Jezevčík jako svědek
Frauke Scheunemann
Z pohledu jezevčíka série
Carolin a Marc se konečně chtějí vzít! Vlastně důvod k radosti, jenže oba svatební svědkové právě teď ukončují své vztahy a také všichni ostatní lidé zase jednou dělají, co zřejmě umějí nejlépe: totiž mrzutosti! Jezevčík Herkules tak musí znovu urovnávat spory, aby jeho panička Carolin dostala to, co si skutečně zaslouží: vysněnou svatbu se svým vysněným princem!... celý text
Literatura světová Humor Romány
Vydáno: 2019 , Ikar (ČR)Originální název:
Hochzeitsküsse, 2013
Fantastická oddychová a taky vtipná literatura. Sice čtu ty díly napřeskáčku, ale vlastně mi to příliš nevadí. Pořád se tak nějak zvládám orientovat a směju se při čtení Herkulových myšlenkových pochodů. Téma puberty, proti které by se měly děti očkovat, mě pobavilo velice. A takových témat bylo více. :-)
(SPOILER) Konečně opět vtipný díl, scéna alergika ve skříni (dobře mu tak) i tchýnina snaha o organizaci svatby pobaví. Naštěstí to svatebčané dobře vyřešili. Zaláskovaný Herkules se dočká vyznání i nové kamarádky. A oba přátelé se konečně sejdou...
Tak nějak nevím, úplně mě to nesedlo, ani mi to nepřipadalo moc vtipné. Zatím další zkoušet nebudu.
Další díl jezevčíka Herkula mě opět nezklamal, krásný jako zbytek knížek od Frauke Scheunemannové.
Tak jsem se tak těšil na trochu humoru po všech těch drasťákách, které jsem četl v poslední době. Bohužel mne tento způsob humoru nesedí. Možná jsem již až příliš daleko od doby problémů s miminky, svatbou, přáteli, rodiči apod. Nebo vidím žvížátka jinak, než jako filosofující bytosti, žasnoucími nad podivnostmi lidského konání. Nevím tedy přesně proč, ale je mi to jedno. Nelíbí.
Ani 4. pokračování příběhů s jezevčíkem Herkulem mě nezklamalo … pěkná kniha, opět milá a vtipná, já jsem se bavila a milovníkům jezevčíků a ostatních 4nohých kamarádů doporučuji :-) :-).
Pohodová kniha, ale už je trochu natahované. A štvalo mě, že paní překladatelka standartně používala "bysme" místo "bychom".
Čtvrté vyprávění o jezevčíku Herkulovi. Připravuje se svatba a hodlá ji zorganizovat nastávající tchýně. Jak to nakonec dopadne, vtipně komentují dva zvířecí kamarádi.
Tuto knihu jsem si půjčila náhodou ,protože ráda čtu knihy o zvířátkách a tato mi také nezklamala. Příběh jezevčíka Herkula ,který se svou paničkou Carolin zúčastní svatby a když se odhazuje svatební kytice ,to by v tom byl čert ,aby ji nechytil a co to bude znamenat-ožení se pes nebo vdá jeho panička.To si přečtete v tomto oddechovém příběhu,který nám vypráví právě Herkules.
Série o Jezevčíkovi je super. Nadchne každého milovníka psů - či spíš tedy každou milovnici. :)
Celou dobu se v podstatě jedná o milostný román z pohledu psa, který se s pomocí kocoura snaží přicházet na kloub lidskému chování a uvažování.
Na první pohled oddechová literatura přináší mnoho podnětů k zamyšlení. My, lidé, si zkrátka věci mnohdy děláme mnohem složitějšími, než ve skutečnosti jsou. Možná bychom se občas mohli inspirovat v jednodušším psím chování.
Herkules a pan Felix jsou mentálně na mnohem vyšší úrovni, než bychom od psa a kočky čekali. Upřímně doufám, že je to nadsázka. V opačném případě bych se bála, co si o mne myslí moji psi.
Za mne naprosto perfektní série. Jsem ráda, že ji mám celou doma. Za rok za dva se k ní s radostí vrátím.
A nakonec - 4. díl nejlépe ze všech voní.
2015 | Z pohledu jezevčíka |
2015 | Kocourova tajná mise |
2017 | Jezevčíkova kocovina |
2019 | Jezevčík jako svědek |
2018 | Jezevčíkovy trable |
Herkules mě ani tentokrát nezklamal :) vtipný, báječný, zábavný. Těším se i na 5. a 6.díl.