Zahrada

Zahrada
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17372/zahrada-17372.jpg 4 11 11

Ve třech povídkách a jedné novele zažívají hrdinové události, které je vrhají do situací, v nichž nenacházejí řešení. V napjaté atmosféře souběhu okolností sledujeme jejich boj o nalezení aspoň nějakého východiska.

SSTknihy
08.09.2024 4 z 5

Tři povídky a jedna novela. Starý archivář se stane svědkem náhodného setkání, přátelství a podivného zmizení hlídače v klášterní zahradě. Dvě manželské dvojice jsou nuceny pohlédnout na své vztahy novýma očima kvůli homosexualitě, která narušila jejich dosavadní poklidné soužití. Spor dvou sester v péči o nemocnou matku, který je ve skutečnosti bojem o právo žít svůj vlastní život. Příběh slavného spisovatele-emigranta, který nedokáže čelit podvodu z dávné minulosti.
Všechny postavy se nacházejí uprostřed hledání východiska z neutěšené životní situace, do které se víceméně dostali vlastní vinou, ale ne vždy jsou schopni se z ní sami dostat.

boticelli
14.09.2020 5 z 5

Titulní povídka Zahrada mi přišla až magická ale i ostatní vyprávění měla velké kouzlo! Rozhodně sáhnu i po dalším díle pana spisovatele.

majanka
01.12.2018 3 z 5

Zahrada. Dva, tri, štyri. Kam s ní. Biedermeier.
Trocha náročnejšie čítanie. Také pravdivé. Autor rozoberá zmýšľanie hlavných hrdinov, ich postoje pri riešení zložitej životnej situácie.

Rade
18.12.2014 4 z 5

Působivé, znepokojivé.... Nenadál má svůj osobitý, nezaměnitelný styl psaní.