Z kolébky do kočárku

Z kolébky do kočárku
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/171615/z-kolebky-do-kocarku-171615.jpg 5 2 2

Tato publikace mapuje vývoj dětského kočárku u nás od počátku jeho sériové výroby, tzn. od poloviny 19. století až do 80. let století dvacátého. Kniha je po formální stránce rozdělena do deseti kapitol, z nichž každá se věnuje určitému typu kočárku. Důraz je kladen především na obrazovou dokumentaci, kterou tvoří jednak fotografie dochovaných kočárků v muzejních i soukromých sbírkách, dále dobové fotografie a reprodukce dobových katalogů s podrobnými popiskami jednotlivých kočárků. K dokreslení atmosféry dané doby jsou v knize použity inzeráty výrobců kočárků i citace z odborné literatury, dokumentující měnící se názory na používání kočárku v průběhu staletí. V závěru knihy je uveden ve výběru přehled firem, které se výrobou dětských kočárků u nás zabývaly i s jejich ochrannými známkami a štítky. Tento přehled spolu s množstvím vyobrazení je určen jak široké veřejnosti se zájmem o historii, tak odborníkům. Kniha může být i pomůckou pro muzejní pracovníky či soukromé sběratele v přesnějším určení exemplářů v jejich sbírkách.... celý text

Přidat komentář

deauville
13.01.2022 5 z 5

Tak moje "parketa" jsou spíš kočárky 80. a 90. let minulého století, starší kočárky mi přijdou hodně nepohodlné (hlavně pro rodiče), nicméně chápu, že každý (spíš každá?) má oblíbené období dle svého "vzniku".

Ale klobouk dolů před autorkou, že dokázala shromáždit tolik materiálů, uspořádat je chronologicky a vydat z nich knihu... Vlastně vědecká práce:)

medlovice
03.01.2020 5 z 5

Nádherná kniha pro nás sběratelky , hodně fotek , všechny ty kočárky , nádhera. Leštěný kvalitní papír .Knihu jsem prolistovala na výstavě kočárku a nadchla mě. Jen je drahá, ale kvalitní.


Štítky knihy

kočárky

Autorovy knížky

2006  100%Z kolébky do kočárku