Z oříšku královny Mab
Eva Vrchlická (p)
Tato knížka je převyprávěním dvanácti nejznámějších Shakespearových dramat.
Ačkoliv jsem ji měli v knihovně už jako malý, tak jsem ji četl až v dospělosti. Pokud neznáte příběhy Shakespearových klasik, tak tahle knížka je přesně to, co vám pomůže si o nich doplnit vlastně vše potřebné.
Srozumitelné převyprávění Shakespeara v povídkách. Kdo si ještě nenašel k tomuto autorovi cestu, klidně může číst i teď. Moc pěkné.
I pro mě vzpomínka na dětství. Díky ní jsem poznala Shakespeara a myslím, že dodnes mám pořádek v jeho díle. I já bych jí ráda četla dalším generacím, proto se jí snažím znovu koupit. Patří k mým hezkým knižním vzpomínkám. :-)
Skvělé povídkové zpracování W. Shakespeara jsem dostala od maminky asi v 13ti letech a díky tomu jsem znala i obsah jeho her. A i jako dospělá jsem se ke knížce vrátila a za chvíli ji budu číst i našim dětem. Méně než 5* nemůžu dát, je to téměř srdeční záležitost. Krásná a čtivá knížka.
Paní spisovatelka našla způsob, jak lidem převyprávět Shakespeara tak, aby byl pro ně srozumitelný a našli v jeho hrách zalíbení. Rozhodně se jí to podařilo. Kniha se mi moc líbila a jsem toho názoru, že by měla patřit mezi povinnou četbu. Kdo z nás v pubertě, kdy patří Shakespear do probíraných autorů, rozumněl poezii? A tato kniha je "cesta", jak Shakespeara a jeho hry studentům přiblížit.
Skvěle zpracovaný Shakespeare, moc hezky převyprávěné příběhy, které se čtou samy. Díky této knize jsem si k Shakespearovi našla cestu. Mimo to je kniha ještě opatřena neotřelými ilustracemi.
Krásné pohádkové počtení. Díky této knize jsem jako odrostlejší holka znala divadelní hry,které bych v jejich normální formě v tom věku nepřečetla,ani jim nerozuměla.
A doteď je mi líto,že knihu nevlastním
Tuto knihu bych zařadila jako povinnou školní četbu.Jsou v ní polopaticky vyprávěné příběhy divadelních inscenací.Ilustrace Karla Svolinského a jeho typické ,jakoby uspěchané tahy štětcem
Pro ty, kterým se špatně čtou hry je to krásné povídkové zpracování Shakespearovskýh her. Krásně čtivá kniha.
Díky této knize jsem si našla cestu k Shakespearovu dílu a jeho obliba mě zatím neopustila.
Povídkově převyprávěných 12 nejznámějších Shakespearových her. Na kráse jim to bohudík neubralo, takže je to schůdnější forma povinné četba, pokud někdo nechce číst dramata.
Díky této knize jsem si zamilovala Shakespiera. Doporučuji současným dětem jako základ díla Shakespiera.
Tak tuto knihu jsem četla už od první třídy vždy jako pohádku na dobrou noc. Už tenkrát mne zaujal nejvíce Hamlet, který je v mém srdce po celý dosavadní život. Kniha je krásně napsaná a všem, kteří touží po tom, aby jejich potomci četli, ji vřele doporučuji.
Komu se nechce číst Shakespeara, ale chce mít přehled o jeho díle, ať sáhne po této knize. Velice dobře se to čte.
William Shakespeare, 1564-1616 královna Mab
1960 | Z oříšku královny Mab |
1957 | Básnický almanach 1956 |
1960 | Dětství a mládí s Vrchlickým |
1947 | Dětství s Vrchlickým |
1965 | Sestry |
TOHLE by měla být povinná školní četba.
Nádherně převyprávěné hry W. Shakespeara a možná by některá i dnešní mladé lidi oslovila.
A hlavně by si mohli vybrat!
A šli by do divadla a propadli kouzlu slov nebo baletu.
A možná by nebyli tak neúprosní v hodnocení.
Já sama jsem jako náctiletá tuhle knihu milovala.
Ještě pár let počkám a zkusím vnučky navnadit.
A vezmu je na Shakespearovské slavnosti.