Zakázaná píseň
Laura Walden
Stella se snaží vést poklidný život na Novém Zélandu. Ráda by také zapomněla na Olivera, po němž jí zůstala památka v podobě zraněného srdce a dcery Holly. Po letech života v osamění konečně otevřela své srdce novému muži. Zároveň ale ohlásí svou návštěvu Oliver a Stella má zlé tušení.... celý text
Literatura světová Novely Pro ženy
Vydáno: 2020 , AlpressOriginální název:
Melodie der Zauberbucht, 2017
![Allla9 Allla9](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Láska, romantika, krásná příroda, ale i intriky a napětí. To vše je v této oddychové knize.
![Janabib Janabib](https://www.databazeknih.cz/img/users/36_/363391/m_janabib-hPg.jpg?v=1629558972)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Asi nejhorší kniha od této spisovatelky. Naprostá slátanina náhod a nehod. Hlavní hrdinky se chovají dětinský, nevyzrále a úplně nelogicky. Nemohla jsem se dočkat až to dočtu a přečtu si něco pohodového.
![malýčtenář malýčtenář](https://www.databazeknih.cz/img/users/28_/289273/m_malyctenar-Z3b.jpg?v=1671219196)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Jako vždy spisovatelka nezklamala a jeji pohodové a romantické čtení člověka naladí na dobrou strunu. Odpočine si od starostí a s napětím sleduje osudy hrdinů a doufá v dobrý konec. Jak jinak u této spisovatelky.
![radus radus](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Taková romantická pohádka, ale nebylo to úplně špatný. Líbilo se mi prostředí, ve kterém se příběh odehrával.
![putpuda putpuda](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/10209/putpuda-8re.jpg?v=1587670049)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Jednou jsem odložila, potom se ke knize vrátila. Mám knihy Laury W. ráda, ale tahle mi moc nesedla...nevím no. Možná jsem jí měla odložit na jindy. Mám teď "thrillerovou" náladu ;)
![jeny-v jeny-v](https://www.databazeknih.cz/img/users/25_/257188/m_jeny-v-jlj.jpg?v=1580317757)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tato kniha mě zaujala svoji obálkou a anotací. Ráda si občas přečtu i příběhy, které se odehrávají na vzdálených a exotických místech. Že jde ještě o romantiku s trochou napětí, tak to už je bonus navíc.
Osmnáctiletá Stella, dcera s krví maorských předků, slíbí své matce na smrtelné posteli, že neopustí své dědictví - ostrov Taupatiti, ač měla v plánu odejít se svou láskou Oliverem do Londýna. Zůstala, aby se vyhnula kletbě a postarala se o tento milovaný kousek země. Úspěšně vede farmu s mušlemi a šneky, nabídne domov ženám - válečnicím, vychová dceru Holly a odmítá veškeré milostné vztahy. Obchodní jednání ji svede s Jaydenem, vinařem, který se po dvaceti letech vrátil z Francie, aby se ujal rodinných vinic. Do toho ještě přijde dopis od Olivera, že se vrací na Nový Zéland a chce "zemřít v jejím náručí". A máme tu i "padoucha", který se snaží připravit Stellu o ostrov. Hezký je i příběh prokletí rodu sepsaný před sto lety ve starém deníku.
![alnahu alnahu](https://www.databazeknih.cz/img/users/93_/9310/m_alnahu.jpg?v=1726943586)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kniha z ostrova Taupatiti- v překladu Kouzelný ostrov je majetkem rodiny a povinností je dle zákona předků ho chránit. V minulosti byli dědici jen ženy ,ne je jinak je i v tomto příběhu. Ostrov vlastnila Moana ,která porušila tuto tradici a umírá na rakovinu-věří tomu ,že je to klatba a neměla ostrov nikdy opustit a proto sepíše závěť a ostrov zdědí její dcera Stella. Ta se cítila ,jako běloška a musela přijmout dědictví Maorů. Prožije na ostrově velmi dobrodružný život a najde zde po letech i životního partnera.
![Pípasek Pípasek](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Krásný romantický příběh. Spletité rodinné vztahy (resp. svobodná matka s dcerou), láska, zklamání i nenávist
![alexis818 alexis818](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Hezký příběh z Nového Zélandu, prostě Walden, ale umí lepší příběhy. Velmi oddechové čtení a také velmi předvídatelné.
2010 | ![]() |
2011 | ![]() |
2014 | ![]() |
2016 | ![]() |
2012 | ![]() |
Hezký čtivý příběh. Romantika, dobrodružství i částečný pohled na život v okouzlujícím prostředí Nového Zélandu. Jen mi nějak nesedí název knihy s jejím obsahem. O jakési zakázané písni tam, podle mého názoru, žádná zmínka není.