Zvoník u Matky Boží
Walt Disney
Quasimodo není zrovna ideálem krásy, přesto má právo snít. Byl odsouzen žít v katedrále a jeho snem bylo dostat se za její zdi, do světa mezi lidi. Krásná cikánka Esmeralda v tomto světě žije a na vlastní kůži okusila, že není tak veselý a laskavý, jak se Quasimodovi zdá. Jejich osudy se v našem příběhu spojí. Jestlipak jim jejich přátelství pomůže splnit sny?... celý text
![Bája89 Bája89](https://www.databazeknih.cz/img/users/30_/300472/m_baja89-JP7.jpg?v=1621540648)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Krásné ilustrace a silný příběh. Přesto i v pokročilém věku se Zvoník od Matky Boží neřadí mezi mé nejmilovanější Disneyovky. Ale i tak jsem se k němu velmi ráda vrátila.
![Eeve Eeve](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/273664/m_eeve-6634c37c593e9.jpg?v=1714733948)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Originálnu rozprávku od Disneyho som samozrejme videla, tuším aj v kine. Tu je to pekne prerozprávané, namiesto ilustrácií obrazy z filmu. Mám veľmi rada túto knižku.
![MissiPippi MissiPippi](https://www.databazeknih.cz/img/users/52_/52587/m_52587.jpg?v=1459854935)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Knihu jsem malé zakoupila z důvodu nostalgie, kdy jsem si vzpomínala na vlastní v měkké vazbě od Egmontu. Vydání od Hachette je ale opravdu hodně zkrácená verze, nicméně na krátké večerní předčítání ideál. Jen jsem při čtení občas bojovala s ne moc navazujícími odstavci. Hlavní děj ale podchycen, krásné ilustrace v menším množství zůstávají. Jen mě mrzí nižší kvalita papíru a barvy,ale za tu cenu čekat zázraky se nemůže.
1992 | ![]() |
1991 | ![]() |
1995 | ![]() |
1991 | ![]() |
2008 | ![]() |
Velmi známý příběh ze staré Paříže. Klasika, která je prakticky nesmrtelná.