Hořím pro tebe

Hořím pro tebe
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468084/bmid_horim-pro-tebe-nIT-468084.jpg 4 970 970

Vzplanutí série

1. díl >

Jackson Boudreaux alias „Netvor“ je bohatý a krásný, ale k zaměstnancům Bianky Hardwickové, majitelky restaurace v New Orleansu, se chová povýšeně. Příčí se jí už jen pomyšlení, že by pro něj ještě někdy měla vařit. Když ji však Jackson požádá, aby se ujala přípravy hostiny na jeho dobročinné akci, Bianka nemůže odmítnout, protože jí peníze pomohou uhradit účty za léčení těžce nemocné matky. A pak jí Jackson předloží další nehoráznou nabídku: „Vem si mě.“ K neobvyklému návrhu připojí obrovskou finanční částku, kterou Bianka zoufale potřebuje, a tak začne uvažovat, že mu řekne své „ANO“. Jackson jako jediný dědic bourbonské dynastie ví, jaké o něm kolují zvěsti. Pravda je ovšem mnohem pochmurnější. Aby si zajistil dědictví, musí se oženit, a svobodomyslná přidrzlá Bianca se pro ten účel skvěle hodí. Nebo si to alespoň myslel…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red

Burn for You, 2017

jeny-v
27.12.2021 5 z 5

Po knize jsem sáhla v rámci změny žánru a nelituji. Přečetla jsem ji během jednoho dne a jedné noci a musím říci, že mě mile první dílo série Vzplanutí překvapilo. Příběh načepýřených peříček Jacksona a Bianky je čtivý, má humorné dialogy: "Na těch metaforách ještě musíš zapracovat."
"Tak promiň. Žhavější než kozel s letlampou."
a v neposlední řadě sympatické postavy - šéfkuchařku Eeny, hostesku Pepper, cukráře Hoyta, maminku Davinu, řidiče a majordoma Rayforda: "Je chytrá, stojí oběma nohama pevně na zemi a má dobrý původ."
"Rayforde! V jakém jsme století? Mluvíme o ženě, ne o krávě!"
Měla jsem obavu, že budu číst o sexu, pornu a erotice, což je po "odstínech" nový trend - nikoliv, a to je moc dobře.

kacenka6144
20.12.2021 5 z 5

Přečteno za jednu noc. Těším se na další knížku téhle autorky.

smejkalova.m
19.12.2021 5 z 5

Za mě paráda, čekala jsem klasický erotický román, kterých je na trhu kvanta, ale tohle bylo (alespoň za mě) úplné jiné. :)

Hatshepsut
18.12.2021 5 z 5

Rozhodně doporučuji! Krásně napsaný romantický příběh. To jak se na začátku Bianca vtipně vypořádala s Jaxem bylo skvělé. Mám ráda hlavní hrdinky, které se umí svému protějšku postavit. A recepty v knize jsou super osvěžující nápad, hlavně "facka, facka, pusa"! Těším se na další díl.

Sysel
18.12.2021 4 z 5

Facka, facka, pusa. Parádní kniha. Jen ten konec mohl být víc propracovanější. Míň uspěchaný.

krevetka79
12.12.2021 5 z 5

Krásný příběh , který umí překvapit , rozesmát i rozplakat ...
Zase knížka co chytne za srdíčko.
Těším se na druhý díl

Šárka88
12.12.2021 5 z 5

Knížka na pohodu, roman pro ženský, které si chtějí odpočinout u knížky. Jsem rada, ze tam nebylo pořad jen to jedno v kapitolách. Pohádka, jak má být, Jdu na druhy dil a doufám
, ze Bianca nezpychne, jako všechny holky, které potkají v knížce pracháče. :-D… hm aha příběh je o někom jiném … jdu na to

petusska01
11.12.2021 5 z 5

Príjemné prekvapenie. Samotný príbeh nebol úplne originálny, ale to vtipné spracovanie ma dostalo. A samozrejme aj postavy boli k mojej radosti prepracované celkom dosť, najmä Netvor. Ten bol celý super, aj keď teda ten jeho život a traumy... Takže nie je to najkvalitnejší príbeh určite, ale proste dokopy to dáva veľmi príjemne strávené chvíle.

bezzink
08.12.2021 2 z 5

Koukam, ze jsem jedina, co dava 2 hvezdy. Bohuzel kniha jde mimo me, irituje mi zpusob humoru. Nikdy jsem nepovazovala za vtipne ruzna prirovnani. V teto knize jich je na kazde strane tak deset a za me teda tezce nepovedena. Nedokazu se nad to povznest, nedokazu se soustredit. Je to asi moje skoda, podle hodnoceni s tim ocividne nikdo jiny problem nema.

anndrra
07.12.2021 5 z 5

Tahle knížka překvapila. Nečekala jsem nic. Po přečtení prvních stran jsem si navíc říkala: Aha, další variace na odstíny. Jenže pak se to celé otočilo. Ano jistá podobnost tam byla, ale jen nepatrná a v závěru můžu říct, že tohle mě bavilo mnohem víc než nějaká panenská upejpavá Ana a dominantní pan Grey. Obě hlavní postavy měli totiž hloubku a chovali se logicky i pochopitelně. Nakonec přečteno jedním dechem. Doporučuji všem romantickým duším, kterým nevadí trochu erotiky.

ElikaS
03.12.2021 5 z 5

Tak tuhle knížku jsem si opravdu užila. Měla všechno, co bych si přála - vtip, romantiku, hašteření hlavních postav, jejich skvělou chemie, drama, které není přitažené za vlasy, hlavního hrdinu, kterého si zamilujete i přes jeho tvrdou slupku.

"Někdy je potřeba zažít něco hodně špatného, aby si pak člověk v hlavě přebral, co je vlastně dobré.“

Na začátku jsem se skvěle bavila, vzájemným vztahem Biancy a Jacksona. Líbilo se mi, jak si nic nedarují a zároveň to má vtip. A bylo zde spousta skvělých hlášek.

"Chlapi nejsou jako my, holčičko. Co se lásky týče, jsou hloupí jak tágo. Ale když se rozhodnou, že našli tu pravou – neříkají to, ale hluboko v srdci k ní přilnou –, už nikdy nezakolísají."

Knížka měla velký spád, byla čtivá, stránky mi jen utíkaly pod rukama, takže jsem ji v pohodě přečetla za jeden večer. Navíc jsem si zase po dlouhé době užila příběh, kde se láska pěkně postupně budovala a hlavní hrdinové spolu neskončili v posteli hned první den.

"Správná ženská by měla být tím, o co musí chlap setsakra tvrdě usilovat, protože pak může být odměnou, ne dárkem. To, co dostaneš zadarmo, má přesně tu cenu, jakou zaplatíš: žádnou.“

Témata, která se v knížce řeší, skvěle doplňují charaktery postav a krásně doplnily celý příběh.

"Když čas od času nemáte chuť dát mu kopanec do zubů, není to opravdová láska.“

Knížce byste mohli vytknout celou řadu klišé, ale to už tak v romantikách bývá a upřímně, my holky na to vlastně čekáme :-)

„Láska nejsou motýlci, holčičko. Žádná podlamující se kolena. Je to lví hrdost. Smečka vlků. Něco jako kryju ti záda, i kdyby mě to stálo život, protože na rozdíl od románku, který při prvních známkách potíží pohasne, láska bojuje až do konce. Když jde o lásku, půjdete do války pomstít i nejmenší přečin. A oprávněně. Protože ze všech úžasných a strašných věcí, které v tomto životě můžete zakusit, láska jako jediná přetrvá.“

Ren95
28.11.2021 5 z 5

Příjemná oddechovka, která se četla sama a ráda se k ní vrátím.

Michelleee
26.11.2021 5 z 5

Doporučuji! Strašně moc mě bavilo sledovat příběh Biancy a Jacksona. Několikrát jsem se u toho zasmála. Doplnění receptů bylo super.

be_pa
25.11.2021 4 z 5

Příjemné čtení. Bavila jsem se. Jen ta politická korektnost je divná věc. Při čtení si vždy v duchu představuji, jak která postava vypadá. Tady jsem si musela postavu pokusit sama zařadit, a párkrát špatně. Někdy jsem použila google a našla celebritu, ke které je postava přirovnávaná. Jinak se nedá zjistit, jestli je afroamerického nebo belošského původu.

PetraBery
17.11.2021 4 z 5

V rámci žánru parádní oddechovka. Svižně napsaná, vtipná, ale i dojemná. Chemie a jiskření mezi Biancou a Jacksonem povedené, a ačkoliv jde o stokrát ohrané téma, tak tady to bylo jako celek moc fajn.

Evule114
13.11.2021 5 z 5

Krásný příběh, co měl hloubku a naprosto mě dojal. Jinými slovy to ani popisovat nemusím. Moc se mi líbila romantická linka a jiskření mezi hlavními hrdiny a moc jsem se těšila na intimnosti. Jediné, co mě zamrzelo, že zde chyběl epilog, i když si to můžeme představit a zde se meze nekladou. Ale rozhodně to neubírá na hodnocení. Určitě se ráda ke knížce vrátím.

astra3
13.11.2021 5 z 5

Moc pěkné. Líbí se mi, když hlavní hrdinka není uťáplá. Vtipný, romantický, naprosto nereálný a přesto úžasný příběh.

Laf
13.11.2021 5 z 5

Skvělá kniha, která se čte skoro sama a strašně rychle mi při ní utíkal čas. Po celou knihu se autorce podařilo držet humoru a do děje zasadila mnoho vtipných hlášek a situací. Knihu všem vřele doporučuji. Stojí to za to a rozhodně je to dobrá volba pro chvíle oddychu :)

Renka931
13.11.2021 4 z 5

Moc hezky příběh, ale konec je moc uspěchanej!

Evaho73
11.11.2021 3 z 5

Dostala som "chuť" na niečo nenáročné, kde sa mi náhodou dostala do rúk táto kniha v českom preklade.
Najskôr ma upútala anotácia naznačujúca opäť príbeh na motívy známej rozprávky, ktorý je pomerne otrepaným námetom pre tento literárny žáner, ale mňa, nenapraviteľnú romantičku, to neodradilo a skôr naopak, mala som dôvod porovnávať.
Moje sympatie si získala profesia hlavnej hrdinky a miestami vtipný podtón príbehu. Recepty v knižných príbehoch začínajú byť v dnešnej dobe akýmsi trendom pre mnohých autorov, ale tu mi vzhľadom na prostredie odohravajúceho príbehu, nespôsobili rušivo.
Prvé sklamanie sa dostavilo, keď som zistila, že obálka knihy vôbec nekorešponduje s charakterom oboch hlavných postáv. Ďalej som sa nestotožnila ani s charakterom hlavného hrdinu a z jeho akože temnou minulosťou, ktorá mi akosi nezapasovala do celkovej pointy.
V konečnom dôsledku je Hořím pro tebe  príbehom, v ktorom sa do popredia dostáva  staré známe "srdcu nerozkážeš", a preto si nemožno nechať uniknúť spriaznenú dušu i za cenu viacerých neželaných okolností. Nakoniec teda aj moja romantická dušička bola predsalen trochu nakŕmená.