Agent orbulátoru
Bobbie Peers
William Wenton série
< 3. díl
Nová tajemství a zdánlivě neřešitelné šifry zavedou Williama Wentona nejen zpět do Institutu posthumáního výzkumu, ale i do mořských hlubin až na samé dno Mariánského příkopu! Když se hodiny na londýnském Big Benu náhle zastaví, William tuší, že se děje něco mimořádného. A opravdu, objeví se záhadná postava, která si říká agent orbulátoru, a strhne Williama a jeho nejlepší kamarádku Iscii do víru nových dobrodružství. Co agent orbulátoru od Williama chce? A vůbec, co je to vlastně ten orbulátor? Stránky třetího dílu mezinárodně úspěšné série o Williamu Wentonovi plní záhadná tajemství i zapeklité šifry. Návrat do Williamova vesmíru představuje jiskřivou přehlídku rafinovaných zápletek a zvratů i přemoudřelých robotů. A vypráví i o statečnosti – všech tvarů a velikostí.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: 2018 , Kniha ZlínOriginální název:
Orbulatoragenten, 2017
Přečteno a musím souhlasit s ostatními komentáři, že se jedná o nejlepší díl. Napínavé, čtivé a dobrodružné. Spoustu robotů, mechaniky. Spíše určená klukům než holkám, ale za mě opravdu hodně povedené.
Třetí díl dětské série o nadaném chlapci, který umí luštit i ty nejzapeklitější rébusy, je pro mě zatím ten nejlepší díl. Agent orbulátoru je příběh ze světa robotiky, ovšem nejedná se o záležitost pouze pro kluky. Celé je to podané s lehkostí a nemusíte se bát, že vás čeká směsice složitých hlavolamů a cizích slov, to vůbec ne. Mohu jedině doporučit, pokud chcete dobrodružnou knihu se sympatickými postavami a zajímavým dějem, pak je tohle ta pravá série pro vás.
To už je konec? Výborné čtení, četli jsme společně se synem a fakt nás to bavilo. Snad pro nás pan Peers ještě nějaké pokračování vymyslí.
Tahle série mě baví, přestože už dávno nejsem dítě (aspoň tedy věkem). Agent orbulátoru je zatím asi nejakčnější díl z celé trilogie. Autor opět drží čtenáře po celou dobu v napětí, takže čtete a čtete, až zjistíte, že je konec. Pěkné.
záhady šifry fantasy pro děti kryptografie, šifrování genialita dětský hrdina dětská dobrodružstvíAutorovy další knížky
2016 | Zloděj luridia |
2018 | Kryptoportál |
2018 | Agent orbulátoru |
2023 | Stroj na žužu |
2022 | Papagájoptéra |
Zjistila jsem, že jsem druhý díl přeskočila, mám ale pocit, že to není (pro mě) velká ztráta, a do poslední části už nepůjdu. Přestože v knize, plné přátel i nepřátel, padouchů, spousty robotů a záhadných podzemních prostor i hlubokého oceánu, se pořád něco děje. Děti se určitě pobaví.
Ale citátek si tentokrát dopřeju:
V kuchyňských dveřích se objevila máma.
„Williame,“ řekla a namířila na něj vařečkou. „Jídlo je na stole. A pro tebe to platí taky.“ Ukázala i na dědečka.
„Já jsem robot,“ namítl dědeček. „Nepotřebuju jíst.“
„Stejně si k nám ale můžeš sednout,“ prohlásila máma přísně. „To je slušnost.“
:-)