Zlatý fénix
Lene Kaaberbøl
W.I.T.C.H. - Střepy času série
< 4. díl
Závěrečný díl série o pětici Čarodějek, které mají za úkol získat všechny čtyři části magické koule a zabránit zloduchovi Šeredýru Nefritovi v ovládnutí Země, Kondrakaru a celého vesmíru.
Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2003 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
The Golden Phoenix
Takhle série se mi moc líbila, jen mi tam jedna věc chyběla. Ale všechny díly jsou dobře napsané a jsem ráda že jsem si to mohla přečíst :)
Taky jsem se nespletla v tom, kdo se nakonec z Mravenečka vyklubal :)
Závěr Střepů času byl famózní. Má předtucha se vyplnila. Příběh je neuvěřitelně čtivý, plný dobrodružství, lásky, přátelství, naděje a odhodlání. Jsem ráda, že jsem se k nim vrátila :)
Tajemství odhaleno, Magická koule spojena a svět zachráněm. Překvapilo mě to, že Mraveneček nebyl ten, za koho jsem ho pokládala, spíš úplný opak.
2013 | Chlapec v kufru |
2018 | Dcera čarodějky |
2018 | Zkouška ohněm |
2019 | Znamení čarodějky |
2004 | Will - Srdce Kondrakaru |
KNIHA: Závěrečný díl příběhu není špatný. Zápletka je to zajímavá. Ale rozhřešení je nakonec až triviálně jednoduché. A po předchozí části, kdy jsme cestovali prostorem a časem, to baví zase o malinko méně. Shrnula bych to tak, že nejlepší je třetí díl, nejhorší ten první. A ačkoliv série není zlá (jen útlá) a dětem se určitě líbit bude (jako kdysi mě), jako dospělý čtenář se k ní už vracet nechci. Mám oblíbenější dětské série.