Zakleté moře
Richard Armstrong
Richard Armstrong ústy svého mladičkého vypravěče předává čtenáři obraz veliké lidské odvahy, dobrodružství, jaké si my suchozemci ani neumíme představit. můžeme si jenom s Thornem, když se houpá na rozbouřeném moři v záchraném člunu, položit otázku: Bylo, či nebylo tajné moře zakleté? 13-833-72
Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: 1972 , Albatros (ČR)Originální název:
The Secret Sea, 1966
Jedna z nejlepších KODovek, které jsem četl. Doporučuji číst pomalu a těch něco málo přes sto stran si vychutnat. Geniálně přeloženo (Libuše Burianová-Hasenöhrlová), bohužel to v knize není uvedeno = 1972 vydáno, důvod asi jasný...
Škoda že jsem se k teto knize nedostal jako děcko, mel bych z ni daleko větší požitek. Pěkná dobrodružná kniha, co udrží člověka v napětí až do konce.
"Život," slyšel jsem ho jednou, "je prostě nekonečný vtip. Ještě jaktěživo se o něj nikdo neprosil, ale všichni si ho musíme protrpět, a vůbec ze všeho nejhorší je brát ho vážně anebo si myslet, že můžete hru vzdát. Nemůžete. Právě proto se chechtám, až se za břicho popadám. Jednou v tom žertu jedeme, takže se člověk musí smát, nebo ho to položí.
Skvělá kniha se silnou sugestivností. Přečetl jsem na jeden zátah. Nezfilmoval to náhodou někdo? podíval bych se..
Moc pěkně napsané přečteno na jeden zátah