Vzdálené světy I
Tomáš Petrásek , Igor Duszek
Vzdálené světy I Bezedné nebe a oceány bez oblohy: Královská planeta a světy Galileovy pohledem astrobiologie První díl publikace zaměřené na problematiku života v kosmu, konkrétně na vnějších planetách naší sluneční soustavy. Přístupnou formou umožňuje čtenářům poznat některé z nejnovějších objevů a teorií týkajících se planet, jejich satelitů a možností života na nich.... celý text
Příjemně poutavý úvod do astrobiologie a přehledný popis a ucelené poznatky Jupiterových Galileových měsíců, tedy čtyř jeho největších satelitů, Jupitera samotného i popis soustavy, v jejímž čele skví se naše nejdražší hvězda. Těší mě, že tato publikace pochází z krajin našich luhů a hájů vesmíru a přináší soubor zkompletovaných a "neošoupaných" informací ze světů nad našimi hlavami. Tabulky se základními údaji k jednotlivým subjektům příjemně knihu doplňují.
[9/10] Naučná literatura; Přírodní vědy, Vesmír
vesmír věda sluneční soustava kosmologie (vznik, vývoj, zánik vesmíru) Jupiter (planeta) Galileovy měsíce astrobiologie
Vynikající dílo! Pro všechny fanoušky planetologie či kosmického výzkumu je to povinnost. Krásně vysvětlující exobiologický úvod navazuje na výborný souhrn v té době nejvčerstvějších poznatků o Jupiteru a jeho největších měsících.
Druhý díl je neméně poutavý. Moc se těším na již dlouhou dobu slibovaný třetí díl. Snad to vyjde a Tomášovi se to povede dotáhnout do konce!