Hořím pro tebe

Hořím pro tebe
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468084/bmid_horim-pro-tebe-nIT-468084.jpg 4 970 970

Vzplanutí série

1. díl >

Jackson Boudreaux alias „Netvor“ je bohatý a krásný, ale k zaměstnancům Bianky Hardwickové, majitelky restaurace v New Orleansu, se chová povýšeně. Příčí se jí už jen pomyšlení, že by pro něj ještě někdy měla vařit. Když ji však Jackson požádá, aby se ujala přípravy hostiny na jeho dobročinné akci, Bianka nemůže odmítnout, protože jí peníze pomohou uhradit účty za léčení těžce nemocné matky. A pak jí Jackson předloží další nehoráznou nabídku: „Vem si mě.“ K neobvyklému návrhu připojí obrovskou finanční částku, kterou Bianka zoufale potřebuje, a tak začne uvažovat, že mu řekne své „ANO“. Jackson jako jediný dědic bourbonské dynastie ví, jaké o něm kolují zvěsti. Pravda je ovšem mnohem pochmurnější. Aby si zajistil dědictví, musí se oženit, a svobodomyslná přidrzlá Bianca se pro ten účel skvěle hodí. Nebo si to alespoň myslel…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red

Burn for You, 2017

Zuzanka45
09.11.2024 5 z 5

Krásná romantická kniha, ve které nechyběly všechny emoce - nenávist, láska, bolest, smutek, odpuštění. Kniha je psána z pohledu Bianci i Jacksona a obě dvě hlavní postavy jsou popsány moc hezky a oblíbíte si je. Na začátku pomalejší rozjezd, ale pak se kniha čte jedním dechem.
Příběh, který umí rozesmát, překvapit ale i rozbrečet.

kikina114
27.09.2024 2 z 5

Kniha se četla docela rychle a měla celkem neobvyklí děj, tak ale stejně jako předchozí díly této série, mi to přišlo už tak nějak všechno moc překombinované…

alnovka82
12.09.2024 5 z 5

Tato kniha mi doma ležela hodně dlouho, než na ní přišla řada. A teď zpětně mě to mrzí, protože byla skvělá.
Příběh je předvídatelný, ale to mu neubírá na čtivosti ani kouzlu.
Čtu tyhle knihy, abych si odpočinula od všedních starostí, takže autorce odpustiím i to, jak moc nereálný Jax byl. Protože i tak jsem ho celou knihu milovala. A Bianca byla skvělá. Nic mu nedala zadarmo.
Jsem si jistá, že tohle je kniha ke které se ráda budu vracet, takže plný počet hvězd.

kniznisvetsjiri
06.09.2024 4 z 5

Jestli chcete fajn romanťárnu, která není plná sexu a bezmyšlenkovitých rozhodnutí, tak právě tato kniha je právě to co hledáte.

Moc se mi líbila originalita příběhu. Bylo to svižné a četlo se to samo.

Cením všechny autory, které umí napsat ženskou postavu, a nevykreslí nás jako hysterický, psychicky labilní a neinteligentní blbky. Bianka přesně taková nebyla, za to mi byla šíleně sympatická.

Jackson je takový medvídek co se tváří jako největší drsňák světa ale...

Tuhle knihu si určitě přečtěte, nebudete zklamání.

sabi_z_knihy
02.09.2024 4 z 5

Upřímně? Myslela jsem, že mám docela jasno, co mě v této knížce čeká, ale... nakonec jsem byla velice mile překvapená. Čekala jsem, že to bude prostě jednoduchá, možná trochu víc spicy knížka, kde nemám čekat nějaké velké zázraky a zápletku. Ale OMYL!
Knížka mě už od začátku chytla svou čtivostí. Odtrhnout se od ní bylo vážně těžké. Z části za to mohl čtivý děj, ale velký podíl na tom měla i skvělá chemie mezi postavami.
Bianka měla přesně tu správnou dávku drzosti, kterou mám u hlavních hrdinek ráda. Vždy měla na vše správně pohotovou odpověď a nic si nenechala líbit. A Jackson? Jo, toho jsem taky mohla. A již zmiňovaná chemie mezi nimi? I bez jedničky z tohoto předmětu bych poznala, jak moc to mezi nimi jiskří. Ne, fakt jsem je milovala.
Celkově i děj byl hodně dobře a čtivě napsaný. Neměla jsem jedinou chvilku, kdy bych knížku odložila s tím, že mě nebaví. Ano, možná až na ten konec, ten byl za mě zbytečně zdramatizovaný.

Za mě můžu jenom doporučit!
3,8/5

instagram: sabi_z_knihy

monika0181
23.08.2024 5 z 5

Chyba, bolest, pocit méněcennosti, co vše to může s člověkem udělat.
Jackson je jak Creme brulee, pevná skořápka s měkkým srdcem.
"Jacksone. Ležím v tvé posteli. Nosím tvůj prstýnek. Jsme na sebe nažhaveni jako chilli papričky. Tak už mě sakra přefikni!"
" Láska je pevná, trvalá. Kdybyste si nedala pozor, mohla byste si ji splést s nudou, protože je tak spolehlivá. Láska je hřejivá, hluboká, příjemná, abyste si v ní mohla v poklidu hovět v jak dokonale uvolňující lázni, ani moc horké, ani studené. Ale taky nelítostná a silná a dožaduje se toho nejlepšího, co ve vás je, toho, co je štědré, poctivé, opravdové. Nutí vás chtít , abyste byla lepší."
Oba hrdinové mají své kouzlo a přesně proč je milovat. Kniha se krásně četla, až mě mrzelo, že je konec.
Emoce přesně dávkovány, láska, smutek, touha, žal. Super čtení.

daniela.kol
22.08.2024 5 z 5

Moje první kniha od téhle autorky a určitě ne poslední. Po dlouhé době jsem se nemohla od čtení odtrhnout. Skvělá a vtipné dialogy.

Marfuška89
16.08.2024 5 z 5

Miluji to Opět kniha, která mě do sebe vtáhla a já měla pocit, že jsem tam s nimi. Super kniha a už se těším až se pustím do dalších dílů

Lee7
18.07.2024 5 z 5

Od začátku do konce perfektní jízda; poslední závěr byl velmi rychlý trošku fofr, ale užila jsem si celý příběh. Super děj, trocha tajemna, drsnosti, citového šílenství a vůbec hltala jsem jedna báseň. Nečekala jsem, že mě příběh na tolik pohltí. Musím jít pro další knihu této autorky. Skvělá volba

karin4338
08.07.2024 5 z 5

Super. Vtipnost postav a dej, kde vzdy dochadzalo k zmenam. Velka spokojnost.

miloslava3256
07.07.2024 5 z 5

JO! to byla jízda! od začátku byla kniha plná vtipů, šťouchanců apod., dialogu co vás drží a nepustí. Očekávala jsem, jak se děj bude vyvíjet, něco bylo předvídatelné, ale závěr teda absolutně jiný než jsem si myslela. Maximálně jsem si knihu užila, jen co mně zklamalo tak konec v tom smyslu, že byl snad na jedné kapitole? očekávala jsem ve "dvojce" pokračovaní těchto dvou a on to je úplně jiný příběh. A musím souhlasit s Klárou níže, že obálka je úplně mimo popisovaný vzhled hlavních postav, na originální obálce je to mnohem lepší.
4,5*

TerezaMondeková
27.06.2024 5 z 5

BOMBA! MILUJU!
Námět není nějak originální, zase takové klišé, ale děj v knize byl naprosto nepředvídatelný. Něco čekáte, k něčemu se schyluje, ale pak z toho úplně sejde. Autorka to napsala tak brilantně, čtivě a chytlavě. Je to prostě nádhera! Během knihy jsem se několikrát upřímně zasmála... ten smysl pro humor, který hlavní hrdinka má je fakt úžasný! Líbilo se mi, že v knize byly sepsány recepty... pěkné a nápadité.
Hlavní hrdinové mají své rány, svoje tajemství, své bolístky a strachy, kvůli kterým se bojí si k sobě někoho pustit. Zasáhl mě příběh Jacksona, ale i Biancy. V knize se neřeší jenom prachy, sex, ale vážná témata. U knihy jsem si dost pobrečela. Co mi ale trošku vadilo byl urychlený konec. Já bych zvolila delší a epilog.
Bianca... zamilovala jsem si ji! Na všechno má odpověď. Vtipnou odpověď, které se upřímně zasměju. Drzá, nekompromisní, hrdá, nenechala se sebou orat, ale přesto soucitná a obětavá. Já mám ráda takové typy dívek, které si nenechají nic líbit, absolutně ničeho se nezaleknou, ani takového netvora! Ale ke konci mi přišlo jako by si seděla na vedení. Než jí došlo, co k ní hlavní hrdina vlastně cítí a co ona cítí k němu, tak jsem ji měla chuť proplesknout!
Jackson... WOW! Na první pohled opravdu zlý vlk. Osamělý, uzavřený, nespolečenský. Jackson měl více slupek. Některé city v sobě dávno pohřbil. Až potom když se příběh rozvíjel, tak se pokaždé jedna slupka sloupla a ukázala další jeho skrytou část. Pochopení, empatie, majetnictví, soucit, péče o druhé, zrada od nejbližších... Zvenčí tvrdý jako kámen, ale uvnitř celý měkoučký a lepkavě sladký. Když se ke konci dozvíme jeho příběh... není divu že byl tak uzavřený a nikomu nedůvěřoval a držel si od lidí odstup. Měl pro to důvod. No jo... někdy můžete mít miliardy, ale štěstí vám nepřinesou.

Žampion
17.06.2024 5 z 5

Super, vtipné a příjemné čtení. Moc jsem se pobavila. Mimochodem ... a i kdybys hořel, nepočůrá tě ... je TOP hláška.

Ciarra
18.05.2024 5 z 5

Nejklišovatější klišé, co jsem kdy v tomto žánru četla, ale zatraceně parádní dialogy, průpovídky (...jste studenější než tučňáčí koule...) a ten konec?
Chechtám se ještě teď!
Doporučuju, je to jednohubka.

LucijeT
29.04.2024 4 z 5

Jednu hvězdu musím ubrat za ten konec. Ta knížka je skvělá a vtipná, přečtete jí na jeden nádech, ale ten konec je tragédie jako by jí tlačil termín a musela na pár stránek napráskat něco, co by zasloužilo dvojnásobek kapitol. Knížka trochu připomíná Kontrakt, ovšem Melanie umí ty nejlepší konce knížek! Tady tato verze mě vyloženě otrávila... Ten konec fakticky byla půl stránka poslední kapitoly. Grrr

KlaraD851
05.04.2024 3 z 5

Kráska a zvíře od Disneyho. On "zakletý" navenek netvor (jeho přezdívka v knize), v jádru dobrý a laskavý. Ona, Bianca (obě začínají na B), chytrá, nezávislá, sebevědomá, vše dělá, aby zachránila matku (Bella zachraňovala otce). V obou příbězích láska ke knihám a knihovna, sluha, který má Netvora rád a přeje si aby jim to klaplo a další společné znaky.

Protože Disneyho klasiku miluju, nevadil mi příběh jako takový. Vyvážená romantika, erotika, nesnáším ho, nechci ho, chci ho, chci ji, nechci ji ublížit,... v tomto žánru nic, co by vybočovalo. ALE! Ta slovní spojení a přirovnání jsou příšerné, jak z předminulého století. No tě bůh, probůh, dobrý bože, Ježíšku na křížku, Svatá matko boží (jeho replika), nervózní jak kočka na rozpálené plechové střeše a asi milion dalších pro mě zbytečných a rušivých slovních spojení. Takhle nemluví a nepřemýšlí snad nikdo, komu je 31 a 35 let. Hodně mě to iritovalo a odtrhávalo od jinak hezkého příběhu.

Jo a další věc, která mě štve obecně u víc knih je obal. Když je hlavní hrdinka míšenka s několikrát zmíněným tělem tvaru přesýpacích hodin a on velký vlasatý chlap o několik hlav vyšší než ona, tak kdo jsou teda ty dva na obalu? Hezké 3* za hezký nápad na příběh.

Iva B.
28.03.2024 5 z 5

Rozhodně 5/5 a to bez debat!!! Tohle bylo tak boží, že se mi nechce věřit, že jsem tak dlouho čekala než si ji přečtu. Kniha měla všechno, co od žánru očekávám a možná ještě něco navrch. Rozhodně je to ta z knih, které se zase vrátím, třeba au budu mít čtecí krizi... Jsem moc ráda, že mám knížku v knihovně. Vřele doporučuji, byla skvělá!!!!

LenkaNovotna32
22.03.2024 3 z 5

Malo to miestami neake chyby,opakujuce sa frázy, trosku nepremysleny dej,ale aj tak knihu odporucam. Chcela by som mat vlastnosť brat vsetko s takým humorom a sarkazmom ako Bianka. Toto bola top postava, myslienkove pochody obidvoch hl hrdinov stály za to.

NicaCola
30.01.2024 5 z 5

Na knihu jsem se těšila už dlouho, a když mi jí kamarádka půjčila, pustila jsem se hned do čtení. Já prostě nemám knize co vytknout, jedna z nejlepších erotických knížek za poslední dobu, co jsem četla. Chemie mezi Jacksonem a Biancou byla uvěřitelná, při čtení jsem se usmívala jako blázen :-D
Pokud máte rádi HATE-TO-LOVE tak tuhle knihu doporučuji všemi deseti :)

lucisa.n
25.01.2024 5 z 5

Bianca před nedávnem otevřela novou restauraci, takové svoje vypiplané dítko a nutno říct, že se jí dost daří. Přijdou ale rodinné potíže v podobně vážné nemoci její mámy. A aby toho nebylo málo, restauraci navštíví Jackson Boudreaux, syn majitelů proslulého bournonu, který nyní protkává celé Biančino menu. Nikoho protivnějšího už v restauraci Bianca dlouho neměla. I Jackson ale řeší své trable. Aby si mohl nadále “užívat jmění rodiny Boudreauxových, musí se buď ujmout rodinného podniku, nebo se do svých 30.narozenin usadit a oženit. Ale ty jsou už za měsíc. A tak Jacksona nenapadne nic lepšího, než se zeptat samotné Bianci. Jak tohle asi dopadne?

Když se mi kniha dostala do ruky, společně s dalšími dvěma díly, divila jsem se, do čeho jsem se to zase přihlásila. Obálka napovídala, že mě čeká peprná eroťárna. Opak je ale pravdou. Dostala jsem knihu, ve které bylo všechno, a to v naprosté rovnováze. Hate-love romantika, vtip, dojetí, ale i vážné téma v podobě těžké nemoci a závažných rozhodnutí. I na tu erotickou scénu došlo, ale byla naprosto vhodná, rozumně popsaná a jednoduše tak nějak sedla jak zadek na hrnec! Oba hlavní aktéři mi byli sympatičtí, po odkrytí Jacksonovi minulosti mnohé pochopíme a je tak naprosto ospravedlnitelné jeho chování. Střídání kapitol z pohledu obou dvou navíc okoření celý příběh. Jen nechápu, proč jsou kapitoly z pohledu muže vždy kratší. Já bych naopak ocenila, kdyby tam se naopak autorky více rozepsaly. Celkově mi ale kniha sedla do noty a já jí v podstatě proletěla a byla na konci. A byla jsem naprosto spokojená! A nutno říct, že i překvapená, od této knihy bych to na první pohled nečekala. Takže na to nesmím dát. Už teď se velmi těším na další díly, sáhnu po nich co nevidět. Jen mi budou Bianca a Jackson dost chybět, oblíbila jsem si je.