Základy marxistické filosofie

Základy marxistické filosofie
https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63909/zaklady-marxisticke-filosofie-63909.jpg 4 2 2

Souborné shrnutí základů marxistické filosofické myšlenky - dialektického materialismu (Hmota a vědomí; Základní zákony dialektiky; Zákon negace negace; Dialektika procesu poznání apod.) jakož i historického materialismu (Dialektika výrobních sil a výrobních vztahů; Základna a nadstavba společnosti; Třídy, třídní boj, stát apod.)

Přidat komentář

prof.chrobak
19.10.2019

Jelikož jsem byl náruživým čtenářem již od útlého mládí, pravidelně jsem navštěvoval všechna knihkupectví v našem městě, kterých bylo jenom co si vzpomínám kolem deseti. Protože sehnat nějakou novou a současně dobrou knížku v 70. letech minulého století nebylo zase tak úplně běžné jako dnes. Jedno z těch knihkupectví jsem ale navštěvoval minimálně, protože to byla specializovaná prodejna politické literatury. V omezené míře tam měli i "normální" knížky, ale většinu tvořily právě podobná díla, jako tohle. Ještě dnes si vzpomínám na ty od země až do stropu plné police svazků kompletních vydání spisů Lenina, Marxe a Engelse, Gottwalda, Zápotockého, Ho Či Mina, Brežněva, Husáka, Milana Matouše a jim podobných. Vždycky mi bylo líto těch lesů, které padly za oběť na papír, i těch, co to museli číst.

eraserhead
12.02.2011 3 z 5

Chcete-li rozsáhlejší a komplexnější úvod do marxistické filosofie, klidně po tom sáhněte. Místy se to sice trošku blbě čte a nemáte-li přehled v terminologii, bude četba o to kostrbatější, ale jde o zajímavou knihu.