Záhadná oběť

Záhadná oběť
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/551078/bmid_zahadna-obet.jpg 4 248 248

Kate Marshallová série

< 5. díl

Nový sériový vrah, nebo závan děsivé minulosti? Kdo byla ZÁHADNÁ OBĚŤ? Dokážou Kate a její společník Tristan vyřešit třicet let starý případ s vazbami na Kanibala z Nine Elms, nebo zůstane zmizení Janey Macklinové navždy záhadou? V roce 1988 zmizela z chudinské londýnské čtvrti školačka Janey Macklinová. Její tělo se nikdy nenašlo a případ zůstal nevyřešený. Nyní, o třicet let později, se na soukromou detektivní kancelář Kate Marshallové a Tristana Harpera obrátí kreativní agentura, která chce Janeyino zmizení zpracovat mimo jiné do podcastu o skutečných zločinech, a položí Kate a Tristanovi zajímavou otázku: Je možné, že Janey zabil Peter Conway, známý jako Kanibal z Nine Elms? Starý, otevřený případ s mediálním ohlasem by pro Kate znamenal mimořádně lukrativní zakázku, zároveň se ale na světlo opět vytáhne komplikovaná minulost, na kterou by Kate nejraději zapomněla. Přesto se do pátrání po osudu mladé Janey vrhnou. Stopy je ale nezavedou moc daleko: Poslední člověk, který viděl Janey živou, byl nejprve odsouzen, ale poté zproštěn obvinění z její vraždy. Peter Conway je ve špatném zdravotním stavu a rychle chřadne, a navíc Kate a Tristana stále víc znervózňuje motivace a záměry jejich klientů a jejich vazby na zločin. Dokážou Kate a Tristan zjistit, co se nebohé Janey stalo, nebo zůstane navždy ztracená v čase?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: audiokniha , Cosmopolis

The Lost Victim, 2024

Interpreti: Martin Stránský

Becca_books
včera

Přečteno během dvou dnů. Přestože mám Eriku radši, série s Kate je taky super. Závěr s Peterem Conwayem mě nutí přemýšlet, kam se Kateina linka posune příště. Líbilo se mi, že se děj tentokrát odehrává v Lonýně. Je propojen s minulostí Kate i Petera. Trošku mi vadí, že nevím, čí kosti vlastně našli. Snad se to dozvíme v dalším díle :)

Pája699
včera 4 z 5

Ne nadarmo mám autora delší dobu v oblíbených :-) Na jeho nové knihy se těším víc jak na Ježíška .-)

Nepatřím ani do žádného týmu Erika, nebo Kate. Obě dvě si mě získali a každá má něco do sebe.

Příběhy Kate a Tristana se mi líbí a jsou neotřelé…tady mi ale bohužel něco chybělo. Začátek a konec super, ale ten prostředek vcelku nuda a o ničem, ale i tak hodnotím kladně. I tak jsem si ale knihu užila a v napětí jsem čekala na rozuzlení, co se vlastě před 30-ti lety Janey stalo....?

Uzavírá se taky linka Petera Conwaye, tak jsem zvědavá, kam se osobní linka Kate bude ubírat v dalším díle…..necháme se překvapit .-)

ivetdos
předevčírem 4 z 5

Na knihu jsem se hodně těšila i přes to, že mám raději sérii s Erikou Fosterovou. Očekávání jsem měla ale veliká a kniha je rozhodně nadmíru naplnila!

Byla velmi čtivá, což je prostě každá knížka od Bryndzy :-) a ani napětí nechybělo, přestože ho tentokrát nebylo tolik. Od začátku bylo jasné, že hlavní hrdinové vyřeší i 30 let starý případ, ale nečekejte, že odhadnete konec. Je tady několik zvratů a samozřejmě to dopadne jinak, než si myslíte. První polovina se rozvíjela pomaleji, než bych očekávala, občas jsem se zamotala ve jménech jednotlivých postav, ale v druhé polovině už si to všechno sedlo a začalo do sebe zapadat. Bylo tady pár situací, kdy se mi doslova obracel žaludek, ale jinak to bylo příjemné čtení.

Bryndza je zkrátka sázka na jistotu, u něj vedle nešlápnete

astra3
16.12.2024 5 z 5

Pomalejší, ale zajímavé.

le21nka
15.12.2024 5 z 5

Další z povedených detektivních příběhů. Velmi dobře a rychle se čte.

nada3314
13.12.2024 4 z 5

Tohle byla opět rychlovka, Robertovy knihy se čtou samy. Je to až neskutečné, že se jedná už o 5 případ s Kate Marshall a jejím sympatickým asistentem Tristanem.

Já jsem velký Robertův fanoušek, jeho knihy doporučuji všem v blízkém okolí a všem se moc líbí a čekají semnou až autor napíše další díl. Je nám jedno jestli s Erikou nebo s Kate, máme obě rádi stejně. Dívku v ledu jsem četla hned jak v roce 2016 vyšla a hodně jsem si sérii s Erikou zamilovala a od té doby hltám všechny detektivky, které napíše.

Záhadná oběť je opět skvělý počin, autor potvrzuje, že patří mezi mé oblíbence právem. Napínavé, ale né brutální. Postavy se s každým dílem víc a víc vyvíjejí, z jejich osobního života se dozvídáme víc a víc. Propracované, napínavé – moc se mi to zase líbilo.

Ať už jste dlouholetým čtenářem této série, nebo hledáte nový krimi román, tato kniha vás nezklame.

marsden
10.12.2024 3.5 z 5

Tentokrát to není za 100%. Krásně mi můj 5 hodinový let s touto knihou utíkal, ale budu upřímný, vyřešení vraždy bylo to poslední, co mě zajímalo.
Naopak hezký vztah hlavní hrdinky se synem a více samostatný Tristan, to jsou plusové body.

martineknatasa
09.12.2024 4 z 5

Ani já tentokrát knize 5* nedám. Teprve poslední třetina knihy mi připomínala knihy R. Bryndzy. Ale protože jsem jeho velká fanynka, tak dávám hvězdičky čtyři a těším se na další jeho knihu.

Timkim
09.12.2024 2.5 z 5

Zlatá Erika....to babrání se Kate v minulosti nebralo konce, ale zaplať pánbůh už se nám doufám linka s Peterem uzavřela. Začátek slibný, pak bloumání od ničeho nikam až konec opět dobrý. Načíst to někdo jiný, tak jsem to snad ani nedal. Tohle bylo hodně slabé. 50%

EmillyT
07.12.2024 4 z 5

Po delší době čtivá a napínavá detektivka, kterou jsem přečetla jedním dechem. Příjemnou změnou je i to, že Kate s Tristanem spolupracovali s policií, aniž by si jedna či druhá strana házela klacky pod nohy. Jen vyšetřování z roku 1988 působí strašně odfláknutým dojmem.

Kaja1
07.12.2024 3 z 5

Tentokrát mě kniha chytla až na samém konci. Asi už mám Bryndzu načteného , poněvadž jsem tak nějak tušila, kde se skrývá mrtvola Jane. Konečně se uzavřel příběh jednoho člověka.

mirek7450
03.12.2024 4 z 5

Prvá kniha s Marshallovou, kterou jsem četl. Klasický Brynza se "toulá" po Londýně za starým případem úmrtí dívky. Prima pro oddech s napětím.

Sacinka
30.11.2024 5 z 5

Knihy Roberta jsou pro mě tutovka, jistota, oddechová vyšetřovačka. Patřím rozhodně k fanouškům. I tohoto dílu.

Denisa232623
29.11.2024 3.5 z 5

Sama o sobě mám dvojku Kate a Tristana ráda, ale tento díl byl slabší a musím říct, že stále vede série s Erikou. Začátek je velmi slibný, ale pak se děj chvilkami vleče.. Možná už jsem rozmlsaná lepšími díly od R.Bryndzy a nebo vždy čekám víc. Každopádně bych řekla, že je to fajn oddechovka na jedno odpoledne.

Olous1
28.11.2024 2 z 5

Tak jsem zklamaná. Mě to vůbec nebavilo. Musím jít proti proudu. Asi už jsem rozmazlená,ale za mě tak 65%.

Katulinka69
25.11.2024 5 z 5

Jedním dechem

Ajuszka
21.11.2024 4 z 5

Možná se budu opakovat, ale knihy s Erikou mě prostě baví víc.
Já teda nevím čím to je, že mi ta Kate nějak nesedla.

Celkově byla Záhadná oběť taková nijaká. Kate s Tristanem vyšetřují starý nevyřešený případ pohřešované Janie. Vše okolo mo přišlo strašně chaotické a zamotané.
Celkově mě kniha moc nebavila a chtěla bych říct, že si příště hodně rozmyslím, jestli si přečtu další případ Kate Marshall... Ale... Přece jen je to Robert Bryndza takže asi zase neodolám...

Jane2016
21.11.2024 5 z 5

Starý, známý Robert Bryndza. Můj oblíbený autor detektivek. Tuto sérii s Kate Marshallovou poctivě čtu díl po dílu, takže pátý případ mi nemohl ujít!

A přišel přesně v okamžiku, kdy jsem měla strašnou chuť, přečíst si nějakou kvalitní krimi. Začetla jsem se okamžitě, Bryndza umí čtenáře strhnout a udržet ho v napětí do poslední chvilky. Dokonce musím říct, že tento díl se mi z celé série zatím líbil nejvíce. Vyšetřovací dvojce Tristiana a Kate je boží a fakt mě baví.

Konec knížky byl dojemný a místy jsem jej četla s kratšími rozestupy. Každopádně knihu jako celek hodnotím opravdu kladně. Jak jsem psala výše, Bryndza umí psát a jako autor krimi je skvělý.

Opravdu se těším, jak se příběh bude dál vyvíjet! Já budu opět trpělivě čekat na další díly.

Kekik
21.11.2024 5 z 5

Záhadná oběť je skvělý příběh. Není tak úplně napínavý, jako jiné detektivky, ale přesto zajímavý. Příběh pojednává o dávno ztracené dívce. Do děje autorka zakomponovala i Petera Conwaye, otce Kateina syna Jacka.
Konec je dojímavý. Třicet let žít s vědomím, že nevíte, co se stalo vaší dceři, musí být strašné.
Ráda se ke Kate a Tristanovi vrátím.

Pisquosus
21.11.2024 5 z 5

Po Bryndzovi jsem sáhla po delší době a super. Četlo se to perfektně :)