Za to mi zaplatíš
Petra Nagyová Džerengová
Na sídlisku žijú dve mladé ženy. Nepoznajú sa, ale majú niečo spoločné – obe sú vydaté, aj ich dcérky sú v rovnakom veku. Irma si myslí, že má svojho manžela pod kontrolou, Terezu má pod kontrolou jej manžel. … Jedného dňa obe urobia zásadný krok. Irma prinúti manžela priznať sa k nevere a vyhodí ho. Tereza opustí manžela, ktorý ju psychicky týral a ponižoval. Irma aj Terezin manžel sa chcú svojim partnerom pomstiť – cez dieťa. Zápas, v ktorom nik nemôže zvíťaziť, sa stupňuje. Cesty oboch žien sa pretnú a ich životy sa navzájom ovplyvnia...... celý text
Romány Pro ženy Literatura slovenská
Vydáno: 2014 , Marenčin PTOriginální název:
Za to mi zaplatíš, 2006
Chvílemi tedy až děsivý příběh. Co vše si jsou ex partneři schopni udělat i na úkor svých dětí. Bylo to smutné, ale napínavé čtení. Taková oddechová knížka
Irma by potřebovala občas pár facek,taková nesnesitelná hysterka,která viděla jen sebe samu a Ivan byl obyčejný psychopat,který patří do Bohnic.Ale kniha jako celek byla super.
Nevím, nechápala jsem ani jednu. Ta první, jak vůbec mohla tak dlouho vydržet s takovým despoťákem?? A ta druhá, Irma, tu bych fackovala při každý stránce, ani jedna mi nesedla.
Knihu som si vybrala do čitateľskej výzvy, a aj keď nemám nejako rada knihy o psychicky týraných ženách, táto sa čítala veľmi rýchlo. Asi preto, že Tereza mala rozum..... Pri Irme som čakala trochu iný záver, ale aj tak dobré....
Žili spolu až............ jedné došla trpělivost a druhá přišla na manželovu nevěru. Výborně, čtivě napsaný příběh, při kterém vaše emoce nezůstanou stranou. Zejména smutek a lítost nad dětmi, které jsou vtaženy do boje mezi rodiči. Není nic horšího, než když si dospělí vyřizují své účty přes malé děti a autorka popsala takový stav opravdu dokonale.
Více se zajímám o krimi a thrillery ale tato kniha mě dostala. Nemohla jsem se od ní odpoutat dokud jsem nedočetla. Velmi pěkně napsáno. Musím dát 5 hvězd.
S chutí jsem si přečetla knihu od této spisovatelky, která píše velmi podobným stylem jako Táňa Keleová-Vasilková. Velmi čtivé, napínavé a zajímavé - přečetla jsem doslova jedním dechem. Škoda, že v knihovně nejsou k zapůjčení další její knihy.
rozvod strach péče o děti manželské hádky únosy dětí kamarádky psychický teror pátrání
2006 | Za to mi zaplatíš! |
2012 | Klára a mátohy |
2007 | Nepýtaj sa, kde som |
2014 | Chcem len tvoje dobro |
2010 | Ženy nášho rodu |
Veľmi pekne napísané dva príbehy dvoch žien - Irmy a Terezy. Každá z nich má svoje starosti. Každá si v živote prežila svoje. Obe majú dcérku a obe majú mužov, ktorí ich život skomplikovali.
Avšak až časom prichádzajú na to, kde bola chyba.
A kto je vlastne tým šťastnejším?
Dokážu si vôbec prísť na meno a žiť spolu?
Toto všetko a ešte oveľa viac sa o ich životoch dozviete, keď si prečítate túto knihu.
Mne sa veľmi páčila :)