Zachraň mě láskou
Barbara Cartland
Růžová kolekce série
Útěk před nechtěnou svatbou ji vžene jen do dalších potíží... Balkánský kníže Stanislav požádá královnu Viktorii o anglickou manželku a ona mu nabídne krásnou Lavinii, dceru hraběte z Ringwoodu. Lavinie si muže s násilnickou pověstí vzít nechce a spolu se svým otcem proto vymyslí důmyslný plán, jak se svatbě vyhnout. Předstírají, že je Lavinie dávno zasnoubená. Jejím nastávajícím má být chladný a protivný markýz z Elswicku, který ve skutečnosti nenávidí ženy. Přesto se rozhodne Lavinii pomoci a hraje svoji roli podle plánu. Lavinie markýzem nejprve opovrhuje, ale postupem času se do něj doopravdy zamiluje. Podaří se jí získat jeho chladné srdce? Vyhne se skutečně svatbě s nenáviděným balkánským knížetem, nebo její taktika selže?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , Saga EgmontOriginální název:
Love in the Highlands, 2004
Super, konečně zase jedna od autorky, která měla děj,romantiku,padoucha a hlavně se to dalo číst.Moc se mi to líbilo.
Oddechovka, kniha se pěkně se četla, je zde poznat vypsaná ruka spisovatelky. Klidně bych přidala více stránek.
Krásnou Lavinii postihne krutý osud a to ten, že by se měla provdat za muže, kterého nezná a který nemá zrovna dobrou pověst. Za každou cenu se tomu sňatku snaží zabránit, že ji nezbývá nic jiného než požádat o pomoc markýze Elswicka, který je zatvrzelý vůči ženám, kvůli jedné, která ho zklamala. Společně s Laviniiným otcem vymyslí plán se zásnubami. Když se objeví zlotřilý kníže Lavinie si uvědomí, že markýze miluje, ale miluje ji i on? Zachrání ji?
Knihu som hodnotila iba z pohľadu diel B. Cartlandovej. Nie je to nič prevratné, medzi jej prácami priemer. Pekná oddychová literatúra na jeden večer. Prečítate, zabudnete, ale keď sa k tomuto príbehu vrátite, zistíte, že ho máte uložený niekde vzadu v hlave. :-) Asi je to tým, že sa autorka nemusí opierať o sexuálne scény a vnútorné monológy, ale pekne sa drží príbehu.
historické romanceAutorovy další knížky
2009 | Srdce v sázce |
1992 | Sissi - Soukromý život Alžběty, císařovny rakouské |
2002 | Nádherná svatba |
2003 | Krása není všechno |
2020 | Bezcitný hrabě |
Ďalší krásny kúsok od (pre mňa kráľovnej romantiky Cartlandovej, ktorá dokáže správnou mierou nadávkovať vône, city, ligotavú atmosféru a intrigy viktoriánskych zámkov. Veľmi sa mi páčilo, aká bola Lavinia pohotová v hovore, odvážna a vlastne feministická, oproti iným hrdinkám tejto autorky skvelé osvieženie! Záchranca mal úroveň a zastal svoju úlohu bravúrne s napätím až do konca.