Vztahy a mýty

Vztahy a mýty
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545699/bmid_vztahy-a-myty.jpg 4 783 783

Nejčastěji tradované mýty o vztazích s nadhledem a přitom odborně objasňuje, do jaké míry bychom jim měli naslouchat. „Pořiďte si dítě, to pomůže!“ „Rozhodně mu nesmíš psát první!“ „Jo, holčičko, pro vztah musíš něco vytrpět…“ Kdo ještě nedostal zaručeně osvědčenou radu do vztahu, ať se přihlásí. A podrží ruku nahoře, pokud se jí nenechal zviklat. Přece musí existovat návod nebo vysvětlení, proč ten či onen vztah nevydržel nebo leckdy ani nezačal. Není snad nikdo, komu by na harmonických partnerských vztazích nezáleželo. V období, kdy si partnera hledáme, i v různých fázích vztahu ale snadno podléháme mýtům, které nám okolí podává jako prověřená fakta.... celý text

Edona
21.12.2020 5 z 5

Ač Vojtko nepřišel s ničím světoborným, tak přece jen dokáže zaujmout. Vztahy a mýty jsou rozhodně dobrým základem k přečtení. Zaujal mě právě koncept, kde za každou kapitolou s mýtem je příběh z terapeutovny. Knihu rozhodně neberu jako nějaký návod, ale takovou naučnou beletrii, která nechává dost místa na přemýšlení.

Vztahy a mýty bych rozhodně doporučila dál, a to nejen lidem ve vztahu. Člověk v ní rozhodně najde leccos i pro sebe samého.

EvaApple
04.12.2020 5 z 5

Rozhodně doporučuji každému. Nejsem ve vztahu a stejně mi kniha v některých věcěch otevřela oči. Psané srozumitelně, názorně a dokonce vtipně!

plejtvák
01.12.2020 4 z 5

Kniha obsahuje několik zajímavých rad k nalezení, zlepšení nebo udržení si vztahu. Jednoduše řečeno všechny způsoby lásky jsou povoleny (pokud nám partner voní a mi voníme jemu/jí), důležité je však mít respekt ke svým partnerům, mít rád/a sám/a sebe a nehledět tolik na předsudky společnosti, ve které žijeme. Nakonec všichni žijeme ve společenských bublinách. Měli bychom mít ale také na paměti, že člověk nemá hledat vztah, když je sám, ale když je na něj připraven...

Kiki22
21.11.2020 5 z 5

Honzu Vojtka mám hrozně ráda, naprosto mi vyhovuje jeho styl vysvětlování problémů. A přesně jak mluví, tak i píše. Stoprocentně se ke knížce budu vracet. Jen moc nemá cenu si ji kupovat, pokud posloucháte i jeho podcasty, hodně mýtů i příběhů z terapeutovny je tam stejných.

alexka_kri
16.11.2020 5 z 5

Velice čtivá kniha plná nenuceným způsobem vyvrácených mýtů. Kniha, ke které se určitě budu pravidelně vracet. Nejedná se totiž pouze o vztahy partnerské a milostné, nýbrž se dá použít i na ostatní vztahy, které v každodenním životě tvoříme.

klarenzi
06.11.2020 4 z 5

Ač žiji ve spokojeném manželství, občas není na škodu přečíst si něco o vztahu mezi lidmi. Připomenout si, zamyslet se.
Kniha Vztahy a mýty byla moc fajn. Mělo to hlavu a patu, byla psaná lidsky a moudře. Do ničeho vás netlačí a není na vás zlá. Jsem moc ráda, že ji mám v knihovně a rozhodně se vrátím k podtrhaným myšlenkám. A pokud jste nečetli, zkuste to. Hlavně kvůli sobě.
@knihodura

Stani95
03.11.2020 4 z 5

Příjemně srozumitelně napsaná knížka o vztazích. Taková jednohubka, nic do hloubky. Ale určitě doporučuji, zejména mladším ročníkům. Obzvláště v dnešní době vztahy mohou být záludné :).

Anička.pa
27.10.2020 5 z 5

Kniha se mi velmi líbila, bála jsem se aby to na mě nebylo takové odborné a bavilo mě. A naopak, kniha se mi četla velmi dobře, vše bylo popsáno srozumitelně a nestalo se mi, že bych něčemu nerozuměla. Jsem ráda, že jsem si knihu přečetla a získala tak pohled jinýma očima. Bylo skvělé, že každý ten mýtus byl doplněn zajímavým příběhem s terapeutovny. S autorem jsem se setkala poprvé a věřím, že né naposledy, určitě se přesunu k souvisejícímu podcastu, který v komentářích byl doporučen :-)

AlčaH
18.10.2020 5 z 5

To, co se mi na knize líbilo nejvíce, byla její rozmanitost. Autor Honza Vojtko prostřednictvím jednotlivých kapitol čtenářům přibližuje různé druhy vztahů - ty tradiční i ty něčím odlišné. Ať už je to polyamorie, single život či vztah lidí s výrazným věkovým rozdílem. Autor na věci pohlíží moderním způsobem, otevřeně a bez předsudků, což je mi sympatické. Snaží se vysvětlit ty nejznámější stereotypy a vyvrátit některé škodlivé mýty. Každou teoretickou část navíc doplňuje reálným příběhem z jeho terapeutovny, což byla část, která mě moc bavila. Není nad praktický příklad... Kniha není žádným vševědoucím průvodcem a čtenáře nezatěžuje přehnanou odborností - a právě v tom je její síla. Čtenář díky ní získá obecnou znalost problematiky týkající se vztahů a určitě mu přinese i řadu témat k zamyšlení. :) A pokud se chce rozvíjet dál, připojený seznam knih i videí mu v tom pomůže... ☺️

Didy_K
12.10.2020 5 z 5

Kniha, kterou by si měl přečíst každý (nebo alespoň poslechnout související podcast Vztahy jsou fuška). Přinutí to člověka zamyslet se nad některými věcmi, které ve vztazích dělá, vadí mu...a začít se na ně dívat z trochu jiného úhlu.
Doporučení knih na podobné téma v závěru knihy je skvělé!

michaela.97
08.10.2020 5 z 5

Velmi nápomocná knížka. Pan Vojtko je profík, na kterého nedám dopustit. Jeho smysl pro humor a vystupování je mi hodně blízké, nemluvě o jeho talentu, se kterým předává informace/fakta. Člověk se dozví spoustu nových věcí, které se v každodenním životě hodí a u čtení se ještě navíc nenudí! S myšlenkami autora souzním, takže jsem si při čtení knihy připadala jako na posezení s kamarádem, který mi má co předat. Doporučuju tuhle knížku všema deseti a tak trochu ji považuji za nutnost v dnešním zmateném a bláznivém světě.

petrakrskova
23.09.2020 5 z 5

Skvělý rozšíření si obzorů, co se vztahů týče. Zajímavé zkušenosti z terapeutické poradny ????????

kessey
13.09.2020 4 z 5

Nejde o žádný podrobný návod na život, ale jsou zde představeny ty nejdůležitější mýty, doplněny příběhy z praxe. Myslím, že se v tom najde každý, rozhodně takové popíchnutí. Pokud se někomu nechce číst, autor zpracoval i podcasty :-)

Es.
11.09.2020 5 z 5

Rozhodně skvělá knížka! V něčem z toho jsem se viděla i já sama, a nad něčím jsem kroutila hlavou, že se tohle fakt může stát. Rozhodně je to fajn přečíst si názory někoho jiného a získat o vztazích tak trochu víc nadhled, ale co si budeme povídat, občas každý z těch citů zblbne :D

StihOMam
27.08.2020 1 z 5

Nastesti evidentne nejsem cilova skupina. Tato kniha me neoslovila ani svym obsahem ani zminovanymi terapeutickymi zkusenostmi, ale navic - coz se stava skutecne v minimalne pripadech - neprinesla mi vubec nic. I kdyz vlastne... po docteni jsem si s ulevou oddechla, ze mam fungujici selsky rozum a skveleho muze po svem boku.

Monikino
17.08.2020 3 z 5

Od knížky jsem upřímně očekávala trošku víc, byla jsem malinko zklamaná. Myslím, že to bylo způsobeno především tím, že jednotlivé kapitoly jsou hodně specifické pro konkrétní životní fáze či situace a díky tomu nejsou “pro mě “, jakožto čerstvého čtvrtstoletníka :) Postrádala jsem tam silnější pojící linku a trošku generalizování, díky kterému bych si z každého “příběhu” něco odnesla, nehledě na to, jestli zrovna řeší rozvod, nevěru či děti.
Autora mám jinak moc ráda, líbí se mi jak vystupuje a názorově je mi blízký, jen se mi díky tomu nepodařilo z knihy vytěžit maximum a jen s pár kapitolami si jako natěšený čtenář nemůžu vystačit. Možná se ke knize za pár let vrátím a budu mluvit jinak, uvidíme :)

Gooverka
16.08.2020 4 z 5

Párová terapie do kapsy je druhem knihy, který jsem ještě nikdy nečetla. Ač se o vztahy v poslední době zajímám hodně, musím říct, že mi kniha docela dost dala. Autor se na vztahy dívá z moderní perspektivy a do popředí staví hodně mýtů i zažitých stereotypů. Spoustu situací vykládá z mnoha úhlů pohledu, i takových, které jsem si sama nikdy neuvědomovala. Skvělé je, že Vojtko všechno podává naprosto lehce a srozumitelně, jako kdyby se s vámi bavil na kafi. Jediné, co mi trochu vadilo, bylo to, že Vojtko spoustu příběhů z terapeutovny omílá v mnoha rozhovorech, takže pokud nějaký z nich viděli/slyšeli, většinu příběhů už budete znát.

tezzpoletsar
06.08.2020 5 z 5

Super!! nejvíc mě samozřejmě bavily storky z terapeutovny..

lucy.sankova
05.08.2020 5 z 5

Mě se teda kniha líbila moc! Konečně otevřený pohled na partnerství a vztahy. Jde vidět, že se ve vztazích stále ještě něčeho bojíme a snažíme se být ve všem dobří a někdy i na úkor partnerství. Jako příjemný bonus jsou ke každé pasáži uvedené příklady z praxe. A mě osobně velmi potěšily odkazy v závěru knihy na doporučenou literaturu, která se zabývá touto tématikou. DOPORUČUJI.

simona5r
30.07.2020 5 z 5

Obohacující kniha pro všechny! Velmi trefně doplněná příklady z praxe, což přidává knize na čtivosti.