Za zdmi
Hollie Overton
Kristy má pocit, že uvízla na mrtvém bodě. Aby uživila dospívajícího syna Ryana a nemocného otce, zůstává v práci, která ji čím dál víc vyčerpává: coby zaměstnankyně texaské věznice je totiž dennodenně v kontaktu s lidmi, kteří spáchali ty nejhůře představitelné věci a jsou odsouzeni k trestu smrti. Když se seznámí s Lancem, který Ryana učí džudo, věří, že by se její život mohl konečně obrátit k lepšímu. Naneštěstí se záhy ukáže, že Lance je monstrum; začne ji týrat jak psychicky, tak fyzicky. Pro Kristy je nemyslitelné, že by své trápení přiznala synovi nebo otci, a její jedinou oporou se paradoxně stává Clifton, vězeň čekající na popravu za zabití svých dvou dětí. Jenže ten toho zpoza zdí své cely zmůže jen pramálo. A Kristy se sama musí rozhodnout, kolik si toho ještě nechá líbit …... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2018 , Ikar (ČR)Originální název:
The Walls, 2017
Tohle mě dostalo. Navzdory brutalitě byla z knihy cítit velká láska, v rodině. Když jsem si přečetla doslov o mamince, rozbrečelo mě to.
POZOR SPOILER
„Z hlediska vyššího principu mravního vražda na tyranu není zločinem!“
(Vyšší princip)
Precizně napsaný thriller, ušitý dle osvědčené šablony. Nic objevného, příjemná oddychovka.
Velice dobře napsaný thriller. Opět jinak zpracované téma domácího násilí. K tomu velmi zajímavé prostředí věznice a trestů smrti.
Jako vždy autorka neskončí tam , kde by jiná knížka končila. Příběh je dobře zpracovaný od prvopočátku do úplného vyřešení.
Autorka píše dobře a na příběhu je to znát , některé situace a vztahy mi přišly příliš mimo - takové americké..
jelikož čtu už několikátou knihu s tímto tématem za sebou, tak myslím, že tato je na slušném průměru
Napínavý, dobře se čtoucí thriller, jehož pointy by vydaly na knihy dvě. Střet spravedlnosti a "spravedlnosti" byl návykový, knihu jsem odkládala jen nerada.
Na toto téma doporučuji "Horko domácího krbu". Bohužel mne nezaujala a nebavila Panenka, tuto knihu jsem dostala k Vánocům, tak jsem se do ní pustila. "Nezklamala" - americké řešení situace mne nezasáhlo. Mám raději realitu, než takovéhle konce.. Ale čtivé to bylo, hlavně druhá polovina knihy, proto dávám spravedlivé 4*
Přečteno na jeden zátah. Gradující napětí, velké emoce,
závěr ač "nespravedlivý" přesto jste ho aktérům děje přáli
No tedy, to byla smršť! V jednu chvíli jsem myslela, že půjde o sladkobolný příběh, ale po otočení pár stránek jsem překvapením otevřela pusu a zavřela ji až po dočtení. Za mě šest hvězdiček...