáře i menší děti připravila výběr těch nejkrásnějších klasických pohádek – O Budulínkovi, O neposlušných kůzlatech, O kohoutkovi a slepičce, O perníkové chaloupce, O Červené karkulce, O Smolíčkovi, O veliké řepě, O koblížkovi a Hrnečku, vař. Její netradiční vyšívané, respektive šité ilustrace plné legrace a milých detailů rozvíjejí bezbřehou dětskou fantazii a svým vtipem učarují také nejednomu rodiči. Pokud hledáte klasické pohádkové příběhy v moderním pojetí, tato kniha nesmí ve vaší knihovničce chybět.... celý text

krasnejsi knizku, kde jsou ty nej klasicke pohadky jsem nevidela. syn ji miluje, cteme porad dokola

Tezko najit knihu s tema nejlepsima klasickyma pohadka. A nakonec jsme nasli a jsme nadseni.

Klasické pohádky v netradiční podobě, ilustrace připomínají vyšívané postavičky, které jsme si jako malí přišívali či nažehlovali na oblečení, sešité z různých druhů tkanin od květované bavlny přes manšestr po filc – a u nás frčí hlavně kůzlátka, která působí tak opravdově plyšově, že má člověk tendenci je pohladit. Čtenář může navíc obdivovat fantazii autorky: v pohádkách je plno babiček a dědečků, ale ani jeden není stejný - jeden má plnovous, další rádiovku, baret... Nádhera! Pohádky jsou tak akorát dlouhé a srozumitelné i pro nejmenší a neposedné děti.

Stručné převyprávění klasických pohádek. Navíc nádherně ilustrovaná, pro dětí úžasně poutavá. Jednotlivé pohádky dlouhé tak akorát ke čtení "před spaním". Velmi povedené.
2015 | ![]() |
2015 | ![]() |