Zahrada v měsíčním svitu
Corina Bomann
Když antikvářka Lilly dostane darem staré housle, které jí údajně patří, je velice zmatená. Neumí si vysvětlit, proč právě ona má zdědit - jak se záhy ukáže – velice slavný nástroj. Cítí však, že ty housle změní její život, když se pokusí záhadu vypátrat. Vydá se po stopách odkazu úchvatné houslistky, které nástroj kdysi patřil. A brzy odhalí tajemství, které nejen její minulost ukáže v úplně jiném světle.... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2015 , Knižní klubOriginální název:
Der Mondscheingarten, 2013
Knizka se mi velice libila, mela jsem ze zacatku obavy , ze to bude prilis romanticke, ale nebylo. Prolinani historie a soucasnosti bylo misty hodne napinave a velice dobre se to cetlo. Za me vyborna oddychovka!
Za mě úžasná knížka. Líbilo se mi prolínání historie a současnosti. Byla tam láska i záhada a k tomu trocha historie. Doufám, že autorka napíše další knížky, podobné těm předešlým. K oběma se v budoucnu rozhodně ráda vrátím.
Velmi příjemná četba, plná krásné hudby, nádherných květin a exotických chutí. Výlety za exotikou mě s touto autorkou nesmírně baví, proto jsem schopna přimhouřit oko a odpustit jí, že téma knihy je téměř totožné, jako u její předchozí. Jenže ono se to i tak moc dobře četlo, takže za mě spokojenost. :)
Krásný, tajemstvím opředený příběh, odehrávající se před více než sto lety na exotickém ostrově Sumatra, se prolíná se současností.
Scénář hodně podobný jako u Motýlího ostrova a kdo si tuto knihu zamiloval, Zahrada v měsíčním svitu určitě nezklame a jako já se necháte unášet kouzlem příběhu starých houslí.
Moc ráda se jednou ke knize vrátím.
Tato kniha se mi líbila stejně jako Motýlí ostrov. Zhruba od poloviny jsem se nemohla odtrhnout a četla jsem jedním dechem.
Indonésie německá literatura Itálie hudební nástroje historické romány prolínání minulosti a současnostiAutorovy další knížky
2014 | Motýlí ostrov |
2015 | Zahrada v měsíčním svitu |
2018 | Čas vlčích máků |
2017 | Vůně jasmínu |
2020 | Agnetino dědictví |
Slabá romanťárna s tak chaboučkou zápletkou, která potvrdila moje tvrzení o tom, že hrdinky "ze současnosti" jsou proti těm "z minulosti" hlupačky, naivky a tak trochu husičky.