Agnetino dědictví přehled
Corina Bomann
Paní ze Severu série
1. díl >
Agnetino dědictví je první část švédské ságy o rodu Lejongardů a jeho panství, jež líčí osudy několika generací šlechtického rodu v průběhu 20. století. Rod Lejongardů vlastní nádherné staré panství na jihu Švédska. Statek a šlechtický titul Lejongardové obdrželi jako projev díků švédského krále za podporu a věrnost během třicetileté války za podmínky, že budou za všech okolností stát při královské rodině. A jsou to především odvážné a sebevědomé ženy tohoto rodu, jež se dokážou postarat o prosperitu panství a nadcházejících generací.... celý text
Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: 2020 , Ikar (CZ)Originální název:
Agnetas Erbe
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Agnetino dědictví. Přihlašte se a napište ho.

Opět pěkná kniha od autorky, tentokrát trilogie z prostředí Švédska začátkem 20 století . Hlavní hrdinka je sice šlechtického původu, ale chce žít svůj život po svém. Netuší, co jí opět přivede domů a jaké starosti dopadnou na její tvrdohlavou hlavu a čemu všemu bude muset čelit. Opravdu pěkné počtení.
Knižní novinky (26. týden)
21.06.2020
Kniha Agnetino dědictví v seznamech
v Mé knihovně | 221x |
2014 | ![]() |
2015 | ![]() |
2018 | ![]() |
2017 | ![]() |
2020 | ![]() |
Moje první kniha ze Švédska z počátku 20. století. Autorka nám poutavě popisuje boj za uznání a zrovnoprávnění žen a snahu o odstranění jejich podřízeného postavení, které porušují nepsané zákony vyšší společnosti. Nechybí klaďas ani záporák, odhodlané a sebevědomé holky se statečně perou s předsudky, odsuzováním i nepřízní osudu. Dobře se čte, doporučuji.