Za hranicou strachu
Jaye Ford
Predstavte si, že by sa vaše najhoršie obavy stali skutočnosťou. Jodie Cramerová mala v sedemnástich rokoch hrôzostrašný zážitok s kamarátkou Angelou ich prepadli traja muži. Jodie prežila, no jej spolužiačka Angela také šťastie nemala. Teraz má tridsaťpäť rokov, je učiteľkou a matkou dvoch detí a minulosť zahrabala do najhlbších útrob. Keď sa s tromi kamarátkami vydá na víkendový výlet z mesta, túži sa len trochu zasmiať a zabaviť. No štyri baby na výlete netušia, že chalupa na samote, do ktorej sa vybrali, bola kedysi objektom policajného vyšetrovania a rovnako ako Jodie ukrýva desivé tajomstvo. Keď Jodie narazí na dvojicu sliedičov, snaží sa presvedčiť kamarátky, že na chalupe nie sú samy, no nikto jej neverí. Po nepríjemných zábleskoch z noci, keď zavraždili Angelu, napokon sama začína pochybovať o svojom zdravom rozume. Až kým im na dvere nezaklopú dvaja muži.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2012 , Ikar (SK)Originální název:
Beyond Fear, 2010
Ešte že to nebolo moc dlhé lebo autorka to zbytočne natahovala, kniha mohla mať aj o 50 strán menej.
Knižka ma príjemne prekvapila, ľahko sa čítala a aj napriek "ohranému" príbehu ma do istej miery zaujala a nemohla som sa od nej odtrhnúť. Nie je to tá najlepšia knižka ale hodnotím ju pozitívne. Nenáročné čítanie.
Myslím, že posledných sto strán bolo už zbytočné naťahovanie deja a namiesto gradácie, vďaka ktorej sa takmer zastavuje srdce a človek horí nedočkavosťou, som len sledovala chaos.
Mne sa celkom páčila, aj dobre čítala. Mala určité napätie, trochu mi vadila naivita kamarátiek, ale keď človek zoberie, že to mala byť dámska jazda na uvoľnenie a štvrtá to kazí predstavami a strachom......no áno, končí to trochu romanticky :-)
Knihu som si vybrala do čitateľskej výzvy - ja dávam 12-te hodnotenie :-)
Nu, začátek byl velmi dobrý, atmosféra strachu dobře vykreslená, ale pak nekonečné honění a stále dokola, nepřesvědčivý policista,.hlavní hrdinka..
Partia kamarátok,, vyráža " vždy raz za rok na,, babskú jízdu". Tentokrát si za objekt vyberú starú chalupu na samote. No táto chalupa je aj cieľom dvoch zločincov, ktorý v nej ukrývajú desivé tajomstvo... Ale je tam hlavná hrdinka Jodie, ktorá prežila ako teenagerka traumatizujúci zážitok, vďaka ktorému sa v nej po rokoch prebudí duša bojovníčky..... . Trochu naivný a predvídateľný príbeh, ale na čítanie na dobrú noc vyhovujúci