Vzpomínáš si?
Sophie Kinsella (p)
Po autohavárii, při níž utrpěla úraz hlavy s následnou amnézií, se Lexi Smartová probouzí v nemocnici v přesvědčení, že je rok 2004 a že právě zmeškala pohřeb svého otce. Ve skutečnosti je o tři roky víc, místo bývalých křivých zubů má krásně bílé a rovné a překvapivě vypadá spíš jako modelka, má úžasného a bohatého manžela, skvělou a dobře placenou práci a bydlí v senzačním loftovém bytě. Vypadá to jako splněný sen. Původní nadšení z nového a báječného života vystřídá brzy smutek z toho, že současně přišla o všechny kamarádky a stala se člověkem, kterého sama nepoznává. Snaží se zjistit, jak k tomu vlastně došlo. Autorku podle vlastních slov vždy fascinovalo téma lidského charakteru a skutečnost, že se naše životy nepředvídatelně mění a my se měníme s nimi, ale tak pomalu, že si to někdy sami neuvědomujeme. ... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2009 , BB artOriginální název:
Remember Me?, 2008
Nedokazi definovat proc, ale obalka mi byla proti srsti, presto ze na ni neshledavam nic spatneho. Prijde mi, ze to tak mam se zlutymi knihami, vetsinou po nich nesahnu, ale jeliko mam pomerne v oblibe temata ztraty pameti, dala jsem na intiuci, ze by se mi mohla kniha libit a libila. Dost.
+ tema ztraty pameti
+ mysterioznost zapomenuteho zivota
+ tajemny neznamy
+ finale
+ zpivani hlavnich hrdinu u stezejni pisne
- manzel hlavni hrdinky mi lezl na nervy
Na tohle téma už bylo napsaných několik knížek, četla jsem asi tři, možná víc, ale tahle je jedna z nejpovedenějších. Ten styl psaní je výborný.
Vůbec jsem nečekala, že mě tahle kniha tak smete, navíc v žánru romanku pro ženy, který normálně vůbec nečtu. Příběh sice zní jako stereotyp, ale je to opravdu zábavně a dobře rozvinuté. Jsem ráda, že se z toho nevyklubalo žádné scifi s alternativním vesmírem, ale že šlo skutečně o vývoj osobnosti. No a co se milovaného může týká, tak ten byl skutečně sympaticky napsaný. Akorát ty slunečnice byly trochu pritazene za vlasy, dost nepravděpodobné, ale jako motiv naprosto sladké. Můžu určitě doporučit.
Knihy od autorky jsou sázka na jistotu, když chci oddechové čtení, u kterého se zasměji. Je to takové příjemné pohlazení na duši. Její postavy jsou naprosto super. Normální a uvěřitelní lidé.
Kdo by si tohle nepřál ? Probudit se a mít velikost o dvě čísla menší, teda krásnou postavu, rovné zuby a luxusní loft a fakt hodně peněz. K tomu manžel , který je dokonalý gentleman a krasavec. No , jenže ten po chvíli se začne chovat jak ten cvok s Noci nepřítelem, tak jsem čekala , jestli Lexi vezme kámen a začne plavat, nebo se s ní stane něco jako Stepfordská panička. Ale ona překvapila a děj se vyvíjel úplně jiným směrem a mě to dost bavilo.
Zajímavá kombinace relativně napínavé psychologického románu a klasické slátaniny pro ženy. Příběh nijak nepřekvapí, vývoj i závěr je předem jasný a hlavní postavy jsou tak šablonovité, že si je těžko člověk představí jinak než jako panáky z kartonu. Ale přesto má děj docela rychlý spád a jako oddechovka na dva večery není kniha k zahození.
Celkově..nenadchne,neurazí.
Knihy této autorky jsou pro mě takovým milým pohlazením. Tato byla trochu jiná, než jsem u ní zvyklá, zajímavé téma. Opět nechyběl humor ani romantika, bavila mě tak, že by klidně mohla být i delší.
Příjemný, čtivý a oddechový román, od kterého se těžko odpoutává, protože čtenáře stále láka číst dál.
Autorku mám veľmi rada, ale táto knižka ma veru až tak neohúrila. Zápletka je zaujímavá, dej sa pekne vyvíja a i keď je to predvídateľné, tak to baví čítať :) číta sa to ľahko a rýchlo. Avšak, hlavná hrdinka Lexi Smart mi dosť liezla na nervy. S takým priezviskom by som čakala, že teda bude celkom smart, ale bohužiaľ to bol práve opak, miestami bola vyslovene zabrzdená. Chlapské postavy nemali tiež bohvieaký charakter a s ani jedným nemala Lexi bohužiaľ žiadnu chémiu.
Vedľajšie postavy ako mama a sestra Lexi boli extrémne otravné a vyslovene zlé.
Knižke chýbal humor typický pre knihy od Sophie Kinsella. Škoda.
Nebolo to zlé, ale ani nenadchlo. Ako knižka na oddych na dovolenku však fajn :)
Kinsella má prostě skvělé hrdinky! A miluju její humor :)
Líbily se mi obě její verze, protože ve své podstatě to byla jedna a tatáž akorát s různými zkušenostmi a vzpomínkami.
Moje prvotina od autorky a musím přiznat, že se mi čtení moc líbilo. Sice oddechovka, ale oddechla jsem si moc dobře :) určitě sáhnu i po jiné knize autorky
Taka mila oddychovka a klasika od Kinsella. Je to vtipne, hlavna hrdinka je ako vzdy, trochu blazniva. Nieje to autorkin top, ale urcite z tych lepsich.
Další (druhý) pokus od této autorky byl mnohem lepší než Bohyně v domácnosti. Námět byl zajímavý a sám o sobě už vedl k zamyšlení, jaké by to bylo kdyby…. Postavy zde byli reálnější, méně naivní, více vtipných situací, prostě vše vyvážené. Očekávané lehké a svižné čtení, prostě „oddechovka“.
Vzpomenout si - na hodného, empatického, hezkého a! zajištěného Jona…. Sen!!
KNIHA: Za mě i přes rychlý nijak nešokující závěr a málo vykreslené charaktery vedlejších postav ano. Velkým plusem je humor a já se bavila přímo královsky. Oddechovka na pár dní s tématem amnézie plná komických situací, milostného jiskření a hledání sebe sama... jak v práci, tak na poli osobním. 85 %
2007 | Bohyně v domácnosti |
2012 | Láska na zavolanou |
2002 | Báječný svět shopaholiků |
2012 | Dokonalá nevěsta |
2015 | Audrey se vrací |
Kniha se mi líbila a určitě si přečtu znovu.