Zakázané uvolnění
Bal Khabra
Mimo led série
1. díl
Hokejová romance tak žhavá, až ledy tají! Zpočátku se ti dva nemohou vystát. Summer má ve svém životě jasné plány – chce se stát sportovní psycholožkou a dává do toho všechno. A taky nesnáší hokej. Jenže studium jí nečekaně přivede do cesty neodolatelného kapitána univerzitního týmu Aidena, který naopak žije jenom hokejem. Baví ho taky párty a vztahy na jednu noc. Vše se změní, když ho trenér donutí, aby pomáhal Summer při výzkumu. Téhle holky se totiž jen tak nezbaví...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , CosmopolisOriginální název:
Collide, 2023
Upřímně jsem se na knihu těšila,ale od první chvíle mi byla Summer nesympatická.Na tom jak byla tvrdohlavá a poťouchlá mi nepřišlo nic roztomilého.A zase mi přišlo, že poslední dobou tyhle knihy o hokejistech-kapitánech a holkách co je nesnáší mají hodně základu z jiné knihy a to S láskou, Lukov nebo knihy Na ledě .Takže kniha mě neoslnila a dost jsem se natrápila,než jsem ji přečetla.3 hvězdičky za příběh od poloviny knihy
Příběh se odehrává v univerzitním prostředí. Premiantní studentka, která se snaží dostat do elitního studijního programu a kapitán hokejového týmu. Líbila se mi dynamika mezi hlavními postavami, i když první půlku knihy mi chování hlavní hrdinky dost vadilo. Kniha také nabízí docela dost vedlejších postav, které příběh krásně doplňují. A nechybí ani spice scény. Objevovaly se v nich ale výrazy, se kterými mám já osobně problém. Obecně ale překlad knihy není špatný. Jestli tedy hledáte trochu okořeněnou oddechovku, zkuste dát Zakázanému uvolnění šanci.
Kniha neurazí, ale ani nenadchne. Romantický příběh bez nějakého smysluplného děje. Vracet se k ní rozhodně nebudu.
To jsem zase po čtyřech letech měla štěstí a vyhrála knihu v soutěži na instagramu.
Mám v oblibě vysokoškolské romantiky a když se k tomu přidá hokej a vzájemné spolupracování, je to zkrátka parádní kombinace, která mě asi jen tak neomrzí. Postřehla jsem, že se dost zmiňuje, čemu je to podobný a tudíž to není zrovna originální. Pro mě je důležitý, aby mě to bavilo a že tamto téma bylo támhle a tamto támhle mi nepřekáží.
Aidena si nešlo nezamilovat. Mám tento typ hrdinů fakt ráda. Obětavý, kamarádský a ochotný každému z týmu kdykoliv pomoc. Se Summer to měl krapet těžší, ale nevzdával se. Ta na rozdíl od něj takovou sluníčkovou povahu neměla. V určitých situacích mě fakt štvala, ale tak nějak od půlky se její protivný chování začalo zlepšovat. Musím vyzdvihnout její organizovanost a tvrdou práci, aby to dotáhla, kam několik let chtěla.
Nechyběl tomu vtip, počáteční nenávist ze strany Summer (i když to házení všech hokejistů do stejného pytle kvůli tátovi mě vadilo) a sympatická parta hokejistů. Jo a přísný trenér. Obávala jsem se překladu, hlavně u erotických scén a až na pár výrazů, které teda stály za to, to celkem šlo. Ze začátku mi trvalo se začíst a některé pasáže mě tolik nebavili, ale pak se to slušně rozjelo.
4,5*
- vysokoškolské prostředí
- bručounka a sluníčko
- nucené spolupracování
- on se zamiluje první
- kapitán hokejového týmu
! Aiden byl totální ZLATÍČKO ! Oplýval absolutní kombinací všeho dobrého - byl vtipný, přitažlivý, věrný, podporující, vyspělý.. ale Summer mě docela vytáčela :/ veškeré strasti si způsobovala sama svoji neschopnosti komunikovat :/
-ale jako romantická linka byla fajn a další díl si rada přečtu a budu doufat ve vyspělejší hrdinku :)
@gradacz díky za knihu k recenzi
Na jaře jsem četla knihu Obránce mimo hru, která odstartovala moje vyhledávání hokejových romancí v knihách. Zatím jsem jich moc nepřečetla, i když seznam s nimi je pěkně dlouhý. Dostala jsem se ale k novince Zakázané uvolnění, od které jsem si slibovala hodně.
Kniha Zakázané uvolnění má roztomilou obálku, od pastelového tónu zelené, až po kreslené hrdiny. Z ní a z anotace jsem si říkala, že je kniha sázkou na jistotu a tak jsem se do ní dala. Z počátku to nebylo špatné, ale pak se ukázalo, že četba mi tak rychle nepůjde.
Můj problém je, že mi neseděly postavy. Summer je premiantka, chce se někam dostat a proto musí vytvořit práci, ve které hlavní slovo bude mít hokejista, které Summer nesnáší. Tím je Aiden, který rozhodně není zkrocený beránek. Je drsný, samá holka a party. Opak Summer, která je pak naopak tou, která dělá drahoty.
V jeden moment příběh nabral (pro mě) úplně nelogický směr jakým postavy reagovaly. Vytáčela mě pohlavně Summer, která se opravdu místy chovala tak hrozně, že jsem jen vrtěla hlavou.
Knihu jsem četla podstatně déle a náročněji, než jsem předpokládala. Děj mě nepřekvapil a celkově bych knihu hodnotila jako spíše průměrnou.
Odříkaného chleba největší krajíc.
Přesně tak to bylo mezi Summer a Aidenem. Postupně pomalu, plíživě ale jistě. Přesně tak přišla jejich láska. Krásná oddechová love story.
Moc jsem si ji užila.
Ano, podobná Elle Kennedy, proto taky tak čtivá.
(SPOILER)
Ze všeho nejdřív bych chtěla pochválit tu krásnou obálku, která určitě zaujme na první pohled.
Samotný příběh mě nezklamal, je to povedená hate to love romance s hezkou dávkou žhavých scén. Jsem ale rozpačitá z hlavní hrdinky.
Hned jsem si si říkala, že za tím nesnášením hokeje musí být něco víc, což se brzy potvrdilo. Na jednu stranu jsem Summer chápala, na druhou se chovala k hnusně k těm, kteří si to nezasloužili. Občas bylo její chování nelogické, protivné a obzvlášť v jednom momentu, který asi autorka chtěla schválně zdramatizovat a protáhnout nevyhnutelné. Což ve výsledku bylo naprosto zbytečné.
Aiden je oproti ní zlatej. Nešlo si ho neoblíbit včetně jeho spoluhráčů. Trošku taková paka no. :)
Kniha je oddechová, vtipná se sladkým závěrem.
(SPOILER)
Za mě bylo těch podobností s Elle Kennedy moc. Zároveň linka hate-to-love příliš brzy skončila a neměla gradaci, na kterou jsme zvyklí třeba u Zapaty. Naopak mi přišlo jako by se celý text každou další stránkou přislazoval a cukroval a polejval karamelem pro ještě více sexuálních scén (kterých bylo mimochodem tolik, že v případě čtení knihy pár hodin v kuse, už je reálně začněte přeskakovat, protože se opakují slovní obraty).
Epilog bych asi dokázala napsat taky :D Něco jako poslední díly Melanie Moreland. Achjo, asi už jsem na tyhle knihy příliš velký cynik.
Takové relaxační a oddechové. Nekoplikovaný příběh z vysokoškolského a hlavně hokejového prostředí. Bylo to fajn čtení. Já teď celé léto jela na vlně historických romancí a tak mi to bez těch intrik,únosů a rytířských soubojů, připadalo až moc klidné ;)
Zakázané uvolnění bylo opravdu skvělé! Možná to bude i trochu tím, že jsem v něm viděla prvky stejné jako v mé oblíbené sérii Off Campus, dokonce i ta atmosféra mi přišla hodně podobná!
Nejvíce mě na knize bavila samozřejmě ústřední dvojice – Aiden a Summer, kteří měli mezi sebou neuvěřitelnou chemii, která táhla celý příběh! Jiskření, škádlení, vtípky a romantické scény byly opravdu povedené. A nechybí ani erotické scény, které jsou velmi dobře napsané (rozhodně se nemusíte bát divných slovních výrazů).
Summer je velmi ambiciózní, jde si za svým a nerada dělá kompromisy. V knize je velmi dobře popsána, i její vysněné povolání tu má prostor. Hlavně na začátku, pak už je to jen okrajově a přišlo mi, že tu je jen proto, aby zde bylo vyvoláno nějaké drama .
Aiden působí jako hrozný floutek, který miluje hokej a párty…a nic víc. Samozřejmě je z něj nakonec takový ten zlatý hošík, který dělá vše dobře – je milý, starostlivý a ví, co chce. Já to prostě miluju!
Příběh je opravdu velmi čtivý, i když ke konci mi přišel trochu natahovaný, tak mi to vlastně nevadilo, protože alespoň jsem si příběh užila delší dobu!
Pokud tedy milujete hokej (vlastně ho ani nemusíte mít rádi), tohle si určitě přečtete!
Knižní hokejová novinka, která má naprosto nádhernou obálku, která upoutá pozornost. Cena je vyšší, ale stojí za to?
Summer - Studentka psychologie s odporem k hokeji, která je pracovitá, urputná, těžce tvrdohlavá, že i diamant je měkčí, ale hlavně... NESNESITELNÁ To, jak se kvůli všemu uráží, dělá ze všeho drama, neustále popichuje a "škádlí", je jí jedno, jak to vezme Aiden (za mě to bylo vtipný a zábavný první čtvrtku knihy, pak už jsem měla pocit, že buď je jen sarkastická, nebo žhavá). Tahle hrdinka mi vůbec nesedla a jsem vděčná, že byl druhý pohled Aidena.
AIDEN - ze začátku velký hráč v hokeji i s holkami, pak se zblázní do Summer (bůhví proč) a je z něj poslušný pejsek. Aiden byl zlatíčko, rozkošný, starostlivý, sexy, prostě holčičí sen, který to tam asi táhl.
Jejich láska byla přesvědčivá, reálná. Jestli hledáte žhavé čtení, kde se často, hodně dovádí, tohle je kniha pro vás. Rozhodně to bylo nabitý!
Autorka píše naštěstí dost čtivě, že stránky utíkají, ale i tak jsem se často nudila. Kdyby měla kniha o 100 stránek míň, bylo by to více k užitku. Bylo to narvaný zbytečnostmi, vlastně se v knize toho extra neudálo a to mě celkem zklamalo. Nějaké drama tam ale bylo.
Tahle kniha měla nesnesitelnou hlavní hrdinku, vtipné části, žhavé, ale konec byl přeslazenější než cukr. Na mě to bylo celé až příliš.
Věřím, že kdybych byla o nejméně 5 let mladší, užila bych si to ještě víc. Postrádala jsem něco hlubšího, Summer nelibost v hokej byla taková na sílu vytvořená a celé to bylo takové nedotažené. Věřím, že se někomu kniha, kde Summer srší od začátku do konce sarkasmem, je pro všechny dokonalá a všichni ji chtějí jít ve svém životě, bude líbit, mě to nějak minulo. Což je škoda.
Podtrženo sečteno - kniha jako taková není špatná, ale za mě to mohlo dost much, že jsem si přála už konec. Pokud hledáte žhavou knihu, kde nebude tolik akce, tohle je pro vás.
Vezmi si holku, co nenávidí hokej a hokejisty ještě víc. Kapitána hokejového týmu, který má zlatého retrievera. Přidej rodinné drama, vysokou školu, tureckou telenovelu, romantiku a je tady kniha!
Ne teď vážně. Tahle kniha se čte sama.
Chemie mezi Summer a Aidenem funguje skvěle. Ona má ostrý jazyk, on hlavně hokej. Najdou v životě prostor pro lásku?
V příběhu hraje roli jejich rodinná minulost, a to mu přidává na hloubce v dobrém smyslu. Co tam dle mého být nemuselo, bylo drama kolem Summer vysněného místa. To na mě bylo moc, a myslím, že se to dalo napsat jinak.
Vypsala jsem po vzoru zahraničních účtů kapitoly, kde je nějaký ten , ale určitě jsem nějaké vynechala.
Co potěšilo je přítomnost hokeje, protože nemám ráda, když se má jednat o nějaké prostředí, které je v knize zmíněno jenom okrajově.
Za knihu v rámci #spoluprace děkuji @cosmopolis_cz
Příběhy z prostředí sportu s romantickou zápletkou jsou mým šálkem kávy, a tenhle mi opravdu vyhovoval. Kniha mě vtáhla natolik, že jsem ji zhltla téměř bez přestávky. Musím říct, že hlavní postavy byly mimořádně povedení. Přímo jsem si je zamilovala.
Ďalšia hokejovka za mnou a ja som spokojná. Aj keď príbeh bol tentoraz opäť z vysokoškolského prostredia, vôbec mi to nevadilo. Ak máte radi trópy ako od nenávisti k láske, nútená blízkosť, tak nie je o čom. Príbeh bol plný humoru, skvelej chémie a nechýbala riadna dávka spicy scén.
Aiden bol dokonalý, aj keď miestami možno až príliš. Napriek tomu som si ho obľúbila rovnako ako aj jeho spoluhráčov. Ako kapitán sa vedel postaviť za svoj tím a prevziať zodpovednosť, ktorá nie raz mohla ohroziť jeho budúcu kariéru v NHL. Áno, pri niektorých situáciách mi to prišlo ťažko uveriteľné, no napriek tomu som mu to verila.
Summer som mala rada o niečo menej. Aspoň zo začiatku som s ňou troška bojovala. Bola cieľavedomá, nekompromisná a miestami sa chovala vážne otrasne. Chápala som, prečo sa snaží si držať odstup, no to správanie voči Aidenovi? Čudujem sa, že mal pri nej takú trpezlivosť. Našťastie sa to ku koncu zlepšilo. Zápletka bola určite slabšia a predvídateľná, no čítalo sa to dobre a to mne padlo vhod. Ak nepotrebujete nič komplikované a chcete si len oddýchnuť, tak určite týmto nič nepokazíte. Koniec mi síce prišiel presladený, ale aj to niekedy treba.
"Pravidla mi nevadí a disciplínu mám rád. Sebeovládání je moje přirozenost a trpělivost mi dělá vysloveně dobře. Ale nic z toho neplatí, když je ve hře Summer Prestonová."
Máme tu další úžasnou hokejovou erotickou romantiku..
Tenhle příběh byl tak sladký! Aiden byl sladký a doslova zamilovaný až po uši.
"Já jdu tam, kam jdeš ty, Summer."
Zato hlavní hrdinka Summer, ta je na můj vkus odtažitá až moc. Chápu její obavy u vztahu s hokejistou, když má své zkušenosti, ale občas se mi zdálo, že to opravdu přeháněla. Aiden jí toho určitě trpěl víc, než musel.
Kladen je zde opravdu velký důraz na rodinné vazby a jak důležitý je společný čas.
Vyzdvihnout musím i přátelství, které je zde stejně důležité, jako vztahy a láska!! S tím si autorka opravdu vyhrála.
Trochu mi vadila táhlá část asi tak posledních 100 stran.. Ale jinak to byl opravdu krásný doják!
Autorka má jednoduchý styl psaní a erotické scény jí jdou dost dobře.
Kniha jistě uspokojí všechny romantické dušičky! Další hokejová romance, kterou Vám mohu doporučit..
"Najít rovnováhu znamená přijít na to, co jsou moje priority."
"Aidene Crawforde, jsi ten pravej, kdo zbořil mou ledovou pevnost a ukázal mi, co jsou hokejisti zač."
Kvůli otci nechtěla s hokejem a hokejisty mít nic společného. Jenže práci, kterou musela do školy vytvořit, bylo právě s hokejem spojeno. A to přímo s kapitánem hokejového týmu, kterého prostě nešlo nemilovat, takže co myslíte, že se přihodilo?
No, první díl série o hokejistech jsem si zamilovala a doufám, že nás autorka nenechá moc dlouho čekat na pokračování. Přečtení určitě mohu jen doporučit.
láska lední hokej vysoká škola pro dospívající mládež (young adult) hokejisté
Skrýt reklamy
Skvělá kniha, až bych řekla jedna z nejlepších, jaký se mi letos dostaly do rukou. Příběh Summer a Aidena mě moc bavil, bylo to vtipný, dojemný, lidský, Zakázané uvolnění má fakt všechno, co od skvělý knihy čekáte. Navíc to je extra čtivý, stačily dva dny a kniha byla přečtená. Jediný, co mě zklamalo byl epilog, ale to je čistě můj osobní názor, jelikož epilogy ve většině případů fakt nesnáším.