Vzpomínky
Brian Freeman
Nový originální, strhující psychothriller od celosvětového bestselleristy. Hallie Eversová toho čtvrtého července stihla poměrně dost: vyhazov z práce, kopačky od přítele – a taky vlastní smrt, která ji zastihla na střešní party v Las Vegas. A pak se o pár hodin později probudí v nemocnici s pocitem, že je něco jinak. Hlavu má podivně přeplněnou vzpomínkami – na místa, kde nikdy nebyla, na osoby, které nikdy neviděla. A taky na události, které začínají být čím dál konkrétnější a děsivější: v jedné z nich totiž vidí něčí vraždu. Někdo si zjevně zahrál s její pamětí. A někdo jiný brzy začne usilovat o to, aby tyhle nebezpečné vzpomínky zmizely… jednou provždy.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2023 , KalibrOriginální název:
I Remember You, 2022
Čekala jsem něco jiného , ale autor píše poutavě a tak byla kniha čtivá. Udržela si svou laťku i díky neotřelému tématu a zajímavé zápletce. Rozhodně by bylo škoda ji opomenout....
Zajímavě a poutavě zpracovaný originální námět. Kniha měla spád a děj postupně gradoval. Určitě zkusím další autorovu knihu.
Brian Freeman potěšil čtenáře novým psychothrillerem, který vás bude zkrátka bavit. Ano, styl Briana je poněkud jednodušší, ale o to čtivější pro masu, kterou nadchne. Originální nápad a promyšlenost zápletky rozhodně oceníte. Jistou stručnost v autorově stylu psaní někdo ocení, někdo ne – záleží na vkusu jednotlivce. Mě osobně to zase tak nevadilo, četlo se to dobře a odsýpalo to.
To mi nahrává k tomu, abych hned ocenila také tempo knihy, které jde ruku v ruce se stylem, kterým byla kniha napsána. Tempo bylo příjemně rychlé.
Popis prostředí, ve kterém se hrdinka ocitla, bych možna ocenila trošku lépe a barvitě popsané, ale dojem z knihy to nijak neovlivnilo.
Tenhle originální psychothriller mě opravdu bavil. Nebudu tvrdit, že jsem nečetla nikdy nic lepšího, to ne – ale musím napsat, že to bylo zase něco jiného, což oceňuji.
Není pochyb, že Brian Freeman je Pan spisovatel. Vzpomínky jsou nepředvídatelnou smrští, kterou si čtenář musí pohlídat, aby pochopil, co je skutečnost a co sen. Po trošku náročnějším začátku jsem se vzpamatovala a thriller si pak i užívala. Nedávno čtený Hluboký sníh se mi líbil více, ale tak už to bývá. Jsem ráda, že jsem se narodila 3. července ! Protože bych nechtěla být v kůži Hallie, pro ni to totiž začalo 4. července : vyhazov z práce, rozchod s přítelem i vlastní smrt ! Ach, jo, mám plnou hlavu vzpomínek a musím začít číst něco klidnějšího. Ale bylo to super, Brian Freeman prostě umí !
Každá nová kniha Briana Freemana mi udělá hezký den, protože bude
prostě skvělá. Neskutečně nápaditý autor, skvělé náměty a dokonalé
zpracování. Vzpomínky opět nemají jedinou chybičku! Úžasná kniha!!
Bezvadná knížka, zajímavá zápletka a hodně čtivé, i závěr se mi líbil. Mám ráda ukončené příběhy, mohu spokojeně zavřít knížku a nechat příběh doznívat.
U tohohle typu čtiva není žádoucí příliš přemítat a hledat chyby, což se ne vždy podaří. V tomto případě děj z mého pohledu hladce plynul a moc se mi to líbilo.
Tak tohle nebyl můj šálek kávy. Zápletka sice byla dobrá,ale zpracování nic moc. Za den nebudu vědět o čem to bylo. Ale určitě si kniha své čtenáře najde.60%.
Zvláštní, zajímavé počtení, takové z jiné "budoucnosti"...nevím jak lépe to popsat...napínavé, mnohdy dost psycho a trošku někdy ztrácela ve jménech
Chtěla jsem rychle odsýpající napínavý thriller a sáhla po Vzpomínkách, což se ukázalo jako dobrá volba. Když jsem se sice blížila do finále, měla jsem pocit, že mám hlavu podobně přeplněnou, jako hlavní postava Hallie, protože začalo přibývat mrtvol, vzpomínek i hypotéz, ale vcelku jsem spokojená. Závěr pro mě byl překvapivý, nečekala jsem, že nebezpečí se skrývá zrovna tady..
Po Sama proti všem, je toto moje druhá přečtená Freemanova kniha. Pokud se mi v budoucnu do rukou dostane některá další, nebudu se jí bránit.
Zajimavá zápletka, které by slušelo úplně jiné zpracování, kdyby se toho ujal třeba Terry Hayes:-) Ve třetině knížky je najednou všeho moc, moc mrtvol, moc zvratů, všem je všechno moc jasné a nakonec i mně. Moje hlava je přeplněná podobně jako hlava hlavni hrdinky. Zbavím se toho obratem (bez bouře a blesků). Emočně nezasažena. Stačí knihu po přečtenì odložit a nevěnovat jí žádné Vzpomínky. Bohužel.
Opět skvělá kniha. I když celou dobu tak nějak tušíte , kdo v tom má prsty ,nic to neubírá na kráse této originální knihy.
Knížka se mi moc líbila. Krásně a svižně se četla, děj plynul rychlým tempem a nebyla zde žádná hluchá místa. Ze začátku jsem měla obavy, jak to autor celé pojme, kam až nechá dojít svou fantazii, jestli bude do sebe vše logicky zapadat a jestli to bude pochopitelné. Měla jsem úplně zbytečné obavy!!! Vše zapadlo kam má, vše bylo vysvětleno.
Nevím, jak moc je tento příběh pravdivý a do jaké míry je věda a výzkum daleko, nicméně je to děsivá představa, ale uvidíme.... Za mě velice originální námět a můžu jen doporučit.
Kniha se čte dobře ale kolem 80 procent už tušíte kdo to udělal. Kniha klidně mohla mit o dvacet stran méně.
2018 | Noční pták |
2019 | Vnitřní hlas |
2020 | Klikatá cesta |
2021 | Sama proti všem |
2006 | Zkaženost |
Opět originální námět a skvělé zpracování.
Kniha je opět velmi čtivá, napínavá a místy pro mě byly některé okamžiky dechberoucí i nehezké.
Za mě skvěle napsaný psychothriller.
Těším se na další knížky od tohoto autora.