Www.trápenie
Jacqueline Wilson
Učiteľ Rýchloš vymyslel pre decká vo svojej triede super stránku – www.trapenie. Už žiadne nudné sedenie v kruhu a rozoberanie problémov. Koho niečo trápi, jednoducho to tam napíše a nemusí sa ani podpísať! Stačí počkať na dobré rady od spolužiakov a všetko je zrazu inak. V knihe je šesť príbehov, ktoré sú navzájom poprepájané. Autorkou siedmeho príbehu je dvanásťročná víťazka internetovej súťaže.... celý text
Povídky Pro děti a mládež
Vydáno: 2018 , Slovart (SK)Originální název:
The Worry Website, 2001
Tuto autorku jsem milovala a četla od ní vše, co bylo v té době k mání. Tuhle knihu pokládám za nejslabší. Nedokázala jsem se do postav příliš vcítit a nebavil mě ani styl psaní.
Kniha nebyla špatná, ale zároveň mě nezasáhla, jako některé jiné knihy od této autorky. Při čtení jsem si pořád říkala "jo, kéž by se problémy daly řešit takhle snadno!", ale vzhledem k tomu, že je určena spíš pro mladší čtenáře, je pochopitelné, že to chce happyend. Spíše doporučuji.
Kniha byla pěkná , ale ne super . I když většině knížek od paní Wilsonové dám jen 3 hvězdičky , líbí se mi . V každé knize řeší spisovatelka podobné problémy , ale pokaždé jiným způsobem . Proto mám ráda tyto knihy , které jsou velmi hezké , děj se neopakuje , ale je podobný stylem vyprávění a problémy. Ještě nikdy jsem nečetla knihu ( od této spisovatelky ) , která by se mi nelíbila.
(SPOILER) Vážně moc krásná knížka. Jejich pan učitel měl moc dobrý nápad s tím založením stránky, kde můžou napsat svoje trápení, i když mě vždycky štvalo, že se jim díval za zády, co tam napsali, i když to (podle něho) mělo být zcela přísně anonymní. Ale tahle maličkost určitě nesnížila moje hodnocení téhle knížky, protože námět na knížku byl moc dobrý nápad. Moc se mi líbilo, že tam Jacqueline Wilsonová zakomponovala příběh své dvanáctileté fanynky. Sice byl kratší než ostatní kapitoly, ale asi byl nejsilnější. Jak jsem tu kapitolu dočetla, tak jsem si řekla: ,,Co? To už je konec? Tak to bylo fakt smutné..." Hned po něm se mi strašně moc líbila kapitola o postižené holčičce Nataše. To byl moc krásný a dojemný příběh. Bylo super, že se skamarádila s Lízou (právě z té smutné kapitoly). Tahle knížka je svým způsobem taky poučná. Je poučná tím, že když se se svým problémem s někým podělíte, tak už není tak moc těžké ho vyřešit.
Další krásná kniha od Jacqueline. Moc se mi líbí, že do knihy zařadila příběh své čtenářky, i když byl mnohem kratší než její vlastní. Oceňuju, že na ten příběh dokázala navázat a vytvořit pro něj aspoň trochu šťastný konec.
Moc hezké a je to smutné. Tuto knihu jsem četla na doporučení od kamarádky a rozhodně toho nelituju. Určitě si přečtěte.
Kniha byla hezky psaná a moc se mi líbilo, že každý zprvu závažný problém se později vyřešil. Ilustrace a děj se velice povedly.
Možná trošku slabší kniha, ale mně se líbila. Nejvíc se mi líbil příběh o té postižené holčičce. Ten byl hrozně dojímavý. :-)
Smutné vtipné,miluji J.W.,jen ona to dokáže takto mistrovsky zakomponovat.
Vždy se vcítím do role hl.hrdinky. :)
Originální zpracování
2010 | Vzdušné zámky |
2005 | Holka z popelnice |
2005 | Nejlepší kamarádky |
2004 | Půlnoc |
2002 | První láska |
Originální nápad, ale osobně si myslím, že by se toto téma dalo ještě nějak vylepšit.