Zakázané uvolnění

Zakázané uvolnění
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542172/bmid_zakazane-uvolneni.png 4 262 262

Mimo led série

1. díl

Hokejová romance tak žhavá, až ledy tají! Zpočátku se ti dva nemohou vystát. Summer má ve svém životě jasné plány – chce se stát sportovní psycholožkou a dává do toho všechno. A taky nesnáší hokej. Jenže studium jí nečekaně přivede do cesty neodolatelného kapitána univerzitního týmu Aidena, který naopak žije jenom hokejem. Baví ho taky párty a vztahy na jednu noc. Vše se změní, když ho trenér donutí, aby pomáhal Summer při výzkumu. Téhle holky se totiž jen tak nezbaví...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Cosmopolis

Collide, 2023

lena.o.knihach
07.08.2024 4 z 5

Další hokejová romance? Dejte to sem!

Summer je na cestě stát se sportovní psycholožkou, ale má to háček. Musí vypracovat projekt o sportu, který nesnáší. Přesně tak, je to hokej.

Aiden je kapitán univerzitního týmu a má našlápnuto na skvělou kariéru v NHL. Jenže teď, místo večírků a užívání si, musí odpovídat na otázky a trávit čas ve společnosti Summer.

Nedivím se tomu humbuku v zahraničí. Zakázané uvolnění se mi četlo skvěle a moc mě bavilo. Pár nepatrných výtek bych tu ale přeci jenom měla.

Hlavní hrdinka mi více času lezla na nervy, než mi byla sympatická a nějak jsem nepochopila celý ten výzkum, na kterém pracovala.
Aidena jsem ale zbožňovala od začátku do konce a i ten hokej tady stál za to.

Je jasné, že se v tomhle žánru klišé nevyvarujete a budou vám občas připomínat i jiné hokejové romance, ale já to prostě miluju.

Děkuji @gradacz & @cosmopoliscz za knihu. #spoluprace

Sanny_happ
07.08.2024 5 z 5

Za knihu v rámci #spoluprace moc děkuji @cosmopolis_cz a @grada_cz
"Hokejová romance tak žhavá, až ledy tají!" píše se na obalu knihy a já nemůžu nesouhlasit
Kniha vypráví příběh Summer, která se snaží stát sportovní psycholožkou a Aidena, hokejového kapitána univerzitního týmu. K sobě je přivede závěrečná práce, kterou Summer musí (spíš za trest) napsat. Summer nesnáší hokej, takže je to mezi nimi celkem ostré.
Summer i Aidena jsem si zamilovala. A jejich příběh ještě víc
Jejich vztah prošel z toho, že se nemohli vystát, přes vzájemné pošťuchování až k lásce. Mezi hlavnímu hrdiny to pěkně jiskří a v knize je dooost scén.
Jediné malé minus musím dát za to, že jsem čekala více hate to love příběh.
Kniha je vyprávěna z pohledu Summer i Aidena, takže o to víc mě to bavilo. Já jsem z knihy vážně nadšená - zatím nejlepší romantická kniha letošního roku! A já už se těším na druhý díl

EvikU.
07.08.2024 5 z 5

Nejlepší romantická kniha poslední doby. Nejdříve pošťuchování, později náznaky přátelství, přitažlivosti až později láska. Jejich chemie fungovala na plné obrátky, četla se sama.

Summer se touží stát sportovní psycholožkou, aby byla přijatá do magisterského studia, musí spolupracovat s Aidenem, kapitánem hokejového týmu v Daltonu. Summer nesnáší hokej a hokejisti obzvlášť. Nebo je v tom něco jiného?

Atmosféra knihy byla naprosto skvělá, hokej mám ráda a tato kniha mi ji přinesla v celé své kráse. Samozřejmě se v knize neřeší jen hokej, ale i bolestné události obou hrdinů.

Aiden a Summer se k sobě dokonale hodí, v knize nechybí humor, láska, přátelství, mateřská láska, ale ani kvalitní sex. Abych to shrnula, knize nechybělo nic. Na konci knihy mi tekly slzy. Buď jsem taková cíťa nebo kniha vyvolává ty správné emoce.

A ano je to místy až trochu moc sladké a dokonalé, ale každý máme rád pohádky a šťastné konce. Druhý díl si určitě přečtu.

nela3812
07.08.2024 4 z 5

Po předchozím nezdaru jsem se rozhodla dát hokejovému prostředí ještě jednu šanci, a tentokrát to byla trefa přímo do brány. Hokejové prostředí je zde velmi věrohodné, a z příběhu si ulouplo svou právoplatnou část při tvorbě atmosféry. Ačkoliv jsem v některých situacích nevěřícně kroutila hlavou, musím uznat že mě čtení bavilo a poměrně dost pohltilo.

V popředí máme dvě charakterově výrazné postavy. Summer - silnou a odhodlanou slečnu. Na druhou stranu však nejde daleko pro zbytečné drama a často její chování působí dětinsky. A dále tu máme Aidena, procházejícího proměnou z badboye na partnera roku. Ale u něj pro změnu nechápu tu extrémní posedlost a touhu po vztahu, když to nikdy předtím neměl za potřebí? Dva poměrně velké extrémy. Vztah mezi nimi je však dynamický, vtipný, hravý - a nechybí ani sexuální napětí. V tomto ohledu to má vše, co si lze od tohoto žánru přát.

Příběh má svižné tempo, nechybí dramata (za mě zbytečná - příběh by měl drive i bez toho), emoce a dokonce i skvělé vedlejší postavy. Ano, je to lehce předvídatelné, ale i tak vás to dokáže vtáhnout. Je to napsáno velmi poutavě. Za mě je to povedená žhavá romance, která by fanouškům sportovních romancí neměla uniknout.

Hodnocení: 4/5

_Brunetka_
06.08.2024 4 z 5

Pro upřesnění, hodnotím 4,25*.

Tahle knížka způsobila na tiktoku poměrně velký rozruch a já se tomu vůbec nedivím, ráda se přidávám ke spokojeným čtenářům. Autorčin styl psaní je poutavý, což vás přiměje k tomu, že budete s chutí otáčet každou další stránku. Příběh mě chytil od samého začátku a na jeho vlně jsem se s nadšením nechala unášet až do samotného konce. S hlavními postavami se mi autorka trefila do vkusu. Oba jsem si je oblíbila a navzdory tomu, jak se od sebe lišili, se parádně doplňovali. Je pravda, že se hlavně Summer chovala často nelogicky, když si urputně lpěla na „kamarádství s výhodami“, i když to cítila jinak a tím pádem se tam opakovaly stále stejné problémy... ale ruku na srdce, kdo z nás se vždycky chová rozumně a nikdy se mu nestalo, že by nad ním jeho blízcí neprotáčeli panenky? Romantická linka se mi líbila, hate to love já můžu. Hodně jsem se smála jejich počátečnímu škádlení a sarkastickým poznámkám, které se postupem času proměnily v kouzelný vztah. Žhavějších scén se tu také hojněji dočkáte. Bal Khabra se sem snažila propašovat i vážnější témata v podobě plnění snů a komplikovanějších rodinných vztahů, což oceňuju. Emoce ve mně jen proudily. Konec mi pak vyčaroval úsměv na tváři. Jako celek na mě tahle romanťárna z hokejového prostředí rozhodně zapůsobila a ráda si přečtu něco i o zbytku kluků!

SladkaK
05.08.2024 odpad!

(SPOILER) Tuto knihu bych nazvala jakkoliv. Jen ne *příjemné čtení*.

Summer je dokonalý ekvivalent vzteklého jezevčíka. Neustále naštvaná a z každé situace vyvolá hádku.

Jsou zřejmě dvě možnosti. Buď si zvyknu, že hlavní hrdinky tohoto typu čtiva mají jednotnou vlastnost být totální drama queen. Nebo přestanu středoškolské romance číst. Byť by mi to zmírnilo úroveň stresu o 79 %, předpokládám, že se pustím i do další knihy. Z čisté radosti sebetrýznění.

Bohužel zřejmě nejsem cílovka. Takže i když se kniha čte lehce, vytáčí mě dětinské chováni hlavních hrdinů.
Náhodně vypíchnu pár libůstek: Naschvál líbat jiného kluka? Urážet se pro nic? Majetnické zastrašování nápadníků toho druhého?

Tohle čte dnešní mládež? A jaký jim to dává příklad? Že je v pořádku pěstovat ve vztazích toxicitu?

Proč já si to dělám?!

Čtení mě vyčerpalo natolik, že musím odjet někam do přírody, dát si letový režim, pobývat ve tmě a meditovat při úplňku.

anna7852
04.08.2024 4 z 5

Tak tohle bylo krásné,ze začátku jsem tedy byla na pochybách. Ale pak jsem se nemohla odtrhnout.
Jak Summer,tak Aidan byli skvělí a epilog neměl chybu. Doufám že bude více knih,protože docela konkuruje Elle Kennedy.
Nečekejte žádné zvraty nebo zápletky,prostě příjemná romance,oddechové poctenicko s plesajicim srdíčkem:)

JaAnička
04.08.2024 2 z 5

*Tohle neberte jako kritiku konkrétně této knihy, ale spíše jako povzdech nad celým tíhle trendem...

Jakože pardon, ale už mě to "neba"...tyhle knížky s extrémně nechutně dokonalým hokejistou, nejlépe kapitánem se sexy tělem a dokonalým prospěchem, obětavým, laskavým, milujícím, věrným, a který je (samozřejmě) vynikajícím milencem, jenž holku přivede rovnou ke třem orgasmům, vážně dost (a to jsem si nemyslela, že tohle někdy řeknu - protože hokej miluju).

(Berte mě prosím s rezervou...) ale tahle kniha mě ale prostě nebavila. nepřinesla mi vůbec nic originálního, hrdinka byla otravná a věčně nepříjemná (plusový bod za to, že holky takto náladové prostě bývají) a musela by mít pohlavní orgán ze zlata, aby to s ní v realitě někdo vydržel, vztah s jejím otcem by mohl být zajímavý, kdyby nebyl založený jenom na tom, že ona je zatvrzelá jako "bejk" (a ten konec tomu moc nepomohl - oprava vztahu lusknutím prstu).

Pak je tu to ústřední téma ohledně psychologického ?testu?, které jsem taktéž nepochopila vůbec (respektive jeho účel - a pokud ho někdo pochopil, klidně mi to vysvětlete - jakože co bylo cílem? zanalizovat mozek hokejisty? zkontrolovat jeho tréninky? nebo prostě klást otázky a nakonec z toho udělat nějakou statistiku?... Chvilku se scházeli, on pak napsal test a co?)

Jinak kluk je samozřejmě absolutně perfektní a dokonalej, jejich láska je dokonalá, sex zajímavý a vzrušující...však to znáte (vždyť je to pořád dokola).

Prostě ta kniha není ničím vyjímečná. Není špatná, to vůbec. Jenom strašně generická. Pokud si chcete u četby odpočinout a vypnout...tak směle do ní. Pokud čekáte něco špešl (nebo aspoň něco u čeho se zasmějete) tak smůla, nemá to smysl.

Dorotkabe
03.08.2024 4 z 5

Romance z hokejového prostředí mám moc ráda, ale tady se opravdu nabízí srovníní s E.Kennedy. Ale i tak se mi příběh líbil, další taková fajn oddechovka.

Bookish_Adria
02.08.2024 5 z 5

Jsem velký milovník hokejových romancí a tady tato byla naprosto úžasná ! Není to úplně něco originálního, ale i přesto si vás to získá svým skvělým humorem a díky postavám si tento příběh zamilujete.

Summer je chytrá, bystrá a zároveň velmi paličatá osoba. Studuje obor sportovní psychologie a dostala za úkol od své profesorky vypracovat jeden projekt, který rozhodne o hodně důležitých věcech. I když její profesorka ví, že Summer nemá v oblibě hokej, tak jí i přes to nedá na výběr a tak se musí Summer rozhodnout co dál. Aiden působí zábavně, uvolněně a mile. Je to kapitán hokeje a je velmi oblíbený u všech. Aiden na sebe vezme trest za celý tým a kvůli tomu mu jeho trenér domluví právě Summer, aby jí pomohl a jejim projektem. Ani jeden z toho nejsou nadšeni, ale nic jiného jim přeci jen nezbude. Jak už to bývá, tak aw dozvídáme proč Summer nemá ráda hokej ani hokejisty. Poznáváme jaká je skutečnosti je Summer osoba a to samé u Aidena. Od půlky příběhu to nabere obrátky všemi směry a přijdou peprnější scény. Věřím, že někteří budou řešit jak to v češtině nevyzní lépe jak v originále. Není problém se pustit do původní verze. Za mě to bylo super humor byl naprosto úžasný tomu dávám hned 6/5 ! Styl autorčina psány byl plynulý a zajímavý. Strašně moc se těším na další díly od autorky pokud milujete hokej a hokejisty, tak tuhle vám vřele doporučím

V.Marie
01.08.2024 2 z 5

No tak tohle je hodně levná kopie Elle Kennedy.. vidím v tomto příběhu tak velkou podobnost, že je to až k pláči.

Marry123
01.08.2024 3 z 5

Já nevím, nechci říkat že to bylo zlé ale ani dobré. Nebo už jsem jen přeslazená, kdo ví. Každopádně hezky napsané a čtivé. Summer mi lezla na nervy, Aidena mi bylo chvílemi až líto. Od chvíle kdy na to spolu skočili jsem trnula o čem bude zbytek knížky, bohužel žádné velké drama a tou poslední stovkou jsem se vážně plácala... Amen

Zomy
31.07.2024 4 z 5

Jako letní pohodovka na zchlazení super. Dialogy a škádlení mě bavily moc, docela jsem se u nich usmívala, pokud vyjdou příběhy dalších hokejistů, ráda si je přečtu.

Na Elle Kennedy to samozřejmě nemá (možná jsme si ji my holky postavily na piedestal, že to byly jedny z prvních hokejových romancí?), ale rozhodně mi to přišlo mnohem lepší než Na ledě.

Co se mi zdálo dost přitažené za vlasy, byl Summeřin vztah s otcem. Chudák holka - slavný otec, stabilní zázemí a ona si nese trauma z toho, že neměl čas? Chápu, že nezájem každé dítě bolí, ale tady to nebyl otcova lhostejnost, Summer tomu šla dost naproti.

Jinak fajn počtení, nemám s tím problém.

Matri
31.07.2024 4 z 5

Hokejovky jednoducho môžem! Táto kniha bola pútavá, vtipná a čítala sa sama, ale našla som pár chybičiek.

Čo mi vadilo snáď najviac bola až prílišná podobnosť s knihami Icebreaker alebo Návrh (Elle Kennedy). Obe knihy sa mi páčili, a série od Elle dokonca patria k mojim najobľúbenejším, takže podobnosť môže byť v tomto ohľade pre knihu plus. No na druhej strane to nebolo ani nič nové :-/
Ona - Summer je prototyp pilnej študentky, ktorá si ide za svojimi cieľmi. Dostáva zadanie, ktoré predstavuje jej nočnú moru - robiť výskum s hokejistom. A s kým iným ako s nepolapiteľným kapitánom tímu. Summer má okrem toho značne problémový vzťah s otcom, z čoho pramení aj jej "vzťah" k hokeju.
On - Aiden, už spomínaný kapitán tímu, tvrdo drie na svojej kariére. Má ju výborne našliapnutú a v kapse zmluvu s NHL. No do života mu vstupi uragán v podobe ráznej, tvrdohlavej, súťaživej študentky športovej psychológie.
Okrem toho bol Aiden doslova zlatíčko. Podobne ako som to vnímala v Icebreakerovi - opäť "v tom" bol chlap o kúsok skôr a o kúsok viac ;-)
Záver knihy, a vlastne všetky zaľúbené rozhovory hlavných hrdinov boli na mňa až moc presladené. V tejto knihe nájdete naozaj veľa ružovej a veľa srdiečok.

Pár plusov...
Najkrajší okamih knihy bol pre mňa rozhovor Summer s otcom pred záverečným zápasom.. to už mali moje slzné kanáliky fakt na mále :')
Milovala som Aidenových spoluhráčov - Šlapková patrola si ma získala na plnej čiare a teším sa na ďalšie diely o niektorých z nich - prosím si Dylana alebo Kiana :)
Takže na záver, ak si chcete osladiť deň, vypnúť a prečítať si o zaľúbenom hokejistovi, bez váhania do toho
Hodnotím 3,75*

Paja.92
31.07.2024 5 z 5

Když jsem se do knihy pouštěla, tak jsem neměla moc velká očekávání. Přijde mi, že poslední dobou jsou knihy v tomto žánru docela plytké, ale tady jsem byla velmi mile překvapená.

Nejenže se autorce podařilo zachytit chemii mezi Summer a Aidenem, ale dokázala vykreslit i jejich charakter, díky čemuž jsem měla pocit, že je skutečně znám. Líbilo se mi, že si Aiden nehrál jen na tvrďáka, ale dával najevo, že je i starostlivý a milý a víc, co chce.

Navíc jejich příběh je napsaný čtivě, takže jsem se na čtení těšila a konečně se zbavila čtecí krize. A pokud máte rádi sexuální scény, tak bude spokojení, protože v knize jich je dost a co je hlavní… jsou dobře popsaný- žádné lasturky,broskičky ani kladiva na čarodějnice . Ano, tady by hodně lidí mohlo říct, že ty průpovídky jsou klišé, ale víte co? Je mi to jedno. Chemie mezi nimi fungovala a to je pro mě hlavní.

Chvíli jsem si říkala, že je možná kniha zbytečně natahovaná a některé pasáže by chtěly seškrtat, ale když se na to dívám takhle s odstupem, tak mi to nevadí. Díky tomu šel lépe vidět vývoj Summer a jejího vztahu s Aidenem.

Doporučuji všem, kteří mají rádi okořeněnou romantiku.

@knihozroutka_eleanorcorvin

Roux
31.07.2024 3 z 5

Milá pěkná knížka... Taková oddechovka. Jen jsem čekala, že to bude mnohem méně nadupané sexem - má chyba :D Četla jsem ji totiž především proto, že na mě skákala všude na TikToku a nevyhledala si o ní předtím vůbec nic :)

inom
29.07.2024 2 z 5

Kniha Návrh od Elle Kennedy je jedna z mých nejoblíbenějších romantických knih. A protože ji prakticky znám nazpaměť, nemůžu jinak než ohodnotit tuto knihu jako její nepovedenou kopii. Jenom ten název série (Off-Campus vs Off the Ice). Je mi to líto, nechci nějak hejtit autorčinu práci, ale bylo tam až extrémní množství podobností. Přesto kniha postrádala chemii mezi hlavními postavami, vtipnost, lehkost a chuť okamžitě se pustit do dalšího dílu. Summer mi byla vysloveně nesympatická, až bych řekla arogantní a naprosto nechápu, co na ní Aiden viděl. Také mi došlo, že se v knize nic moc neděje. Nechci autorku úplně zatracovat a ještě od ní knihu v budoucnu vyzkouším, jen doufám, že bude více originálnější.

red_me93
27.07.2024 2 z 5

Jelikož jsem četla Icebreakera zhruba před měsícem a měla jsem ho ještě v paměti, nemůžu se ubránit srovnání, resp. spíš jsem při čtení hledala rozdíly mezi oběma knihami a moc jich nebylo. Celou dobu, co jsem knížku četla, jsem měla totální pocit déjà vu.

Škoda, hockey-romance a hate to love miluju a na knížku jsem se těšila, ale za mě zklamání a víc jak 3 hvězdy určitě ne..

alnovka82
21.07.2024 3 z 5

Takový milý příběh na letní večery. Postavy mi celkem sedly, Summer mě bavila, ale občas mi přišla lehce naivní a Aiden byl sympaťák, akorát byl chvílemi až moc dokonalej. Na druhou stranu, to je důvod proč člověk tyhle slaďáky čte.
Myslím, že kdo má rád Elle Kennedy a její série Off-Capus a Briar U si i tady přijde na své.

KočkomilkaJana
09.07.2024 5 z 5

Pro fanoušky žánru je Zakázané uvolnění rozhodně skvělou volbou, která nabízí příjemný únik do světa univerzitních romancí s nečekaně propracovanými postavami a příjemně vyváženým dějem.