Za zamčenými dveřmi
Freida McFadden
Když si Nora Davisová dělala jako malá v pokojíčku úkoly, netušila, že její otec zatím ve sklepě vraždí ženy. Až do dne, kdy se jim u dveří objevila policie. O desítky let později je Nořin otec stále za mřížemi a ona je úspěšná chirurgyně s poklidným a osamělým životem. Nikdo netuší, že její otec byl sériový vrah. Pak však Nora zjistí, že jedna z jejích pacientek byla zavražděna – a to stejně děsivým a jedinečným způsobem, jakým vraždil i její otec. Někdo ví, kdo Nora je, a chce, aby za ten hrůzný zločin nesla zodpovědnost. Jenže ona není vrah. Policie jí nemůže nic přišít. Pokud se jí tedy někdo nepodívá do sklepa.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2024 , KalibrOriginální název:
The Locked Door, 2021
Čekala jsem stejnou pecku jako byla Pomocnice ale bohužel.....Samozřejmě si autorku řadím mezi slibné a uvidíme co napíše dál nebo jaký bude druhý díl Pomocnice.
Tak tohle se vážně povedlo. Strhující od začátku do konce, závěr překvapil, opravdu jsem do poslední chvíle netušila. Pomocnice byla skvělá, ale tato kniha byla ještě o level dál.
Máte rádi levanduli? Tak tuto knihu rozhodně nečtěte. Nebo čtěte, ale čekejte, že už ji budete navždy cítit okořeněnou kapkou krve... Fenomenální thriller jednohubka. Počítejte s tím, že se od něj nebudete ochotni odtrnout. Na jeden zátah... Deset * ze šesti.
Líbilo se mi, jak tato kniha skončila. Opravdu jsem jsem byla překvapená, kdo byl nakonec vrah. Kniha se četla rychle. Je to opravdu jednohubka na odpoledne.
Skvělý thriller od nedávno objevené autorky. Napínavý, čtivý a zamotaný, abych obracela stránky jako divá až do konce.
Jenže oproti první přečtené knize autorky jako by této něco chybělo, přestože to bylo skvělé samo o sobě a lepší, než spousta jiných thrillerů.
Hodnotím mezi 4 -5.
Opět velmi povedený, napínavý thriller (stejně jako Pomocnice). Krátké kapitoly, svižný děj a napínavá zápletka, přičemž jsem měla dva tipy, kdo by mohl být onen vrah, ale konec mě překvapil - to jsem opravdu netipovala. Kniha, při jejímž čtení se nebudete nudit ani chvilku. Těším se na další knihy autorky.
Tak toto se mi líbilo moc, super.Byla jsem napnutá od začátku až do konce.Možná si troufám tvrdit, že se mi to líbilo vic než Pomocnice.Tak nějak od půlky jsem si říkala to je jasný to vím,ale samá voda.Ten konec jsem tedy nečekala.
Skvěle napsaný thriller, kde se prolíná přítomnost s minulostí.
V minulosti Nora objeví tátovo velké a dost nechutné tajemství. Následně celý život bojuje s tím, že není jako on, i když po něm nejspíše zdědila trochu toho špatného (možná víc než jen trochu). Nejhorší okamžik byl ten, kdy se její táta těšil, až ji zaučí “ve svém koníčku“.
V přítomnosti je Nora úspěšná doktorka, žije sama a po vlastní rodině netouží – nechce předat dál geny svého otce. Je přesvědčená, že nikdo neví o její minulosti, ale opak je pravdou. Někdo to ví a nyní začal vraždit stejně vypadající dívky, jaké měl rád její otec. Také je vraždí stejným způsobem.
Asi v půlce knihy jsem měla jasný tip na vraha – ten byl špatný. Přišel druhý tip – taky špatný. Vrátila jsem se k tipu číslo 1 a zase špatně. Opravdového vraha a důvod toho všeho jsem nerozluštila a poslední stránky hltala. Pokud máte rádi thrillery, tohle prostě musíte přečíst.
Pecka!!! Ta Freida fakt umí psát. Až do konce jsem měla svou teorii, která se ukázala hodně vedle :o) Konec mě dostal. Faaakt doporučuji :o)
Tak ten konec?! Absolutně jsem takové rozuzlení nečekala a nechala se nachytat. Za mě ale nebylo Za zamčenými dveřmi tak dobré jako Pomocnice. Četlo se mi hůř a chybělo pár stránek v dějí. Konec mi přišel: šup šup, hotovo. To ale vyvažuje to rozuzlení. Páni…
Za zamčenými dveřmi...
Jsou knížky, u kterých bych uvítal více stránek...Tohle je jeden z těch případů, protože 238 je prostě málo, chtěl bych víc... ;-) Krátké kapitoly Vás vyloženě nutí číst dál a dál... Prostě musíte vědět, co bude v další kapitole... A ten konec?! Z pachatele jsem si vyloženě sednul na zadek, byl jsem absolutně mimo... :-D Vážení, tato knížka je u mě thrillerová dokonalost...
K samotné knize...
Některé dveře jsou zamčené z dobrého důvodu... Nora Nierlingová dělala jako malá v pokojíčku rodinného domku úkoly... Její otec mezitím ve sklepě vraždil ženy... To vše až doby, kdy se jim u dveří objevila policie...
O šestadvacet let později Nora, nyní již Davisová, pracuje jako chirurg, žije klidným, ale osamělým životem... Nikdo netuší, že je dcerou sériového vraha... Poté je však jedna z jejích pacientek zavražděna... Tato je však zavražděna stejným způsobem - jakým vraždil i její, nyní doživotně odsouzený, otec...
Někdo přeci jenom ví, kdo Nora je...
Někdo chce, aby Nora za tuto vraždu nesla zodpovědnost...
Tady není absolutně nic k vytknutí... Peckoidní záležitost, kterou musím ohodnotit pěti hvězdičkami...
Velice vydařený psychothiller, konec jsem vůbec nečekala. I když jsem si po přečtení Pomocnice říkala, že nic není tak jak to vypadá.
Můj první přečtený psychologický thriller.
Tuhle knihu jsem viděla skoro všude, a anotace mě zaujala natolik, že jsem si řekla, že to zkusím. Přiznám se, že na to, kolik má kniha stran - jen 240 - tak za mě chviličku trvalo, než se něco pořádně začalo dít, do té doby se děj točil na pár místech a opakoval se. Ale pak už mě to zaujalo. Chudák Nora, ta si užila. Konec jsem absolutně nečekala - z více hledisek, protože se tam toho událo víc, co nešlo odhadnout a byl překvapením.
V knize se čas od času střídají dvě časové linky - minulost a současnost. V minulosti sledujeme okamžiky malé Nory, která nemá ponětí, co se ve sklepě jejího domu děje a v současnost Noru jako dospělou s jiným příjmením, kde nikdo z jejího okolí neví, kdo je její otec. Jenže zůstane to tak i teď, když se objeví tělo, a vypadá to, že někdo napodobuje zločiny jejího otce?
Vůbec jsem se nemohla odtrhnout. Přečteno doslova jedním dechem.
Úžasná spisovatelka. Těším se na další
Další skvělý thiller od autorky. Od první stránky jsem se nemohla odtrhnout a musela číst. Konec překvapivý. Doporučuji.
Výborný thriller, ktorý ponúka čitateľom napínavý a zaujímavý príbeh plný zvratov a tajomstiev. Autorka je majsterkou v budovaní napätia a vytváraní mrazivej atmosféry. Každá kapitola ma dokázala vtiahnúť hlbšie do príbehu a udržať v napätí. Hlavná hrdinka Nora Davisová bola pre mňa komplexná a fascinujúca postava, s ktorou som sa ľahko stotožnila. Jej vnútorné boje a tajomstvá pridávajú príbehu hĺbku. Autorka sa tu zaoberá zložitými témami ako tajomstvá minulosti, rodinné vzťahy a psychologické dilemy, čo pridáva príbehu ďalšie rozmery.
Ako nedostatok sa mi javilo tempo príbehu, ktoré bolo miestami pomalé, najmä v častiach, kde sa viac sústreďuje na vnútorné monológy a reflexie postáv.
Aj niektoré vedľajšie postavy by mohli byť lepšie vyprofilované a mať viac priestoru na rozvoj, čo by pridalo príbehu ďalšiu vrstvu komplexnosti.
Ak máte radi psychologické thrillery, táto kniha je ideálnou voľbou.
uf, to bylo teda něco. Knihu jsem sice musela odložit, ne kvůli příběhu, ale hned jak to šlo, jsem se k ní zase vrátila. Autorka umí vtáhnout do děje, a ten konec... Jdu se hned kouknout na další knihy autorky
vraždy thrillery sérioví vrazi tajemství psychické problémy mezilidské vztahy rodinná tajemství prolínání minulosti a současnosti světová literatura napětí a spádAutorovy další knížky
2023 | Pomocnice |
2024 | Za zamčenými dveřmi |
2024 | Tajemství pomocnice |
2023 | Anatómia lží |
2024 | Profesorka |
Zdaleka ne tak dobrý jako Pomocnice. Plus docela depresivní. Ale i tak se to četlo velmi lehce a rychle a konec překvapil.