Záhada domu Marwicků
Darcy Coates
Strašidelné domy série
MYSTERIÓZNÍ PŘÍBĚH PRO FANOUŠKY HORORŮ O STRAŠIDELNÝCH DOMECH | Žiju vedle domu, kde straší. Začala jsem mít podezření, že je s gotickým domem něco v nepořádku, když jeho rodina prchla uprostřed noci, děti s křikem a matka uplakaná. Nikdy se nevrátili, aby si odvezli nábytek. Žádná rodina tam nezůstane dlouho. Zvířata se tomu místu vyhýbají. Jednou mi připadalo, že jsem zahlédla ženskou siluetu, jak se prochází jednou z místností v horním patře… ale to bylo nemožné – nikdo tam v tu dobu nežil. Do domu se právě nastěhovala nová majitelka, Anna. Navštívila jsem ji, abych ji před budovou varovala. Nečekala jsem, že se z nás stanou kamarádky, ale osud tomu chtěl jinak. Teď, když se dům u Marwicků probouzí, poprosila mě, jestli bych u ní nezůstala přes noc. Nikdy jsem neměla v plánu se s budovou nebo její pomstychtivou, mrtvou obyvatelkou zaplést. Teď ale musím Annu zachránit… než bude pro obě z nás příliš pozdě.... celý text
Literatura světová Horory Romány
Vydáno: 2021 , FobosOriginální název:
The House Next Door, 2017
Co bych u knihy vyzdvihnul jako největší plus je její čtivost a taky to jak je krátká. Kdyby byla delší, asi by to už začala být trochu nuda.
Taková rychlá jednohubka:-) Neurazí, nenadchne...U jejích knih nemám nikdy problém se začíst, ale předchozí díly mi přišly lepší.
(SPOILER)
Pořádně nevím, co ke knížce napsat, abych se neopakovala. Přece jen se jedná o jednu spisovatelku a její styl psaní se nemění. Atmosféra nebyla špatná, ale nedokázala mě vyděsit.
Konečný zvrat jsem tušila už za půlkou knihy, tudíž mě konec nijak nepřekvapil. Na druhou stranu jsem s tímhle zakončením neměla problém, jako v předchozí knize.
Co podle mě táhlo knihu byla postava Lukase. Vůbec by mi nevadilo, kdyby byl v knize více. Jedna z těch pro mě zapamatovatelných postav. Hlavní hrdinky byly sympatické, ale nedokázali si mě získat, jako skeptický Lukas.
SPOILER
A konečně nějaká mrtvola! ( Nepočítám samozřejmě duchy ). Asi bych nebyla smířená s mrtvolou na mé zahradě, jako hlavní postavy, ale aspoň někdo umřel . Ač šlo o postavu, kterou by čtenář neměl mít rád.
Pokud si dobře pamatuji, tak jsme společně spočítali dva mrtvé v knize. Ani jedna kladná postava, ale co, každá se počítá! :)
Ač ode mě tohle zní trochu zvláštně. Já, která má ráda dobré konce a těžce nese smrt postav.
KONEC SPOILERU
Shrnutí. Nejsem zklamaná, ani nadšená. Dostala jsem, co jsem očekávala a dokázala jsem odhadnout konec, ale knihu hodnotím dobře.
Střed mezi ostatními knihami.
Tahle knížka se rychle četla, napínavý děj i když předvídatelný. Tak od poloviny knihy člověk lehce odhadne konec. Přesto ale je to fajn oddechovka, při které se člověk sem tam opravdu bojí :).
Zatím jsem s každou knihou ze série Strašidelné domy byla spokojená, ale tenhle díl je rozhodně zatím ten nejslabší. Poměrně předvídatelný (samotné strašení i vztahy mezi postavami) a méně originální, ale možná že kdybych ho četla před ostatními knihami ze série, tenhle díl by se mi líbil víc. V knihovně vypadá moc hezky a čtení nebylo vyloženě utrpení, ale jsem ráda, že mám knihu za sebou.
Prima horor, musím přiznat, že večer jsem se při čtení dokonce i trošku bála. A závěr hodně překvapil.
Klasická Dary. Jako vždy příliš uspěchaný konec, přemrštěný děj. Nereálnost. Nesmyslnost. Prostě klasická Darcy, kterou za to miluji. Kniha se rychle čte:-) Oddychovka:-)
Pátá kniha ze série. Člověk si řekne, že ho už nic nepřekvapí. Pravdou je, že knihy jsou na stejné téma a najdete tam i stejné znaky jako v ostatních dílech. Ale i tak dokáže autorka překvapit a mrazí vás z toho příběhu. Chvíli jsem měla i podezření, že Anna má nějaké tajemství a je vlastně "ta špatná". Styl autorky jsem si prostě zamilovala a je to rychlé čtení, které ale číst o samotě a ve tmě nedoporučuji.
(SPOILER)
Od knihy jsem bůhví jaké očekávání neměla. Už jsem pár knih od Darcy četla, tak jsem to trochu tušila, že z toho nebudu úplně odvařená. Ale chtěla jsem nějakou rychlovku a něco ne úplně náročného. A to jsem dostala. Možná až moc. Neměla jsem ani husí kůži nebo nepříjemný pocit. Prostě to bylo pro mne takové jalové. Hlavně musím kroutit hlavou nad vyřešením situace s bývalým přítelem Anny. Jakože cože?? Jakože vážně?? A hlavně tyhle nekonečný happy endy. Pojďme si v klidu udělat malej piknik u místa, kde je zakopanej můj bývalej. Pohodička.
Asi se spíš nad tím i trochu směju.
Nu což, prostě asi Darcy Coates.
Má první kniha od této autorky. Už dlouho jsem na ni chystala. Bylo to příjemné překvapení. Kniha není zbytečně dlouhá, děj je svižný, postavy dobré. Chvíli jsem váhala nad věkem Josefiny, ale jen chvíli. Rychle jsem si zvědavou majitelku tří koček oblíbila :). Určitě zkusím i další knihy.
Nenáročná nenápaditá duchařina. Jako oddechový proklad mezi obtížnějšími tituly dobré. Nebylo to naštěstí dlouhé a hodilo se mi to do výzvy. A dozvěděl jsem se něco o pečení koláčů.
Špatné to nebylo, určitě lepší než Hlasy v bouři, ale pořád u mě vede Duch domu Ashburnů. Možná jak to byla první kniha, tak to bylo propracovanější. S každým dílem mi přijde, že to je slabší a slabší.
Chvíli mi trvalo než jsem se do knížky začetla, ale pak to stálo za to. Rychlý a jednoduchý příběh překvapivě doplněný i o milostnou linku a velmi pěkně popsané vznikající přátelství. Jen mi ze začátku nejspíš uniklo, jak stará byla Jo tak nevím jestli jsem to ze začátku jen přehlídla nebo to v knize uvedené není. Chvílemi mi připadala jako 60leta babča co peče buchty a chvílemi jako 20leta holka co skáče přes plot a umí s počítačem.
Každopádně knížka jako ostatní v sérii pěkně čtivá, bez zbytečných popisků a zdlouhavého povídání okolo. Za mě super oddechovka
Kniha, která se četla opravdu dobře... jen je dům popisovaný ne přímo od majitelky, ale od sousedky .... ale zajímavý příběh se strašidelnou ženou...
Kniha byla velmi čtivá, poutavá a zajímavá. Oproti ostatním knihám, které jsem od Coates četla, příběh tentokrát nevypráví přímo obyvatel domu, ale sousedka, která žije ve vedlejším domě - i tak má na ni dům vliv.
Sice jsem se u knihy nebála, nicméně příjemné mrazení po zádech mi místy šlo. A to i přesto, že mi některé pasáže přišly předvídatelné.
Knihu hodnotím velmi pozitivně a určitě si dočtu díly v sérii, které mi chybí.
Dum Marwicků me mile prekvapil. Uprimne jsem cekala tuctovku, ale Darcy Coates je opravdu nadana autorka, ktera to se slovy a pribehy proste umi. Moc me bavilo, ze to vypravela sousedka, hodne to knihu ozvlastnilo. Za me skvela serie vsech strasidelnych domu, sidel, panstvi…
2019 | Duch domu Ashburnů |
2019 | Tajemství sídla Craven Manor |
2021 | Kořist |
2020 | Přízraky domu Carrowů |
2021 | Hlasy v bouři |
Tak pro mne tentokrát vcelku zklamání. Děj absolutně předvídatelný, žádné velké wau se nekonalo. Z této série řadím k těm slabším. Zatím jako nejlepší hodnotím druhý díl (Craven Manor) protože je jiný než ostatní, není to jak přes kopírák. Pak je ještě hodně povedený Přízraky domů Carrowů.
PS: Už to píši poněkolikáté.. ale taky někoho stejně jako mě rozčiluje, že si hlavní hrdinka v KAŽDÉ knize neustále olizuje rty? :D