Taju pro tebe
J. T. Geissinger
Čekanka dostává tipy na svádění od vysportovaného playboye - dokud pravidla nezmění láska. Plachá, neprůbojná dívka si nechá radit od světáckého ragbisty – dokud láska nezmění pravidla hry. Nespolečenská Joellen Bixbyová má každou sobotu dostaveníčko – se svým kocourem, škopkem zmrzliny a fantaziemi o neskutečně pohledném Michaelu Maddoxovi. Tolik po něm touží, ale jak by asi tak mohla nedosažitelného generálního ředitele získat, když prakticky splývá se šedí pracoviště? Řešení je možná blíž, než myslela. Cameron McGregor je nafoukaný potetovaný kapitán skotského rugbyového týmu. Právě se nastěhoval do bytu naproti Joellen. Cam je notorický playboy a není Joellenin typ – ani trochu ne –, ale nabídne se, že zakřiklou dívku naučí vše, co ví o podněcování touhy. Pod Camův skotský kilt už nahlédla spousta žen, ale Jo je jiná než všechny ostatní. Sama se považuje za ošklivé káčátko, ale Cam ji vidí úplně jinak: připadá mu bystrá, vtipná a nesmírně sexy. Joellen díky němu získá sebejistotu a celá rozkvete. Muž jejích snů se náhle ocitne na dosah. Cam má smůlu. Dochází mu, že ženě svých snů pomohl do náruče jiného muže. A musí svést životní boj, aby o tuhle krásku nepřišel.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2021 , RedOriginální název:
Melt for You, 2018
Moc se mí líbil první příběh, proto jsem neváhala a začetla se i do druhého příběhu. Byl s úplně jinými postavami a jiným příběhem, ale i přesto byl stejně čtivý jako ten první. Upřímně obdivuji Cama, že vydržel hrát tu hru s Joellen tak dlouho. Mé romantické já děkuje za krásný konec. Knížku mohu jen doporučit.
,, Lidé jsou schopni přijmout i nejzjevnější lež, pokud je opakována dost často. Jste-li obklopeni negativismem, máte sklon osvojit si ho. Stáváte se tím, co o vás tak často říkají. "
Tak tady před autorkou smekám. Pět hvězdiček je opravdu málo. Tento díl hned tak nezapomenu. Nechybí mu vůbec nic. Když čtete anotaci, máte pocit, že to bude další bezduchý příběh, který vás nijak neobohatí, ale není tomu tak. Za typickým scénářem, jak se do šedé myšky zamiluje krásný a úspěšný sportovec, se skrývá mnohem víc. Ostatně přesvědčte se sami a dejte se do čtení.
,, Krása je v očích toho, kdo se dívá, holka"
,, Nejhorší je věnovat někomu svůj život a oplátkou nedostat nic"
,, Láska je válka puso. Jediná věc v životě, kvůli které stojí za to prolévat krev"
Takových mužů, kteří smýšlí jako Cameron je pomálu. Ale kdo hledá a nevzdává se, tak ho najde. A díky němu se opět cítíte být lidskou bytostí a po čase i sebevědomou ženou, která si zaslouží být milována.
Opět moc povedený kousek. Díky stylu psaní autorky je to záživné, zábavné, má to jiskření, není to povrchní jako romance někdy přehnaně bývají a mě to prostě sedí. Cameron byl úžasný. Kocour taky :-) musím přiznat, že Hořím pro tebe mě dostalo víc, mělo to pro mě větší hloubku a emoce, každopádně i tak dávám plný počet.
Tuto knihu bych zařadila mezi ty, které když se vám od začátku zalíbí, vydržíte u ní sedět tak dlouho, dokud se nepročtete ke konci, a i pak stejně chcete nějaké pokračování :). Přesně tohle se mi stalo. Hned od prvních stránek se mi zalíbila a čtení mne hodně bavilo. Autorka má poutavý styl. Všem vřele doporučuji :)
(SPOILER)
"Upeč mi jeden z těch svých pastýřských koláčů a budu tichý jako myška."
Takhle to začalo - nový soused, známý sportovec, a holka, co miluje 10 let šéfa a myslí si, že je ošklivá a tlustá. On jí ovšem nabídne pomoc s tím, jak na chlapy, a pak už jen čekáme, který z těch dvou vyhraje. Víme, že... , ale vztahy nejsou jednoduché, včetně toho s kocourem. Vtipná oddechovka, zajímavé myšlenky a romantika k tomu.
"Bylas vždycky labuť, ty trdlo."
"Žij svou pravdu... Nelez nikomu do zadku, ale taky nebuď potvora."
Nesebevědomé, sebeponižující hlavní hrdinky, které se honí za ženatým chlapem, který o nich nemá valný zájem, není už asi není nic pro mě. Tahle kniha mě ale bavila. Kromě toho, že byla nesmírně vtipná, mi přišla i celkem originální. Čte se sama, ale to občasné stěžování si a egoistický soused, který nemá (hlavně ze začátku) určitý pud sebezáchovy :D mě lehce iritovali. Kniha se podle mého názoru řadí mezi ty lepší ve svém žánru, ale asi jsem čekala víc, po těch nadšených ohlasech.
Jako celek mě kniha bavila, ale asi ji nepotřebuji číst znovu. Na odreagování a pobavení se je to dobrá volba
Na tuto knihu jsem se moc těšila, první díl Hořím pro tebe byl skvělý a já byla zvědavá, jaký bude tento díl. A musím říct, že autorka opět nezklamala.
Hlavními postavami druhého dílu jsou Jo a Cameron a tato dvojka prostě nemá chybu. Oba dva jsem si oblíbila, zejména Cameron je opravdu úžasný... Jedna z vedlejších postav (záměrně nepíšu která, ten kdo knihu četl jistě ví...) mi neskutečně pila krev...
Velmi mě bavilo špičkování hlavních postav, bylo velmi zajímavé sledovat jejich vztah od začátku až do konce knížky.
Je pro mě velmi těžké rozhodnout se, která kniha byla lepší, oba dva díly se mi moc líbily a i když možná o trošičku více první díl, tak hodnocení zůstává stejné jako u prvního dílu. Určitě si přečtu i další díly ze série.
Co mi u této série trochu vadí jsou obálky, které vůbec nekorespondují s hlavními ženskými hrdinkami v knihách...
Hodnocení 4,75*/5*
To byla paráda, skvělé pokračování série. Doufám, že se brzy dočkáme posledního dílu a dalších knih od této autorky. Její styl psaní jsem si zamilovala.
Konečně knížka, která mě natolik vtáhla do děje, že jsem se ani nenadála a během pár hodin ji měla přečtenou. Zkrátka se od ní nedalo odtrhnout. Jasně, nejedná se o nějak originální zápletku a hned od začátku je jasné, jak to celé dopadne, ale způsob, jakým je kniha napsaná mě uchvátil. Neuvěřitelně čtivé, vtipné, roztomilé…prostě něco co vás zahřeje u srdíčka.
Joellen jsem si jako hlavní hrdinku opravdu oblíbila a do Camerona „hopsala“ McGregora se zamilovala. Vřele doporučuji a jenom doufám, že u nás brzy vyjde další kniha/y od této autorky.
Tak tohle se sakra povedlo. Z první knihy z této série jsem byla hodně nadšená a druhý díl jsem si proto rozhodně nemohla nechat ujít. A pane jo. Chci víc knih od této autorky. Ten její humor nemá absolutně chybu. Kam na ty hlášky chodí?
Joellen není typická sebevědomá kráska. Její sebevědomí je na nule. Má potřebu se neustále shazovat, vidí na sobě jen to špatné, necítí se krásná a už vůbec se necítí dobře ve svém těle. Štvala mě její rodina. Není divu, že si nevěřila. Přijde někomu normální se takhle ke svému dítěti chovat? Mně ne. Každopádně i přesto byla vtipná, správně drzá a roztomile nešikovná. Zábava začíná když se naproti přistěhuje nový soused Cameron.
Druhý hlavní hrdina Skot a ragbista Cameron byl dokonalý. Jako opravdu.
Už jak otevřel dveře polonahý jen v kiltu, věděla jsem, že je na co se těšit. Byl to samozřejmě kus chlapa, sexy, potetované a vyrýsované tělo, krásná tvářička, sebevědomí až na měsíc a zpátky. Ovšem to, co se skrývalo za tím krásným zevnějškem bylo snad ještě krásnější. To jak se vždycky naštval, když se před ním Jo shodila, bylo tak rozkošné. Měl to v hlavě srovnané, ty myšlenky, hlášky, které pronášel, a které Jo zvyšovaly sebevědomí byly bezkonkurenční. Co si budem, každá by občas potřebovala takového Camerona. Trochu mě překvapilo, kolik mu bylo let, ale nechci spoilerovat, tak už mlčím, nechte se překvapit :-). Líbily se mi přezdívky, které pro sebe vymysleli slečna Smrkáčková a Hopsal :-).
Jejich postupně vznikající kamarádství bylo krásný. To jak mu Jo vařila a jak Camovi chutnalo a dožadoval se dalších večeří. Jejich sportování, nakupování, trénink líbání, společné večeře, dlouho jsem se u knihy takhle nebavila. Jak si Jo nemohla všimnou, že se do ní zamiloval? Vždyť to bylo tak jasné :-D.
Chvíli trvalo než se kniha rozjela, řekla bych tak 40-50 stránek, ale potom už se nešlo odtrhnout. Byla jsem malinko překvapená, že tu byl pohled jenom Jo. Přeci jenom první díl obsahoval pohledy obou hrdinů a tak člověk nějak automaticky očekává to samé. Ale jen mě to zaskočilo a vysloveně nevadilo. Sečteno podtrženo, tato kniha bude patřit rozhodně k top knihám roku a Cameron se dostává do úzkého výběru mých top knižních hrdinů.
Už první kniha z této série se mi líbila, ale teprve tento díl se stal jednou z mých oblíbeným knih v žánru.
Naprostá většina příběhu byla pro mě téměř bezchybná – chytré a vtipné dialogy, k poslintání úžasný skotský polobůh, hlavní hrdinka, se kterou se lze snadno ztotožnit, a nepříliš složitá zápletka zaručující pohodové čtení a skvělou zábavu.
Typově bych knihu trochu přirovnala k Bridget Jones – tedy pokud uberete na trapných nehodách hlavní hrdinky a přidáte notnou dávku sexuální přitažlivosti mezi hlavními postavami.
Dostala jsem se k druhé knize v sérii a překvapilo mě, že to není kniha/příběh, který by nějak navazoval, což se mi líbilo. Těšila jsem se, protože první kniha včetně autorky samotné se mi dost osvědčila, i když jsem se k ní dostala trochu později než jsem ve skutečnosti mohla. Četlo se to hrozně dobře a rychle. Neuvěřitelně mě to vtáhlo k sobě a nechtělo se mi ji pouštět. Vyhovoval mi styl i to, že je to vyprávěno jen z jedné strany. Rozhodně mohu říct, že tohle se povedlo.
Hlavní hrdinka Joellen mě hrozně bavila. Měla jsem k ní hrozitánsky blízko, takže bylo jednoduché ji v jistých věcech zcela chápat. Taky musím říct, že mě lehce překvapil její věk, však to nebyla žádná překážka. Vážně se mi líbila, oblíbila jsem si ji a nemám proti ní absolutně nic. Ráda jsem sledovala, co vyvádí, ať už v práci anebo především doma ve svém bytě. Ačkoliv se necítila stoprocentně v kramflecích v oblastech své váhy a sebevědomí, dokázala být pěkně sarkastická, vtipná a prostě hodná. Byla i tak výjimečná. Každá jsme. Přesto není od věci mít na blízku někoho, kdo nám to nepřestane připomínat. :) Mrzela mě její rodina, tohle je hnus a nedělá se to, ať už jste jakkoliv nedokonalí.
Druhý hlavní hrdina je Cameron milionkrát zmíněný McGregor, ragbista. Ten chlap si mě získal okamžitě, kdy otevřel polonahý dveře bytu a dokazoval to neustále. Byl nastíněný jako dokonalý oživlý bůh se svaly, vysokou potetovanou postavou a hezkou tvářičkou, což Cam podporoval neustálými ódami na své tělo. Zamilovala jsem si ho, a to z mnoha důvodů. Byl vtipný, líbilo se mi, jak se k Joellen chová, že jí otevírá oči, že jí pomáhá, byl nohama na zemi. A upřímně i to, že se k ní vždycky nakvartýroval a ona mu musela vyvářet, aby měla "klid" :D. Cam byl klasický hrdina, kterého když oloupete z toho silného a drsného pozlátka, tak vevnitř naleznete naprostou lahůdku, ze které se ženská roztaví. Měl zlaté srdce a na tom nejsprávnějším místě. Byl úžasný a možná fakt dokonalý. :) Stejně jako u Jo mě mrzela jeho historie, to nebylo hezký, ani za nic.
Ti dva dohromady se mi dost líbili. Nejdřív si lezli krapet na nervy, ale nakonec se "spřátelili", pomáhali si, trávili spolu čas. Bylo vidno, jak to mezi nimi jiskří, což mě dost bavilo, ale vždyť tu byl Hezoun Michael! K němu - nejdřív jsem ho měla "ráda" a snad si i pomyslela, že mi ho bude líto, až zůstane na ocet. Beru zpět. Je to pěknej hajzl! Tohle jsem teda nečekala. V každém případě hlavní dvojice měla neskutečnou chemii, kterou jsem si dost užila. Velké emoce, chytne to za srdce. Skvěle napsané a vyjádřené. Snad to byla forma něčeho, co tu už bylo tolikrát, že se to nedá spočítat, ale já si nestěžuji, k ničemu to nepřirovnávám, ani mě to vlastně nenapadlo, protože tohle je skvělý příběh. Opravdu.
Příběh je jednoduchý, však tady jde především o tu citovou stránku, která jednoduchá rozhodně nebyla. Možná trošku mě vždycky zarazí, když si to uvědomím, co všechno se stane za "týden", jaká neskutečná blbost to je, aby se stalo něco tak osudového. Ale pak si uvědomím, že je to jen hezká pohádka pro velké holky, které se sice věřit nedá, ale i tak tomu romanticky věřit chceme. ;) Zpět ke knize - četlo se to hezky, nemohla jsem se odtrhnout, neskutečně mě to bavilo, bylo to vtipné, dost jsem se nasmála. Romantika krásná, v mnoha ohledech mě to dostalo, našla jsem si tam to svoje. Epilog jsem čekala cukrcandlový, jak blázen. Možná byl, ale mě tentokrát nepřišel. Zajímavé. Byla jsem velmi spokojená, tohle rozhodně doporučuju jako vtipnou oddechovku, která ve čtenáři zanechá nějakou stopu včetně pernamentního úsměvu na tváři. Hodnotím vším, co mám a těším se na další knihu od této autorky, která je super. :)
autorka snad plní nějakou výzvu, že má použít ty nejotřepanější klišé romantického žánru a napsat je znovu a lépe. ale kupodivu se jí to fakt daří. hlavně tím vtipem...
No né, že by to byl nějaký super nepředvídatelný příběh, ale ty dialogy byli tak sarkasticky vtipné, že jsem se bavila a chechtala až do konce . Autorka opět předvedla svůj neskutečný talent vtáhnout čtenáře do děje, zvednout mu sebevědomí a pobavit jej!!! Jsem ohromena a doufám, že jí u nás vydají i ostatní její knihy , protože tyhle dvě ( Hořím pro tebe / taju pro tebe) jsou sakra dobré!!!!!!!
p.s. opět budu narážet na vydavatelství a upozorním na zcestné přebaly !
Tak ani druhá kniha nezklamala. Podle anotace jsem si říkala hmmm to už tady bylo ... Ale po prvních stránkách mi bylo jasné že to už tady dlouho nebylo. Knihu jsem si užila, skvělé čtení....
Anotace zas slibuje obehrané a několikrát zpracované téma. Ale víte co, nakonec mi to vůbec nevadilo. A knihu jsem si užila. Opět skvělé čtení, plné vtipu, sarkasmu ... autorky styl psaní mě prostě baví.
„ … jsem hrozně unavená, takže mu dovolím odnést mě ke gauči a přitom žasnu, jak se mu daří vyvolat dojem, že je úplně snadné zvednout slůně.“ :)
Máme tu jednoho sexy Skota s nabubřelým egem, ale dobrým srdcem. A pak je zde Joellen, která trpí spoustou komplexů, narušenou sebeúctou a negativním vnímáním svého těla. Což není divu, když ji rodina od dětství shazovala.
„Nechci víckrát slyšet, jak se shazuješ, Joellen. Nedělej to nahlas ani v duchu. Sakra, ženská, prokaž si trochu té úcty, nebo to neudělá nikdo jiný.
„Nejsi divná. Jsi jedinečná. V tom je rozdíl.“
„Skutečný kamarád je někdo, kdo řekne: „ Jsem tu pro tebe,“ a dokáže to.“
Musím říci, že v některých knihách nad přezdívkami hlavních hrdinů protáčím oči. Ale tady mě tedy „Hopsal“ bavil :)
„No vida. Dobré ráno, Hopsale.“ „Ahoj, dračice.“
Obálka opravdu k příběhu vůbec nesedí. Škoda, přitom by se na ni krásně vyjímal jeden obrovský polonahý Skot v kiltu :)
„Láska je válka, puso. Jediná věc v životě, kvůli které stojí za to prolévat krev.“
PS: doporučuji přečíst i poděkování autorky. „ Jste-li obklopeni negativismem, máte sklon osvojit si ho. Stáváte se tím, co o vás tak často říkají.“
Přiznávám, že jsem zprvu s knížkou trochu bojovala. Vztah hlavních hrdinů a jejich komunikace mi vůbec neseděla. Zabralo to tak 50 stran a potom už to byla láska na druhý pohled. Opět musím ocenit skvělý humor, který tato kniha má. Autorka skutečně ví, co dělá a ač je příběh předvídatelný, dostanete takovou nálož upřímnost a vtipu, že vám to vůbec vadit nebude.
Hlavní hrdinka mi zpočátku moc neseděla, nedokázala jsem se s ní ani ztotožnit, ani sblížit. Také nemám zrovna sebevědomí na rozdávání, ale tady už mi to přišlo opravdu extrémní podceňování. Ačkoliv nedivím se – mít takové „podporující“ rodiče jako ona, asi bych na tom byla podobně. Oproti tomu hlavní hrdina měl sebevědomí požehnaně a jeho přístup k životu taky nebyl úplně sympatický. Více sympatií jsem rozhodně pociťovala u hlavních hrdinů z předchozí knihy.
A nebylo by prosím možné udělat něco s těmi lidmi na obálkách knih?! Je to strašně zavádějící a rozhodně se to příběhu nepřibližuje ani trošku. Takhle si potetovaného vysokého skotského ragbistu a oplácanou slečnu rozhodně nepředstavuji. Podpořte trochu představivost čtenářů a přibližte obálku „realitě“ příběhu!
Jinak tedy za mě je tento díl také pecka, i když si tu neužijeme tolik sexuálního napětí a sexuálních scén jako v prvním díle. Což je něco, co od tohoto žánru prostě očekávám. Takže tentokrát jen 4,5/5.
partnerské vztahyAutorovy další knížky
2021 | Hořím pro tebe |
2021 | Taju pro tebe |
2022 | Toužím po tobě |
2024 | Nádherně krutý |
2024 | Krutý ráj |
Bylo to skvělé,romantické,lehce erotické a hodně vtipné.Zkrátka jsem se celou dobu bavila.Super