Zabudnutá
Catherine McKenzie
Ema Tupperová mala sľubne rozbehnutú právnickú kariéru, kopu priateľov, spoločenský i ľúbostný život na jednotku. Všetko sa však zrazu zosypalo ako domček z kariet. Zomrela jej matka a okrem nekonečného smútku zanechala aj zvláštne posledné želanie: "Choď do Afriky." Po návrate z Afriky však s hrôzou zistí, že nemá svoj byt, stratila prestížnu prácu, jej priateľ si našiel inú... Dá sa v takejto situácii začať nový život? Emma pomaly otvára myseľ aj srdce novým možnostiam. Jednu z nich predstavuje príťažlivý muž, ktorého po návrate našla vo svojom byte. Emma obnovuje svoju rozbitú existenciu a až teraz s prekvapením zisťuje, prečo ju vlastne matka poslala na cestu do Afriky.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2012 , Fortuna Libri (ČR)Originální název:
Forgotten, 2012
Kniha vás vtáhne do příjemného příběhu, který není moc akční, ale spíše oddechový. Není literárně náročná a téma je zajímavé, ačkoliv jsem očekávala více, nebyla jsem zklamaná. Má graficky krásně zpracované pevné desky.
Od knihy jsem čekala více ,o Africe tam toho opravdu moc nebylo ,a proto mne to zklamalo,ale poté co jsem si uvědomila že kniha může být dobrá i tak,tak jsem se nemohla odpoutat od knihy a číst si další a další stránky.
Ty co si knihu chtějí koupit a spoléhají na to ,že kniha bude hlavně o Africe musím zklamat autorka spíše než o pro nás exotické zemi píše románem ,mezi právničkou a mladým ,nadějným fotografem.
O Africe bylo v knížce vlastně jen pár stran, jak dopadne Emmin vztah s partnery bylo celkem jasné. Jediné co mě v knize zaujalo byl případ s krádeží obrazu. Autorka píše sice čtivě, ale výsledek nic moc. Kniha na prázdniny, k vodě....
Velké zklamání... Ano, je to obyčejná love story a příběh, který mě zajímal nejvíc (námět, že je někdo prohlášen za mrtvého, i přesto, že dosud žije) byl pouze okrajový. Ale jako oddechová četba to není špatné.
Takové milé odpočinkové čtení. Kniha se dobře a rychle četla.
Jen mi to přišlo neuzavřený. Je sice hezký, jak to skončilo, ale hlavní hrdinka si celý děj knihy pokládá otázky ohledně své matky, podniklé cesty atd. a pokud jsem četla dobře, na tohle se mi odpověď nedostalo. Celkově celá kniha je psána způsobem, že autorka vždycky nakousne nějaké téma, ale žádné nedotáhne do konce. A naopak tam byl příběh, jehož smysl v knize jsem hledala marně.
Ale jako oddechová četba od které žádná moudra nečekáte to bylo super. :) 3*
Asi to není úplně špatná kniha, četla se velice dobře, ale podle anotace jsem čekala úplně něco jiného a ne v podstatě love story. Myslím, že z toho tématu - hlavní hrdinka byla prohlášena za mrtvou, ale po půl roce se našla a vrací se do života, ještě k tomu ten výlet do Afriky od její zesnulé matky - se dalo vytěžit mnohem víc a jinak.
Klasická oddechovka ale dobře se to čte. Příběh je tak trochu z červené knihovny ale proč ne..:). Původně jsem si myslel, že kniha bude více psychologicky zaměřená ale nakonec se z toho vyklubal ("HEPÁČ") s milostnou zápletkou a tak jsem byl trochu zklamaný ale jinak pohodovka. Proti gustu žádný dišputát. Dávám 3 plus.
Mno já nevím, podle anotace jsem asi čekala něco jiného. Knížka se četla rychle, měla spád,ale nelogičnosti a i sladký happyend ve mě zanechal jakousi pachuť. Po další knize autorky asi nesáhnu.
Čekala jsem asi něco víc než červenou knihovnu. Nestalo se tak. Nezapírám, že jsem knihu přečetla velice rychle, ale některé odstavce jen prolétávala očima a přeskakovala. Občas mi situace přišly přitažené za vlasy (ale chápu, že snem nejedné ženy je sdílet byt s chlapem, kterého v životě neviděla, i když nedaleko bydlí rodina, která ji bere jako dceru) nebo samoúčelné (rozebírání toho, zda kabát na věšáku je či není hrdinčin). P.S. Stejně jako v "Manželovi na objednávku" je i v této knize oblíbeným lékem na problémy sklenka nebo přímo láhev něčeho silného. Ale asi si příští knihu nepřečtu, abych zjistila, je-li to autorčin všelék.
Příjemná oddechová kniha, sympatické postavy ... tato autorka se začíná řadit mezi mé oblíbené:-)
Pekná oddychová kniha, ktorá sa veľmi dobre čítala. Chvíľami som mala pocit, akoby som čítala scenár k romantickému filmu, ktorý by som si tiež rada pozrieť, ak niekedy bude :-)
Jsem velice prekvapena , poutava kniha ktera vas strhne a premyslite jak se to vyvede :)
Hodně povedená kniha, od které je velmi těžké se odtrhnout. Můžu doporučit :)