Záhrada nových začiatkov
Abbi Waxman
Odkedy Lilian Girvanovej pred troma rokmi manžel zomrel pri autonehode, je na všetko sama. Hoci za ten čas sa so svojou úlohou matky-vdovy v podstate zmierila, teraz je načase, aby sa naučila – s pomocou svojej až prehnane nápomocnej sestry, sympatického učiteľa z kurzu pre záhradkárov a mierne svojráznych spolužiakov –, ako prírodu nechať, aby sa o všetko postarala: v záhradkárstve, v živote aj v láske.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2018 , MottoOriginální název:
The Garden of Small Beginnings, 2017
Tato kniha mě příliš neoslovila. Nejvíc se mi líbily vtipné vsuvky o pěstování zeleniny.
Znáte ten pocit zkaženého čtenářského zážitku kvůli nedbalé práci redaktora/překladatele? Setkala jsem se sice už s mnohem horšími případy, ale tady mě to mrzí, protože autorčin nápad je moc pěkný a hrdinka a její peripetie zajímavá a uvěřitelná :)
Vyborna oddechovka. A i kdyz v ni tentokrat nejde tolik o ustredni dvojici a zda skonci spolu, jako spise o to, jak muze byt tezke vyrovnat se ztratou nekoho blizkeho a zacit znova zit, bude se vam libit. A vtipne navody k pestovani zeleniny jsou jako bonus :-)
Romantická linka je vedlejší, je spíše doplňující. Je to o procesu uzdravování se z truchlení. K tomu Lillian dopomáhá i práce na zahradě a Edward.
Lillian mi byla velmi sympatická. Ke své obraně používala často sarkasmus a mnohdy její poznámky a myšlenky byly vtipné. Román je čtivý a je zpestřen o trefné a humorné návody k zahradničení. Vždy je delší kapitola a pak je půl stránky věnováno zahradničení. Po přečtení knihy mám chuť jít do zahrádky a zasít aspoň nějaké kytky.
naděje pro ženy zahrady, zahrádky vdovy ilustrátoři nový začátek ztráta blízkých matky samoživitelky, svobodné matky
Skrýt reklamy
Není to žádná slaďárna, naopak překvapivě dospělá romantika... skvělá oddychovka!