Žádné lži
Freida McFadden
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Bude vydáno: 2025 , KalibrOriginální název:
Never Lie, 2022
Veľmi príjemné prekvapenie - triler, pri ktorom to odsýpalo (nejakých 300 strán zhltnete za pár hodín), má to švih, dynamiku, výbornú atmosféru, dobre vykreslené postavy, záhady a postupné odkrývanie tajomstiev. Pri niektorých pasážach ste si istí, predpokladáte, podozrievate...no o pár desiatok strán vás autorka spochybní. Neviete, komu veriť, kto je na správnej strane, odkiaľ príde ďalší úder... výborne vystavaný triler. Bez zbytočných hluchých pasáží.
Niekoľko dobrých postrehov, myšlienok...napríklad odveká pravda, že každý človek je schopný hrozných vecí, ak naňho vyviniete dostatočne silný tlak.
A áno, nevychádzajte z domu v topánkach, v ktorých nemôžete prejsť ani kilometer...
Neraz šokujúce zvraty a prekvapenia. Nečakané posuny a pohľady do psychiky postáv. Nevypočítateľnosť a napokon veľké prekvapivé finále. Rozuzlenie, ktoré ma absolútne uspokojilo...
Po knize Pomocnice u nas vychází kniha Anatomia lži. A musím teda říct, že to byla jízda.Naprosto skvělé. Pro me asi ještě lepší než Pomocnice. Takže vřele doporučuji a těším se na jeji další knihu.
Tak opět mi u této spisovatelky ke konci spadla brada údivem.
Další fenomenální thriller
2023 | Pomocnice |
2024 | Za zamčenými dveřmi |
2024 | Tajemství pomocnice |
2023 | Anatómia lží |
2024 | Profesorka |
Novomanželia Tricia a Ethan hľadajú dom, z ktorého by sa stal ich nový domov. Pôjdu na obhliadku odľahlého sídla, no začne snehová búrka a tak sa nemôžu vrátiť domov. Pri prehliadke domu zistia, že patril psychologičke Adrienne Haleovej, ktorá pred 3 rokmi záhadne zmizla. Aby Tricie ušiel čas rýchlejšie, rozhodne sa prečítať jednu knižku z knižnice v dome, no vďaka nej sa jej podarí objaviť tajnú miestnosť. V nej mala Adrienne kazety s nahrávkami všetkých sedení so svojimi pacientmi. Tricia si ich postupne prehráva a odhaľuje rôzne udalosti posledných dní pred zmiznutím Adrienne. Keď príde na rad prehranie poslednej kazety, dozvieme sa, ako to vlastne celé bolo.
A že ten záver by asi čakal málokto, to ani nemusím hovoriť. Ja som sa neodvážila tipovať, prečo Adrienne zmizla a kto je za tým, no aj keby som tipovala, toto by mi nenapadlo. Netreba zabúdať, že ,,dvaja dokážu udržat tajomstvo, len ak je jeden z nich mŕtvy."
Skvelý triler, napínavý, čítal sa sám. Hodnotím ho podobne ako Pomocníčku. Pri Pomocníčke ma trochu viac zaujal dej, ale zároveň tam bolo viac vecí, ktoré neboli až také uveriteľné alebo dotiahnuté, než v knihe Anatómia lží.
Teším sa aj na ďalšie autorkine knihy, keďže píše naozaj dobre a pútavo.