Zápisník jedné lásky

Zápisník jedné lásky
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/216121/bmid_zapisnik-jedne-lasky-LTU-216121.jpg 4 1298 1298

Calhounovi série

1. díl >

Poutavý milostný příběh se odehrává roku 1946 v Jižní Karolíně. Noah Caulhoun se po druhé světové válce vrací domů, aby začal nový život a obnovil zašlou krásu starého venkovského domu na plantáži a nemůže zapomenout na dávnou lásku Allie. Pomalu se smiřuje s tím, že bude do konce života pouze ...

KarinNechvata
19.10.2021 5 z 5

Klasika, kterou žádná romantická duše nemůže nemilovat, ať už jako knihu, nebo zfilmovanou. Dávám si ji opakovaně.

LéňaM
16.10.2021 3 z 5

Tuto knihu jsem četla před lety a moc se mi líbila. Proto jsem se k ni vrátila.
No a teď jsem usoudila že červená knihovna pro mě uz není.
Pěkně napsáno, příběh hezký, ale asi pro jiné čtenáře než jsem já.

Lu200
17.09.2021 4 z 5

Zpravidla první čtu knihu a pak se dívám na film. U této knihy jsem to udělala opačně a možná to ovlivnilo mé hodnocení.
Film se mi líbil víc, protože tam byl krasne zachycen počátek jejich lásky. V knize byly jen malé náznaky a to mi trošku vadilo.

Samozřejmě tak hlubokou lásku lze jen závidět.

Je to taková malá oddechová romantická jednohubka v létě k vodě, nebo v zimě ke krbu.

Péťa Z.
30.08.2021 5 z 5

Tak tohle mě vzalo za srdce. Film jsem viděla už několikrát, ale knížku jsem četla až teď. A vůbec nejsem zklamaná. Výňatky z poezie pohladí po duši, části z dopisů Noaha i Allie mi vehnaly slzy do očí. Celkově autor moc hezky vykreslil Noahův vztah k hodnotám a k přírodě. Žádné slovo tu není navíc, a přece jich není málo, ačkoliv je to tak útlá knížka... Tohle je ten typ knihy, kdy máte chuť si podtrhávat určité pasáže, protože jsou tak krásné a plné moudrosti, že na ně nechcete zapomenout...

Ivka14
24.08.2021 4 z 5

Nicholas Sparks nikdy nezklame. Krásný a dojemný příběh.

Jája92
13.06.2021 5 z 5

Je neuvěřitelné, jak se autorovi povedlo na tak útlém příběhu popsat tak neuvěřitelně hlubokou lásku. Je to kniha, která vás pohladí po duši.

RonnieSmithx
28.05.2021 3 z 5

Tahle knížka má jedinou výhodu a to tu, že už jsem viděla film a nějaký vztah si k příběhu a postavám vytvořila. Mně osobně v knize chybělo popsané jejich první setkání, co pociťovali a vlastně celé ty dva měsíce, kdy byli spolu a podle všeho prožívali „velkou lásku". Přišlo mi to takové odbyté.
Příběh je to jinak vážně krásný, citlivý a určitě vás pohladí na duši. Osobně se mi ale film líbil víc a to se nestává moc často. Taky mě docela překvapil konec. Čekala jsem, že to skončí jinak, než sundáváním košile.

martina1797
15.05.2021 5 z 5

Nádherný a dojemný příběh o síle lásky. Nemám slov, ke konci jsem si i poplakala. Takovou romantickou lásku, která vydrží na věky, by chtěl zažít asi každý.

Terez1977
23.02.2021 5 z 5

Můj oblíbený spisovatel, který nikdy nezklame. Vždycky si u čtení popláču, ale zároveň napjatě čekám, jak to dopadne.

Ita
11.02.2021 5 z 5

Jedna z mých nejoblíbenějších knih, ke které se často vracím. Vím jistě, že se na film nepodívám, protože si nechci kazit představy, jak vypadají hlavní hrdinové a jejich "svět". Stačila mi upoutávka na snímek a hned jsem měla jasno, že kniha je mnohonásobně lepší.

Maky33
29.01.2021 5 z 5

O lásce, kterou by chtěl zažít každý z nás...

martinaandulka
23.01.2021 5 z 5

Znova jsem si přečetla a znovu jsem prožívala velkou lásku Allie a Noah.Miluji tuto knihu i film pan Sparks umí psát poutavě a citově.

misa.lemperova
03.01.2021 5 z 5

Tak tohle je přesně ta kniha, která člověka pohladí na duši, když to nejvíc potřebuje. Příběh je krásný, až pohádkový. Určitě se k ní vrátím, až mi bude smutno a všechno budu vidět černě. Obrečela jsem film i knihu, pro romantické duše ideální čtení!

misowi84
13.11.2020 1 z 5

Tak tohle mě vážně nebavilo :-(

KnihomolkaKatka
12.08.2020 4 z 5

Krásný a dojemný příběh, který pohladí po duši, ale dovede i k zamyšlení, jak dokáže být osud někdy krutý. Nicholas Sparks prostě zase dokázal, že umí psát romantické příběhy, které se v životě mohou i doopravdy stát. Nad jeho příběhy mi vždy tečou slzy a tahle knížka do toho opět neměla daleko. Moc doporučuju.

petra3597
11.08.2020 5 z 5

Jednoduše řečeno - Krásný doják ????❤️

RendyaDav
02.08.2020 5 z 5

Nádherná knížka s pěknými myšlenkami. Nádherný příběh plný citu a lásky dvou lidí. Psychologický román vypráví o historii velké lásky ústy starého muže, který u lůžka těžce nemocné manželky vzpomíná na společně prožitá léta...Oba spolu prožili jedinečný a štastný život.

JessieEx
27.07.2020 5 z 5

4,5⭐
Sice jsem dříve viděla film, ale vůbec mi to nezkazilo zážitek z četby. Tahle knížka je důkazem toho, že i na 160 stranách se dá vytvořit silný a dechberoucí příběh. Na druhou stranu, toto nikdy asi nebude "velký román" a proslavil jej hlavně film s hvězdným obsazením.
Mně osobně se víc líbila kniha, ale musím přiznat, že by kniha byla ještě lepší, kdyby šla víc do hloubky a dala nám šanci poznat lépe hrdiny. Opravdu by tomu o sto stránek více neuškodilo...
Nejvíce mě dostala ta část s Alzheimerem... je to takový můj osobní strašák :)
Sparksovy filmové obálky jsou super, ale nechápu, proč je na této zachycena scéna, která v knize vůbec není (jen ve filmu)...
Tuto úžasnou jednohubku doporučuji!

ydnac
03.06.2020 5 z 5

Tenhle příběh je úžasný, knihu jsem si zamilovala a překvapivě film mi přišel ještě dokonalejší. Nečetla jsem všechny Sparksovi knihy, protože dost často nekončí dobře a to se stále opakuje, ale tahle mě fakt dostala:-)

andrii24
15.04.2020 4 z 5

Lehce voní letní kytička, čerstvá rosa na/v ní. Těžce celý, zamlžený podzimní pugét. Chuť pozdně podávaného čaje.