Pocahontas
Walt Disney
Kdysi dávno se jedna loď s několika prvními Angličany na palubě vypravila do Nového světa - Ameriky. O jejích obyvatelích - Indiánech - věděli námořníci jen to, že jsou to divoši, se kterými je třeba bojovat. Jedním z námořníků byl i John Smith, který měl však díky své zvědavosti to štěstí, že potkal Pocahontas. Její zásluhou potom poznal skutečnou povahu Indiánů.... celý text
Klasická pohádka od Disney. Mě osobně moc nebaví, ale děti jsou spokojené a to je asi hlavní :)
Je zvláštne hodnotiť niečo, čo vás formovalo. Pocahontas bola v našej detskej poličke hádam odjakživa, čítala som ju (skôr listovala) hádam miliónkrát a myslím, že podobný osud ju čaká aj u našich detí.
V dětství jsem Pocahontas četla skoro pořád.
Krásná, odvážná indiánka. Ilustrace jsou dokonalé.
6/10 V dětství oblíbená disneyovka. Převyprávění animáku je ale jazykově sušší, ne moc zdařilé (nepohádkové) a notně osekané a funguje tak spíš jako doplněk k filmu. (Egmont, 1995)
Jednoducho další krásny príbeh z dielne Walta Disneyho...pamatám si ked som ju dostala na narodeniny a hned si ju oblúbila.
Disney je pro děti prostě klasika - krásný příběh, většinou s mravním poučením doplněný krásnými ilustracemi. U Pocahontas se mi vždy líbily její vlasy a oblečení.
Krásná indiánka, kdo by si to s ní nechtěl vyměnit a lítat celý den po lese se zvířecími kamoši.
Pocahontas, jak já tento příběh o odvážné indiánce miluji. Knížka i film jsou naprosto nezapomenutelné.
1992 | Dobrou noc |
1991 | Kuchařka kačera Donalda |
1995 | Lví král |
1991 | Veselé Vánoce |
2008 | Prasátko má narozeniny |
Nádherný příběh v nádherném kresleném zpracování